ALAŞEHİR'DE BAĞLARDA KIŞ MESAİSİ DEVAM EDİYOR

03.03.2021 - 09:20, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR'DE BAĞLARDA KIŞ MESAİSİ DEVAM EDİYOR

Alaşehir’de Mart ayının gelmesi ile birlikte bağlarda periyodik bakım işlemleri de artan bir ivme kazandı. Alaşehirli üzüm üreticisi Serhat Aydın, Çekirdeksiz Sultaniye Üzüm Bağlarında budama ve asma bağlama çalışmaları devam ediyor. Budama sonunda, kesilen bağ çubuklarını da yakacak olarak değerlendirdiklerini söyledi.
Bağ bozumunun ardından kış mevsiminde uykuya geçen bağlarda yeni sezon hazırlıkları kapsamında budama işlemleri devam ederken bir yandan da kadınlar ise budanan bağlarda asma kollarını bağlıyor. Sabah saatlerinde yapraklarını dökmüş bağların arasına giren işçiler, yeni sezonda üzümün kalitesi ve verimini artırmak için ter döküyor. Sabahın erken saatlerinde bağlarda işbaşı yapan üreticiler, kaliteli yaş üzüm yetiştirmek için yoğun kışlık çalışmalarını sürdürüyor.  Mart ayının ilk haftalarına kadar devam etmesi beklenen budama ve asma çubuğu bağlama çalışmalarının ardından gübreleme, toprak havalandırma ve ilaçlama işlemlerine başlayacak. “BAĞLARDA HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR” Alaşehirli üzüm üreticisi Serhat Aydın, yapılan tüm çalışmaların Mayıs ayı sonuna kadar süreceğini belirterek, "Bağımızda Alfonso türü üzüm yetiştiriyorum. Yaş üzüm üretimi yapacağımız için titiz bir çalışma programı uyguluyoruz. Budama ve asma çubuğu bağlama işlemlerinin ardından Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek olan çalışmalar kapsamında gübreleme, topak havalandırma ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştireceğiz. Sonrasında yaklaşık bir ay kadar bir boşluğumuz oluyor. O süre içerisinde dinlenme fırsatı buluyoruz. Sonrasında yapraklar çıkmaya başlıyor ve yaprak toplama işlemleri ile yeniden işlere başlıyoruz. Sonrasında ise üzümlerimiz yetişip kesilene kadar hiç dinlenme fırsatımız olmuyor. Yani bir sene içerisinde gün bazında toplasanız maksimum bir, bir buçuk ay bağa gitmeyip dinlenme fırsatı buluyoruz. Onun haricinde gece gündüz bağlarımızda kaliteli üzüm yetiştirebilmek için canla başla mücadele veriyoruz. Bizler çalışarak elimizden geleni yapıyoruz ve afatsız bir sezon geçirmek ise en büyük arzumuz" dedi.
Alaşehir’de Mart ayının gelmesi ile birlikte bağlarda periyodik bakım işlemleri de artan bir ivme kazandı. Alaşehirli üzüm üreticisi Serhat Aydın, Çekirdeksiz Sultaniye Üzüm Bağlarında budama ve asma bağlama çalışmaları devam ediyor. Budama sonunda, kesilen bağ çubuklarını da yakacak olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Bağ bozumunun ardından kış mevsiminde uykuya geçen bağlarda yeni sezon hazırlıkları kapsamında budama işlemleri devam ederken bir yandan da kadınlar ise budanan bağlarda asma kollarını bağlıyor. Sabah saatlerinde yapraklarını dökmüş bağların arasına giren işçiler, yeni sezonda üzümün kalitesi ve verimini artırmak için ter döküyor. Sabahın erken saatlerinde bağlarda işbaşı yapan üreticiler, kaliteli yaş üzüm yetiştirmek için yoğun kışlık çalışmalarını sürdürüyor.  Mart ayının ilk haftalarına kadar devam etmesi beklenen budama ve asma çubuğu bağlama çalışmalarının ardından gübreleme, toprak havalandırma ve ilaçlama işlemlerine başlayacak.

“BAĞLARDA HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR”

Alaşehirli üzüm üreticisi Serhat Aydın, yapılan tüm çalışmaların Mayıs ayı sonuna kadar süreceğini belirterek, "Bağımızda Alfonso türü üzüm yetiştiriyorum. Yaş üzüm üretimi yapacağımız için titiz bir çalışma programı uyguluyoruz. Budama ve asma çubuğu bağlama işlemlerinin ardından Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek olan çalışmalar kapsamında gübreleme, topak havalandırma ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştireceğiz. Sonrasında yaklaşık bir ay kadar bir boşluğumuz oluyor. O süre içerisinde dinlenme fırsatı buluyoruz. Sonrasında yapraklar çıkmaya başlıyor ve yaprak toplama işlemleri ile yeniden işlere başlıyoruz. Sonrasında ise üzümlerimiz yetişip kesilene kadar hiç dinlenme fırsatımız olmuyor. Yani bir sene içerisinde gün bazında toplasanız maksimum bir, bir buçuk ay bağa gitmeyip dinlenme fırsatı buluyoruz. Onun haricinde gece gündüz bağlarımızda kaliteli üzüm yetiştirebilmek için canla başla mücadele veriyoruz. Bizler çalışarak elimizden geleni yapıyoruz ve afatsız bir sezon geçirmek ise en büyük arzumuz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.