ALAŞEHİR, BEBEK DOSTU SEÇİLDİ

YAŞAM 08.10.2018 - 10:17, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR, BEBEK DOSTU SEÇİLDİ

Alaşehir merkez ve mahallelerdeki aile hekimlerinin örnek çalışmasıyla "Bebek Dostu İlçe" seçildi. Alaşehir İlçe Sağlık Müdürü Gülistan Güngör, düzenlenen törenle başarı belgesini aldı.
Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu  Sağlık Kuruluşları“ programı kapsamında Alaşehir’de yaptıkları çalışmalar nedeniyle “Bebek Dostu İlçe“ seçildi. Manisa İl Sağlık Müdürlüğünde yapılan törende Alaşehir  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülistan Güngör’e Alaşehir adına başarı belgesi verildi. GÜNGÖR: BU BAŞARIYI HAK ETTİK Alaşehir adına başarı belgesi alan Alaşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülistan Güngör, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada; "Bütün bebekler ve çocuklar sağlıklı olmak, sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Sağlıklı bir büyümeye giden yolda atılması gereken ilk adım anne sütü ile emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygılaştırılmasıdır. Dünya Sağlık Örgütü, bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmesini sağlıklı yaşam için şart koşmakta ve her yıl ekim ayının ilk haftasını "Dünya Emzirme Haftası” olarak kutlamaktadır. Son yıllarda Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları ve bütün sağlık personelinin çabalarıyla ülkemizde ilk 6 ay sadece anne sütü verme ve emzirme oranları giderek artmaktadır. Anne sütü; yeni doğan bir bebeğin ilk 6 ay ihtiyacı olan her besini tek başına sağlayabilen en doğal, en taze, en ekonomik besin olma özelliğine sahiptir. Bebekler 6.aydan sonra da ek besinlerle beraber 2 yaş ve üzerine kadar emzirilmeye devam edilmelidir."dedi. "ÖZVERİLİ ÇALIŞMA BU BAŞARIYI GETİRDİ" Güngör, İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak ilçe ve mahallelerdeki aile sağlığı merkezlerinde görevli aile hekimlerinin örnek çalışması, bebeklerin takibi, anne sütünü teşvik etmeleri dolayısıyla bu unvana layık görüldüklerini belirterek, "İlçe ve mahallelerimizde görevli aile hekimlerimizle dokuz maddelik protokol yaptık. Çalışmalarımızı aksatmadan yaparak bu unvanı aldık. Anne sütünün önemi ve süte teşvik, bebek dostu sağlık kuruluşları programı kapsamında çalışmalarımızdan olumlu sonuç alınması bizleri sevindirdi."şeklinde konuştu.
Alaşehir merkez ve mahallelerdeki aile hekimlerinin örnek çalışmasıyla "Bebek Dostu İlçe" seçildi. Alaşehir İlçe Sağlık Müdürü Gülistan Güngör, düzenlenen törenle başarı belgesini aldı.

Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu  Sağlık Kuruluşları“ programı kapsamında Alaşehir’de yaptıkları çalışmalar nedeniyle “Bebek Dostu İlçe“ seçildi. Manisa İl Sağlık Müdürlüğünde yapılan törende Alaşehir  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülistan Güngör’e Alaşehir adına başarı belgesi verildi.

GÜNGÖR: BU BAŞARIYI HAK ETTİK

Alaşehir adına başarı belgesi alan Alaşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülistan Güngör, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada; "Bütün bebekler ve çocuklar sağlıklı olmak, sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Sağlıklı bir büyümeye giden yolda atılması gereken ilk adım anne sütü ile emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygılaştırılmasıdır. Dünya Sağlık Örgütü, bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmesini sağlıklı yaşam için şart koşmakta ve her yıl ekim ayının ilk haftasını "Dünya Emzirme Haftası” olarak kutlamaktadır. Son yıllarda Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları ve bütün sağlık personelinin çabalarıyla ülkemizde ilk 6 ay sadece anne sütü verme ve emzirme oranları giderek artmaktadır. Anne sütü; yeni doğan bir bebeğin ilk 6 ay ihtiyacı olan her besini tek başına sağlayabilen en doğal, en taze, en ekonomik besin olma özelliğine sahiptir. Bebekler 6.aydan sonra da ek besinlerle beraber 2 yaş ve üzerine kadar emzirilmeye devam edilmelidir."dedi.

"ÖZVERİLİ ÇALIŞMA BU BAŞARIYI GETİRDİ"

Güngör, İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak ilçe ve mahallelerdeki aile sağlığı merkezlerinde görevli aile hekimlerinin örnek çalışması, bebeklerin takibi, anne sütünü teşvik etmeleri dolayısıyla bu unvana layık görüldüklerini belirterek, "İlçe ve mahallelerimizde görevli aile hekimlerimizle dokuz maddelik protokol yaptık. Çalışmalarımızı aksatmadan yaparak bu unvanı aldık. Anne sütünün önemi ve süte teşvik, bebek dostu sağlık kuruluşları programı kapsamında çalışmalarımızdan olumlu sonuç alınması bizleri sevindirdi."şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.