ALAŞEHİR’DE SERACILIK YAYGINLAŞIYOR

EKONOMİ 29.01.2018 - 09:59, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR’DE SERACILIK YAYGINLAŞIYOR

Alaşehir’de üzüm bağcılığına alternatif üretim modellerinden birisi olan Seracılık yaygınlaşıyor. Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin teknik desteği, Kırsal Kalkınma Desteklemeleri ve üreticilerin kendi gayretleriyle yaklaşık 20 üretici sebze seracılığına başladı.
Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü seracılığın yaygınlaştırılması için, üreticilerin eğitimi amacıyla seracılık kursu da açtı. Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik ekipleri sera alanlarında incelemelerde bulunarak,  sera alanlarında karşılaşılan sorunları, üreticilerin karşılaştıkları sorunları yerinde inceleyerek, çözümler üretiyor. Alaşehir'de 20 üreticinin seracılık yapmaya başladığı belirtildi.  MEMİŞ: ÜRETİCİLERİMİZE TEKNİK VE TEORİK DESTEK SAĞLIYORUZ Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş,  "Dünyaca ünlü Sultaniye üzümüne alternatif ürünler kapsamında, ilçemizde yaygınlaşmakta olan sera alanlarında üreticilerimize teknik destek amacıyla ziyaretlerimiz sürüyor. Üreticilerimiz kendi gayretleri veya Kırsal Kalkınma kapsamında destek alarak seracılık yapmaktadırlar. Teknik personellerimiz olarak ilçemizde giderek sayıları artmakta olan seralara ziyaretlerde bulunuyoruz.  Üreticilerimize gerektiğinde yetiştiricilik, hastalık-zararlı ve gübreleme gibi konularda bilgilendirme çalışmalarıyla destek veriyoruz. Ziyaret ettiğimiz seralarda genelde sebze ürünleri yetiştirilmektedir. Yapılan teknik denetimlerde sık dikim,  aşırı sulama, azotlu gübrenin fazlaca kullanımı,  yabancı ot mücadelesinin iyi yapılamaması,  beyaz çürüklük, mildiyö, seranın üst kısmından nem yoğunlaşmasından kaynaklı su damlaması,  hastalıklı bitki artıklarının seradan uzaklaştırılmaması ve seradaki fiziksel (Kapı ve sineklik olmaması gibi) sorunlar gözlemlendi. Bu sıkıntıları da çözebilmek için teknik ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Seracılık alanında çalışma yapacak olan üreticilerimiz için ve ekonomik anlamda tarımsal ürün yelpazemizi genişletmek amacıyla ilçe müdürlüğümüz tarafından seracılık dahil diğer alanlarda (mantar, arıcılık, sürü yöneticiliği, zeytin, ceviz, kiraz yetiştiriciliği) teorik ve uygulamalı eğitim kursları açtık."dedi.
Alaşehir’de üzüm bağcılığına alternatif üretim modellerinden birisi olan Seracılık yaygınlaşıyor. Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin teknik desteği, Kırsal Kalkınma Desteklemeleri ve üreticilerin kendi gayretleriyle yaklaşık 20 üretici sebze seracılığına başladı.

Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü seracılığın yaygınlaştırılması için, üreticilerin eğitimi amacıyla seracılık kursu da açtı.

Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik ekipleri sera alanlarında incelemelerde bulunarak,  sera alanlarında karşılaşılan sorunları, üreticilerin karşılaştıkları sorunları yerinde inceleyerek, çözümler üretiyor. Alaşehir'de 20 üreticinin seracılık yapmaya başladığı belirtildi. 

MEMİŞ: ÜRETİCİLERİMİZE TEKNİK VE TEORİK DESTEK SAĞLIYORUZ

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş,  "Dünyaca ünlü Sultaniye üzümüne alternatif ürünler kapsamında, ilçemizde yaygınlaşmakta olan sera alanlarında üreticilerimize teknik destek amacıyla ziyaretlerimiz sürüyor. Üreticilerimiz kendi gayretleri veya Kırsal Kalkınma kapsamında destek alarak seracılık yapmaktadırlar. Teknik personellerimiz olarak ilçemizde giderek sayıları artmakta olan seralara ziyaretlerde bulunuyoruz.  Üreticilerimize gerektiğinde yetiştiricilik, hastalık-zararlı ve gübreleme gibi konularda bilgilendirme çalışmalarıyla destek veriyoruz. Ziyaret ettiğimiz seralarda genelde sebze ürünleri yetiştirilmektedir. Yapılan teknik denetimlerde sık dikim,  aşırı sulama, azotlu gübrenin fazlaca kullanımı,  yabancı ot mücadelesinin iyi yapılamaması,  beyaz çürüklük, mildiyö, seranın üst kısmından nem yoğunlaşmasından kaynaklı su damlaması,  hastalıklı bitki artıklarının seradan uzaklaştırılmaması ve seradaki fiziksel (Kapı ve sineklik olmaması gibi) sorunlar gözlemlendi. Bu sıkıntıları da çözebilmek için teknik ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Seracılık alanında çalışma yapacak olan üreticilerimiz için ve ekonomik anlamda tarımsal ürün yelpazemizi genişletmek amacıyla ilçe müdürlüğümüz tarafından seracılık dahil diğer alanlarda (mantar, arıcılık, sürü yöneticiliği, zeytin, ceviz, kiraz yetiştiriciliği) teorik ve uygulamalı eğitim kursları açtık."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.