Alaşehir’de Organik Tarım Başlıyor

EKONOMİ 14.09.2015 - 10:52, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Alaşehir’de Organik Tarım Başlıyor

Alaşehir Ziraat Odası ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliği ile Alaşehir’e bağlı özellikle dağ mahallelerinde organik tarım çalışmaları başlıyor. Bu yıl 85 üretici ve 1700 dönümlük arazide uygulamaya başlanılacağı açıklandı
Alaşehir Ziraat Odası ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, organik ürün yetiştiriciliği için, düğmeye bastı. Bu yıl, 85 üretici ve 1700 dönümlük arazide uygulamaya başlanılacağı açıklandı. Söz konusu proje kapsamında da; kestane, ceviz, elma, zeytin ve badem ürünleri yetiştiricileri kayıt altına alındı.   TÜRK: ÜRÜNLERİN DENETİMLERİ VE ANALİZLERİ YAPILACAK   Konuyla İlgili olarak bir açıklama yapan Ziraat Odası ve Üzüm Sulama Birliği Başkanı Necdet Türk, "Organik tarımın başlangıç, safhasına kayıt olan bu üreticilerin arazileri 2016 yılından itibaren denetlenecek ve numune analizleri yapılacak. Kimyasal gübre ve ilaç kalıntısının olmadığı arazilerde çalışmalar devam edecek, Bu ürünler hastalık ve zararlılara karşı biyolojik ve doğal ilaçların yanı sıra bioteknik yöntemle mücadele ön planda olacak. Üreticilerin kalıntısız yetiştirdikleri bu ürünler sertifikalandırılacak."dedi.   DÜNDAR: “ SAĞLIKLI YAŞA VE YAŞAT, DAHA ÇOK KAZAN”   Alaşehir Ziraat Odası Tarım Danışması Dündar Yalçın da, organik ürün yetiştiriciliğinin dağ bölgelerinde yaygınlaştırılmasının ovaya göre daha sağlıklı olacağını belirtti. Ovada bağcılık alanlarında yoğun kimyasal kullanımının olması ve komşu faktörü organik tarım için dezavantaj olduğunu ifade eden Yalçın, "Dağ mahallelerinde kestane, ceviz, elma, zeytin ve bademde başlayacak olan çalışmalarımız sonucu başarılı olan üreticiler devletten dekar başına destekleme alacaktır. ( Bu yıl 70 TL/da) hayata geçecek çalışmada; bölgedeki ürünlerin değerinde ticaretin yapılması, organik ürün pazarlarının yaratılması ve insan sağlığı için kimyasallardan uzak kalmak başlıca kazançlarımız olacak.”dedi. Yalçın’ın organik tarım için sloganı ise: “ SAĞLIKLI YAŞA VE YAŞAT, DAHA ÇOK KAZAN” oldu.   BÖLGE ÜRETİCİLERİYLE İSTİŞARELER YAPILIYOR   Diğer taraftan Alaşehir Ziraat Odası ve Üzüm Sulama Birliği Başkanı Necdet Türk ve Oda Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Dündar Yalçın, organik tarımın uygulanacağı sahalarda incelemelerde bulundu ve bölge üreticileriyle istişareler yaptı.
Alaşehir Ziraat Odası ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliği ile Alaşehir’e bağlı özellikle dağ mahallelerinde organik tarım çalışmaları başlıyor. Bu yıl 85 üretici ve 1700 dönümlük arazide uygulamaya başlanılacağı açıklandı

Alaşehir Ziraat Odası ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, organik ürün yetiştiriciliği için, düğmeye bastı. Bu yıl, 85 üretici ve 1700 dönümlük arazide uygulamaya başlanılacağı açıklandı. Söz konusu proje kapsamında da; kestane, ceviz, elma, zeytin ve badem ürünleri yetiştiricileri kayıt altına alındı.

 

TÜRK: ÜRÜNLERİN DENETİMLERİ VE ANALİZLERİ YAPILACAK

 

Konuyla İlgili olarak bir açıklama yapan Ziraat Odası ve Üzüm Sulama Birliği Başkanı Necdet Türk, "Organik tarımın başlangıç, safhasına kayıt olan bu üreticilerin arazileri 2016 yılından itibaren denetlenecek ve numune analizleri yapılacak. Kimyasal gübre ve ilaç kalıntısının olmadığı arazilerde çalışmalar devam edecek, Bu ürünler hastalık ve zararlılara karşı biyolojik ve doğal ilaçların yanı sıra bioteknik yöntemle mücadele ön planda olacak. Üreticilerin kalıntısız yetiştirdikleri bu ürünler sertifikalandırılacak."dedi.

 

DÜNDAR: “ SAĞLIKLI YAŞA VE YAŞAT, DAHA ÇOK KAZAN”

 

Alaşehir Ziraat Odası Tarım Danışması Dündar Yalçın da, organik ürün yetiştiriciliğinin dağ bölgelerinde yaygınlaştırılmasının ovaya göre daha sağlıklı olacağını belirtti. Ovada bağcılık alanlarında yoğun kimyasal kullanımının olması ve komşu faktörü organik tarım için dezavantaj olduğunu ifade eden Yalçın, "Dağ mahallelerinde kestane, ceviz, elma, zeytin ve bademde başlayacak olan çalışmalarımız sonucu başarılı olan üreticiler devletten dekar başına destekleme alacaktır. ( Bu yıl 70 TL/da) hayata geçecek çalışmada; bölgedeki ürünlerin değerinde ticaretin yapılması, organik ürün pazarlarının yaratılması ve insan sağlığı için kimyasallardan uzak kalmak başlıca kazançlarımız olacak.”dedi.

Yalçın’ın organik tarım için sloganı ise: “ SAĞLIKLI YAŞA VE YAŞAT, DAHA ÇOK KAZAN” oldu.

 

BÖLGE ÜRETİCİLERİYLE İSTİŞARELER YAPILIYOR

 

Diğer taraftan Alaşehir Ziraat Odası ve Üzüm Sulama Birliği Başkanı Necdet Türk ve Oda Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Dündar Yalçın, organik tarımın uygulanacağı sahalarda incelemelerde bulundu ve bölge üreticileriyle istişareler yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.