ALAŞEHİR'DE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

04.03.2021 - 08:58, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR'DE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Alaşehir'de doğalgazın gelmesi için ön hazırlık çalışmaları hız kazandı. Çalışmalar kapsamında gaz dağıtım firması AKSA Gaz, İstasyon Mahallesi'nde ana doğalgaz hattından ev güzergahlarına doğalgaz servis kutusu döşenmesi işlemlerine başladı. İlçede birçok mühendislik firması, dairelerde ev içi doğalgaz gaz tesisatı döşeme işlemlerine başladı.
Alaşehir'de kış aylarında yaşanan yoğun hava kirliliğine çözüm olması umuduyla uzun yıllardır beklenen doğalgaz için ilçede kazı çalışmalarına başlanıldı. İlk olarak İstasyon ve Kurtuluş Mahalleleri'nde kullanımına başlanılması beklenen doğalgaz için somut adımlar atılarak kazı çalışmalarına başlanılması ilçede yaşayan vatandaşlar tarafından da sevinçle karşılandı. "KIŞ AYLARINDA SOKAKTA NEFES ALAMIYORUZ" Alaşehir'de havaların soğumasıyla birlikte kullanımı artan kalorifer ve soba bacalarından çıkan yoğun karbonmonoksit gazı nedeniyle özellikle akşamları sokakta nefes alamadıklarını belirten ilçe sakinlerinden Mehmet Çetin, "Özellikle çok soğuk havalarda akşam saatlerinde elimizden geldiğince sokağa çıkmamaya çalışıyoruz. Hatta bırakın sokağı, evimizde balkona dahi çıkmıyoruz. Balkona çıkar çıkmaz zaten yoğun bir sis bulutu gibi kirli hava çarpıyor suratımıza. İnsanın nefesini kesiyor kirli hava. Allah'tan kronik bir rahatsızlığım yok, astım bronşit gibi bir rahatsızlığım olsa durum çok daha kötü olur. Sağlıklı olduğum halde nefes alamıyorum. Doğalgazın gelecek olması herkes gibi bizi de çok mutlu etti. En azından kış aylarında şu hava kirliliğinden kurtulacağız. Doğalgaz ile birlikte tüp derdi, şofben derdi de ortadan kalkacak ama benim için en önemlisi temiz bir havaya kavuşacak olmamız" dedi. MÜHENDİSLİK FİRMALARININ ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI İlçede gaz dağıtım firması AKSA Gaz tarafından başlatılan kazı çalışmaları ile birlikte mühendislik firmalarının da faaliyetleri hız kazandı. İlçede faaliyet gösteren doğalgaz mühendislik firmalarından FORTES MÜHENDİSLİK Alaşehir bölge sorumlusu İlker Kavaklı, gelişmeler ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada "Alaşehir'de doğalgaz kullanımına ilk olarak İstasyon ve Kurtuluş Mahallelerinde başlanacak. AKSA gaz, sokaktaki ana hattan evlerin önüne doğalgaz servis hattını bırakır. Apartman dairelerinin ortak alan tesisatı, daire içi gaz tesisatı, kombi, radyatör montajı gibi işlemleri biz yapıyoruz. 2 yıl önce açılan Salihli şubemiz de yaklaşık 3.000 dairenin dönüşümünü tamamladık. Alaşehir’de de bir çok ev ve apartmanın dönüşüm işlemlerine başladık. Türkiye’de 2006 yılından beri faaliyet gösteren firmamız şuan 22 il 49 şubesi ile sektörün Lider Firmasıdır. DOĞALGAZ TESİSATINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKİR? Doğalgazın kullanımı ve konforunun yanında risklerinin de olduğunu ifade eden FORTES MÜHENDİSLİK Alaşehir bölge sorumlusu İlker Kavaklı, "Doğalgaz tesisatı yapılırken kesinlikle işin ehli olan AKSAGAZ YETKİ BELGESİ OLAN yetkili firmalarla çalışmak çok daha doğru olacaktır. Yetki Belgesi olmayan firmalar tarafından yapılan işler de, Proje onayı ve Gaz açım engeli, doğalgaz kaçaklarından kaynaklı oluşabilecek hasarlar çok ciddi boyutta can ve mal kaybına sebep olacaktır. Özellikle bu konu ile ilgili Alaşehirli vatandaşlarımızın bilinçli olmasını temenni ederiz.
Alaşehir'de doğalgazın gelmesi için ön hazırlık çalışmaları hız kazandı. Çalışmalar kapsamında gaz dağıtım firması AKSA Gaz, İstasyon Mahallesi'nde ana doğalgaz hattından ev güzergahlarına doğalgaz servis kutusu döşenmesi işlemlerine başladı. İlçede birçok mühendislik firması, dairelerde ev içi doğalgaz gaz tesisatı döşeme işlemlerine başladı.

Alaşehir'de kış aylarında yaşanan yoğun hava kirliliğine çözüm olması umuduyla uzun yıllardır beklenen doğalgaz için ilçede kazı çalışmalarına başlanıldı. İlk olarak İstasyon ve Kurtuluş Mahalleleri'nde kullanımına başlanılması beklenen doğalgaz için somut adımlar atılarak kazı çalışmalarına başlanılması ilçede yaşayan vatandaşlar tarafından da sevinçle karşılandı.

"KIŞ AYLARINDA SOKAKTA NEFES ALAMIYORUZ"

Alaşehir'de havaların soğumasıyla birlikte kullanımı artan kalorifer ve soba bacalarından çıkan yoğun karbonmonoksit gazı nedeniyle özellikle akşamları sokakta nefes alamadıklarını belirten ilçe sakinlerinden Mehmet Çetin, "Özellikle çok soğuk havalarda akşam saatlerinde elimizden geldiğince sokağa çıkmamaya çalışıyoruz. Hatta bırakın sokağı, evimizde balkona dahi çıkmıyoruz. Balkona çıkar çıkmaz zaten yoğun bir sis bulutu gibi kirli hava çarpıyor suratımıza. İnsanın nefesini kesiyor kirli hava. Allah'tan kronik bir rahatsızlığım yok, astım bronşit gibi bir rahatsızlığım olsa durum çok daha kötü olur. Sağlıklı olduğum halde nefes alamıyorum. Doğalgazın gelecek olması herkes gibi bizi de çok mutlu etti. En azından kış aylarında şu hava kirliliğinden kurtulacağız. Doğalgaz ile birlikte tüp derdi, şofben derdi de ortadan kalkacak ama benim için en önemlisi temiz bir havaya kavuşacak olmamız" dedi.

MÜHENDİSLİK FİRMALARININ ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

İlçede gaz dağıtım firması AKSA Gaz tarafından başlatılan kazı çalışmaları ile birlikte mühendislik firmalarının da faaliyetleri hız kazandı. İlçede faaliyet gösteren doğalgaz mühendislik firmalarından FORTES MÜHENDİSLİK Alaşehir bölge sorumlusu İlker Kavaklı, gelişmeler ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada "Alaşehir'de doğalgaz kullanımına ilk olarak İstasyon ve Kurtuluş Mahallelerinde başlanacak. AKSA gaz, sokaktaki ana hattan evlerin önüne doğalgaz servis hattını bırakır. Apartman dairelerinin ortak alan tesisatı, daire içi gaz tesisatı, kombi, radyatör montajı gibi işlemleri biz yapıyoruz. 2 yıl önce açılan Salihli şubemiz de yaklaşık 3.000 dairenin dönüşümünü tamamladık. Alaşehir’de de bir çok ev ve apartmanın dönüşüm işlemlerine başladık. Türkiye’de 2006 yılından beri faaliyet gösteren firmamız şuan 22 il 49 şubesi ile sektörün Lider Firmasıdır.

DOĞALGAZ TESİSATINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKİR?

Doğalgazın kullanımı ve konforunun yanında risklerinin de olduğunu ifade eden FORTES MÜHENDİSLİK Alaşehir bölge sorumlusu İlker Kavaklı, "Doğalgaz tesisatı yapılırken kesinlikle işin ehli olan AKSAGAZ YETKİ BELGESİ OLAN yetkili firmalarla çalışmak çok daha doğru olacaktır.

Yetki Belgesi olmayan firmalar tarafından yapılan işler de, Proje onayı ve Gaz açım engeli, doğalgaz kaçaklarından kaynaklı oluşabilecek hasarlar çok ciddi boyutta can ve mal kaybına sebep olacaktır. Özellikle bu konu ile ilgili Alaşehirli vatandaşlarımızın bilinçli olmasını temenni ederiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.