ALAŞEHİR’DE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

GÜNDEM 28.09.2019 - 12:29, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR’DE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

Alaşehir’de İlköğretim Haftası kutlandı. Alaşehir Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu bahçesinde yapılan kutlamalara Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, şube müdürleri, okul müdürleri ve ilçede bulunan 15 ilkokuldan temsilci öğrenciler katıldı.
Törende saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Yeni eğitim yılının başlamasıyla öğrencilerimize kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Okul öğrenci  için ikinci bir ailedir. Öğrenci aileden temel değerleri,  okuldan   bilgi ve becerileri alarak hayata hazırlanır.  Her şeyin başı sevgidir. Sevginin yanına bilgiyi de katarak başarıyı yakalayabiliriz. Okulumuzdan mezun olanlar, yerlerine yeni gelenler oldu. Başarıda devamlılık esastır. Biz öğretmenlere düşen görev çok çalışmaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi “ Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir “ bizlerin yolu da bu olacaktır.”dedi.   UÇGUN: TÜRK MİLLETİ ÜRETKEN OLMALIDIR Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun da törende yaptığı konuşmada, “Hiçbir zaman vasata razı olma, hiçbir zaman sadece  verilen görevi yapan insan olma, yeri geldiğinde durumdan vazife çıkar, durumdan vazife çıkarmazsan, birileri karar alır, birileri senin yerine düşünür ve sen sadece uygulayan olursun. Toplumda iki çeşit insan vardır, birileri üretir, birileri tüketir. Bu tüm dünyada böyledir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin seçkin bireyleri olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği gençler olarak, üreten olmalıyız. Bir telefonun ilk çıkan modelini almak önemli değil, ilk çıkan telefonu ben yapabiliyor muyuz bu önemli. Bu telefonu biz üretemiyorsak, o telefon  bizi seçkin insanlar haline getirmez. Teknolojinin son imkanlarını kullanabiliyor olmamız, bizim dünya milletleri arasındaki yerimizin çok üstte olduğumuzu, çok medeni olduğumuzu, muasır medeniyet seviyesine ulaştığımızı göstermez. Kullandığımız ürünleri bizim üretmemiz gerekir. Onun için okullarımızda derslerini çok iyi yapan, sınavlarda başarıyı yakalayan bireyleri yetiştirmek bir başarıdır. Ancak bu yetmez, ahlaklı insanlar yetiştirmemiz gerekir. Sokağa tükürmemek, çöp atmamak ve  toplumda burun karıştırmamak ta bir medeniyettir.  Aklı en iyi ve iyi yönde kullanmayı öğretmemiz gerekir. Bunun için çok çalışmak zorundayız. 2017-2018 öğretim yılını başarıyla kapattık, ben 2019-2020 eğitim öğretim yılını daha da başarılı kapatacağımıza inanıyor ve başarılar diliyorum.”dedi.   İlkokullarda her yıl okulların eğitime başladığı üçüncü hafta ilköğretim haftası olarak kutlanıyor.
Alaşehir’de İlköğretim Haftası kutlandı. Alaşehir Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu bahçesinde yapılan kutlamalara Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, şube müdürleri, okul müdürleri ve ilçede bulunan 15 ilkokuldan temsilci öğrenciler katıldı.

Törende saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Yeni eğitim yılının başlamasıyla öğrencilerimize kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Okul öğrenci  için ikinci bir ailedir. Öğrenci aileden temel değerleri,  okuldan   bilgi ve becerileri alarak hayata hazırlanır.  Her şeyin başı sevgidir. Sevginin yanına bilgiyi de katarak başarıyı yakalayabiliriz. Okulumuzdan mezun olanlar, yerlerine yeni gelenler oldu. Başarıda devamlılık esastır. Biz öğretmenlere düşen görev çok çalışmaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi “ Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir “ bizlerin yolu da bu olacaktır.”dedi.  

UÇGUN: TÜRK MİLLETİ ÜRETKEN OLMALIDIR

Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun da törende yaptığı konuşmada, “Hiçbir zaman vasata razı olma, hiçbir zaman sadece  verilen görevi yapan insan olma, yeri geldiğinde durumdan vazife çıkar, durumdan vazife çıkarmazsan, birileri karar alır, birileri senin yerine düşünür ve sen sadece uygulayan olursun. Toplumda iki çeşit insan vardır, birileri üretir, birileri tüketir. Bu tüm dünyada böyledir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin seçkin bireyleri olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği gençler olarak, üreten olmalıyız. Bir telefonun ilk çıkan modelini almak önemli değil, ilk çıkan telefonu ben yapabiliyor muyuz bu önemli. Bu telefonu biz üretemiyorsak, o telefon  bizi seçkin insanlar haline getirmez. Teknolojinin son imkanlarını kullanabiliyor olmamız, bizim dünya milletleri arasındaki yerimizin çok üstte olduğumuzu, çok medeni olduğumuzu, muasır medeniyet seviyesine ulaştığımızı göstermez. Kullandığımız ürünleri bizim üretmemiz gerekir. Onun için okullarımızda derslerini çok iyi yapan, sınavlarda başarıyı yakalayan bireyleri yetiştirmek bir başarıdır. Ancak bu yetmez, ahlaklı insanlar yetiştirmemiz gerekir. Sokağa tükürmemek, çöp atmamak ve  toplumda burun karıştırmamak ta bir medeniyettir.  Aklı en iyi ve iyi yönde kullanmayı öğretmemiz gerekir. Bunun için çok çalışmak zorundayız. 2017-2018 öğretim yılını başarıyla kapattık, ben 2019-2020 eğitim öğretim yılını daha da başarılı kapatacağımıza inanıyor ve başarılar diliyorum.”dedi.  

İlkokullarda her yıl okulların eğitime başladığı üçüncü hafta ilköğretim haftası olarak kutlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.