ALAŞEHİR’DE 2987 ÇOCUK AŞILANDI

20.12.2018 - 09:17, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR’DE 2987 ÇOCUK AŞILANDI

Son yıllarda aşılamalarda yaşanan sıkıntılar nedeni ile aşılama oranında yaşanan düşüşe rağmen Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü yaptığı özverili çalışmalar ile aşılama oranında 99.1 gibi bir başarıya ulaştı. 2018 – 2019 eğitim öğretim yılının ilk yarısında aşı uygulama çalışmalarında büyük başarı elde edildi.
Okullarda ulaşılamayan çocuklar için  ev ev  gezildi, okullar tekrar ziyaret edildi ve aşılar tamamlandı. Engelli öğrenciler için evlerine ulaşılarak aşıları yapıldı. Kişilerin aşı yaptırmama hakkına sahip olmasına rağmen, aşılamada istenilen başarı yakalandı. 2 bin 987 Çocuk aşılandı. Sağlık ekipleri okula gelmeyen, devamsız ve özürlü öğrencileri evlerinde ziyaret edip, ikna ederek, aşılarını yaptılar. GÜNGÖR: TÜM 1. SINIF ÖĞRENCİLERİ AŞILANDI Alaşehir  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülistan Güngör,   Kişilerin aşılama yaptırmama hakkı bulunmasına rağmen aileler ile birebir iletişime geçilerek bazı aileleri ikna ettik ve bu başarıyı yakaladık. Her yıl olduğu gibi bu yılda ilköğretim 1. Sınıfta öğrenim gören öğrencilere DaBT-İPA (Dörtlü karma)  ve KKK (kızamık,kızamıkçık,kabakulak) aşıları uygulandı. DaBT-İPA aşısı difteri (kuşpalazı) , boğmaca, tetanoz ve çocuk felci hastalıklarından korur.  KKK aşısı ise  kızamık, kızamıkçık ve kabakulak hastalıklarından korumaktadır."dedi. "AŞI UYGULAMASI SÜRECEK" Güngör, "Ortaokul 4.sınıfta (8. sınıf) öğrenim gören öğrencilere Td (tetanoz-difteri) aşısı uygulanacaktır. Td aşısı ise tetanoz ve difteri hastalıklarından korumaktadır. Bu aşılar pekiştirme dozları olup bebeklik döneminde uygulanan aşıların sağladığı bağışıklığın güçlendirilmesi ve koruyuculuk süresinin uzatılması amacıyla uygulanmaktadır. Difteri, boğmaca, tetanoz ve çocuk felci ağır seyreden sıklıkla ölümle sonuçlanan hastalıklardır. Aşılama oranlarının düştüğü ülkelerde salgınlar gelişmektedir. Aşılama oranları düşen ülkelerde salgınlar görülmektedir. Kabakulak menenjit, kısırlık ve sağırlık gibi ciddi sonuçlara; kızamıkçık ise beyin iltihabı ile sakat doğumlara neden olabilmektedir."şeklinde konuştu. "AŞI, BİR ÇOK HASTALIKTAN KORUR" Güngör, "Hastalıklara karşı en etkin korunma yöntemi aşılamadır. Sağlık Müdürlüğü ekipleri olarak   2018-2019 eğitim öğretim yılı 1. Dönem kızamık-kızamık -kızamıkçık-kabakulak ve dörtlü karma aşılarında 99.1 aşılama oranına ulaşarak 1529 çocuk aşılanmıştır.Difteri tetanoz aşılarında da 1458 çocuk aşılanarak aynı başarı oranına ulaşılmıştır.Çalışmalarımız çocuklarımızın sağlıklı bir gelecek edinmesi ve sağlıklarını sürdürebilmeleri  içindir."ifadelerini kullandı.
Son yıllarda aşılamalarda yaşanan sıkıntılar nedeni ile aşılama oranında yaşanan düşüşe rağmen Alaşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü yaptığı özverili çalışmalar ile aşılama oranında 99.1 gibi bir başarıya ulaştı. 2018 – 2019 eğitim öğretim yılının ilk yarısında aşı uygulama çalışmalarında büyük başarı elde edildi.

Okullarda ulaşılamayan çocuklar için  ev ev  gezildi, okullar tekrar ziyaret edildi ve aşılar tamamlandı. Engelli öğrenciler için evlerine ulaşılarak aşıları yapıldı. Kişilerin aşı yaptırmama hakkına sahip olmasına rağmen, aşılamada istenilen başarı yakalandı. 2 bin 987 Çocuk aşılandı. Sağlık ekipleri okula gelmeyen, devamsız ve özürlü öğrencileri evlerinde ziyaret edip, ikna ederek, aşılarını yaptılar.

GÜNGÖR: TÜM 1. SINIF ÖĞRENCİLERİ AŞILANDI

Alaşehir  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülistan Güngör,   Kişilerin aşılama yaptırmama hakkı bulunmasına rağmen aileler ile birebir iletişime geçilerek bazı aileleri ikna ettik ve bu başarıyı yakaladık. Her yıl olduğu gibi bu yılda ilköğretim 1. Sınıfta öğrenim gören öğrencilere DaBT-İPA (Dörtlü karma)  ve KKK (kızamık,kızamıkçık,kabakulak) aşıları uygulandı. DaBT-İPA aşısı difteri (kuşpalazı) , boğmaca, tetanoz ve çocuk felci hastalıklarından korur.  KKK aşısı ise  kızamık, kızamıkçık ve kabakulak hastalıklarından korumaktadır."dedi.

"AŞI UYGULAMASI SÜRECEK"

Güngör, "Ortaokul 4.sınıfta (8. sınıf) öğrenim gören öğrencilere Td (tetanoz-difteri) aşısı uygulanacaktır. Td aşısı ise tetanoz ve difteri hastalıklarından korumaktadır. Bu aşılar pekiştirme dozları olup bebeklik döneminde uygulanan aşıların sağladığı bağışıklığın güçlendirilmesi ve koruyuculuk süresinin uzatılması amacıyla uygulanmaktadır. Difteri, boğmaca, tetanoz ve çocuk felci ağır seyreden sıklıkla ölümle sonuçlanan hastalıklardır. Aşılama oranlarının düştüğü ülkelerde salgınlar gelişmektedir. Aşılama oranları düşen ülkelerde salgınlar görülmektedir. Kabakulak menenjit, kısırlık ve sağırlık gibi ciddi sonuçlara; kızamıkçık ise beyin iltihabı ile sakat doğumlara neden olabilmektedir."şeklinde konuştu.

"AŞI, BİR ÇOK HASTALIKTAN KORUR"

Güngör, "Hastalıklara karşı en etkin korunma yöntemi aşılamadır. Sağlık Müdürlüğü ekipleri olarak   2018-2019 eğitim öğretim yılı 1. Dönem kızamık-kızamık -kızamıkçık-kabakulak ve dörtlü karma aşılarında 99.1 aşılama oranına ulaşarak 1529 çocuk aşılanmıştır.Difteri tetanoz aşılarında da 1458 çocuk aşılanarak aynı başarı oranına ulaşılmıştır.Çalışmalarımız çocuklarımızın sağlıklı bir gelecek edinmesi ve sağlıklarını sürdürebilmeleri  içindir."ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.