ALAŞEHİR'DE KURBANLIK SATIŞLARI SÜRÜYOR

29.07.2020 - 17:52, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR'DE KURBANLIK SATIŞLARI SÜRÜYOR

Alaşehir'de hayvan pazarında kurbanlıklar satışa çıkarılırken, satıcılar bu yıl hareketliliğin bekledikleri düzeyde olmadığını, arife günü satışların artmasını beklediklerini söyledi.
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satışı yapılan pazarlarda hareketlilik yaşanıyor. Tahta çubuklar ile pazarlığın yapıldığı pazardaki besiciler, hareketliliğin artmasına rağmen, pandemi sürecinin kendilerini olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Yaklaşan bayram öncesi besiciler, Salı günleri kurulan hayvan pazarında satış yapmaya başladı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala besiciler tarafından pazara getirilen küçükbaş koyun ve keçiler satışa çıkarıldı. Pazarda fiyatların düşük olmasına rağmen vatandaşlar kurbanlık almaya gelmeye çekindiği için besiciler bu yıl umduklarını bulamadı. ÜRETİCİ FİYATLARDA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI Salgın tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kuralına uyulan pazarda gelenek haline gelen tokalaşarak gerçekleştirilen pazarlık ve satış anlaşması, bu yıl virüs nedeniyle yapılmıyor. Pazarda besiciler, küçükbaş kurbanlıkları için bin 500 ile 2 bin 500 TL arasında fiyat istiyor. Salgın dolayısıyla tüm alanlarda olduğu gibi hayvancılıkta da çeşitli olumsuzluklar yaşayan besiciler, beklentilerini Kurban Bayramı öncesinde de bulamadı. Besiciler, satıcıların çok olduğunu ancak fazla müşterinin olmadığından dert yandı. İşlerinin son derece durgun olduğunu aktaran bazı besiciler, bu yıl Korona virüsünden dolayı zarar ettiklerini dile getirdi. KORONAVİRÜS NEDENİYLE SATIŞLAR ZAYIF Geçmiş yıllara oranla kurbanlık satışlarının azaldığına dikkat çeken besici Ramazan Başpınar, "Hastalıktan dolayı vatandaşlar hayvan almaya gelmiyor. Hareketlilik başladı ama satışlar istenilen düzeyde değil. Besicilerin büyük bölümü sabah getirdikleri hayvanlarını akşam yeniden köylerine götürüyor. Hastalık yüzünden satış olmuyor. Salgın dönemi, besicileri çok kötü etkiledi. Geçen yıla göre bu yıl üstünde fiyatlar bekliyorduk maliyetler yükseldi ama pazar şu anda dengeli. Pandemiden dolayı biraz sıkıntı var. Buna da şükür. Pazarda 1500 ile 2 bin 500 lira arasından küçükbaş hayvan var. Her yıl büyük umutla beklediğimiz bayramdan maalesef besiciler bu yıl da umduklarını bulamadı" diye konuştu.
Alaşehir'de hayvan pazarında kurbanlıklar satışa çıkarılırken, satıcılar bu yıl hareketliliğin bekledikleri düzeyde olmadığını, arife günü satışların artmasını beklediklerini söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satışı yapılan pazarlarda hareketlilik yaşanıyor. Tahta çubuklar ile pazarlığın yapıldığı pazardaki besiciler, hareketliliğin artmasına rağmen, pandemi sürecinin kendilerini olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Yaklaşan bayram öncesi besiciler, Salı günleri kurulan hayvan pazarında satış yapmaya başladı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala besiciler tarafından pazara getirilen küçükbaş koyun ve keçiler satışa çıkarıldı. Pazarda fiyatların düşük olmasına rağmen vatandaşlar kurbanlık almaya gelmeye çekindiği için besiciler bu yıl umduklarını bulamadı.

ÜRETİCİ FİYATLARDA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

Salgın tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kuralına uyulan pazarda gelenek haline gelen tokalaşarak gerçekleştirilen pazarlık ve satış anlaşması, bu yıl virüs nedeniyle yapılmıyor. Pazarda besiciler, küçükbaş kurbanlıkları için bin 500 ile 2 bin 500 TL arasında fiyat istiyor. Salgın dolayısıyla tüm alanlarda olduğu gibi hayvancılıkta da çeşitli olumsuzluklar yaşayan besiciler, beklentilerini Kurban Bayramı öncesinde de bulamadı. Besiciler, satıcıların çok olduğunu ancak fazla müşterinin olmadığından dert yandı. İşlerinin son derece durgun olduğunu aktaran bazı besiciler, bu yıl Korona virüsünden dolayı zarar ettiklerini dile getirdi.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE SATIŞLAR ZAYIF

Geçmiş yıllara oranla kurbanlık satışlarının azaldığına dikkat çeken besici Ramazan Başpınar, "Hastalıktan dolayı vatandaşlar hayvan almaya gelmiyor. Hareketlilik başladı ama satışlar istenilen düzeyde değil. Besicilerin büyük bölümü sabah getirdikleri hayvanlarını akşam yeniden köylerine götürüyor. Hastalık yüzünden satış olmuyor. Salgın dönemi, besicileri çok kötü etkiledi. Geçen yıla göre bu yıl üstünde fiyatlar bekliyorduk maliyetler yükseldi ama pazar şu anda dengeli. Pandemiden dolayı biraz sıkıntı var. Buna da şükür. Pazarda 1500 ile 2 bin 500 lira arasından küçükbaş hayvan var. Her yıl büyük umutla beklediğimiz bayramdan maalesef besiciler bu yıl da umduklarını bulamadı" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.