Akkaya; "Yapılandırma ödeme süresi uzatıldı"

DİĞER 11.01.2019 - 09:25, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Akkaya; "Yapılandırma ödeme süresi uzatıldı"

Alaşehir Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Engin Akkaya, Sosyal Güvenlik prim borçları için yapılandırmaları bozulan sigortalılara yeni bir ödeme imkanı getirildiğini açıkladı.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Engin Akkaya, "18.05.2018 tarihli ve 30425 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 Sayılı Vergi  ve Diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun gereği Kurumumuza olan prim borçlarını yapılandıran sigortalılarımızın ilk iki taksiti ödeme koşulunu yerine getirmemeleri nedeniyle bozulan yapılandırmalarına 28.12.2018 tarihli ve 30639 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7159 sayılı Kanunla yeni bir ödeme imkanı getirilmiştir. İhlale neden olan tutarları, 2019 yılı Şubat ayı sonuna kadar, ödemeleri gerektiği tarihten ödeme tarihine kadar (bu tarih dahil) geç ödeme zammı ile birlikte ödemeleri şartıyla bu kanun hükümlerinden yararlanabileceklerdir."dedi. Akkaya, "Bu durumda olan sigortalıların Merkez Müdürlüğümüze müracaat etmeleri hak kaybına uğramamaları açısından önem arz etmektedir."diyerek sözlerini tamamladı.
Alaşehir Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Engin Akkaya, Sosyal Güvenlik prim borçları için yapılandırmaları bozulan sigortalılara yeni bir ödeme imkanı getirildiğini açıkladı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Engin Akkaya, "18.05.2018 tarihli ve 30425 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 Sayılı Vergi  ve Diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun gereği Kurumumuza olan prim borçlarını yapılandıran sigortalılarımızın ilk iki taksiti ödeme koşulunu yerine getirmemeleri nedeniyle bozulan yapılandırmalarına 28.12.2018 tarihli ve 30639 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7159 sayılı Kanunla yeni bir ödeme imkanı getirilmiştir. İhlale neden olan tutarları, 2019 yılı Şubat ayı sonuna kadar, ödemeleri gerektiği tarihten ödeme tarihine kadar (bu tarih dahil) geç ödeme zammı ile birlikte ödemeleri şartıyla bu kanun hükümlerinden yararlanabileceklerdir."dedi.

Akkaya, "Bu durumda olan sigortalıların Merkez Müdürlüğümüze müracaat etmeleri hak kaybına uğramamaları açısından önem arz etmektedir."diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.