ALAŞEHİR'DE SİT ALANINA İLİŞKİN SORUNLAR EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK

BELEDİYE 03.07.2018 - 09:34, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR'DE SİT ALANINA İLİŞKİN SORUNLAR EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLECEK

Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü Koruma Kurulu Başkanı Mert Çubukçu, Koruma Kurulu Müdürü Fuat Keskin, Koruma Kurulu Üyeleri Mine Tanaç Zeren, İbrahim Malkoç, Çağatay Akar, Serdar Aybek, Ramazan Uykur, Timur Çelik ve Manisa Müze Müdürü Lütfü Ekinci ile bir toplanı gerçekleştirdi.
Toplantıda Alaşehir'de sur içi yerleşim alanlarında yapılaşma konusunda mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunları ile ilgili kapsamlı bir istişare gerçekleştirerek, konuyla ilgili sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırdı. İstişareler sonunda, Alaşehir Belediye Başkanlığı'nın vatandaşların sur içi yerleşiminden kaynaklı mağduriyetlerinin giderilmesi ve sorunun çözümüyle ilgili talepleri ekip tarafından değerlendirilmeye alındı.   "SORUNUN ÇÖZÜMÜNE İLİŞKİN CİDDİ MESAFELER KAT EDİLDİ"   Toplantı sonrası konuyla ilgili açıklama yapan Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, "Göreve geldiğimiz ilk gün söz verdiğimiz gibi Alaşehir'in tüm sorunlarını tek tek çözeceğiz. Şehir merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın sit alanına ilişkin problemleriyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anıtlar Yüksek Kurulu ve Koruma Kurulu nezdinde girişimlerde bulunulmuş olup bu girişimler sonucu, sorunun çözümüne ilişkin ciddi mesafe kat edilmiştir. Umut ediyorum ki yakın zamanda şehir merkezimizde vatandaşımızın sur içi yerleşiminden kaynaklı mağduriyetleri giderilecek ve sit alanı olan bölgelerde inşaat yapılmasına izin verilebilecektir. Sorunun çözümüne ilişkin bizden desteklerini hiç esirgemeyen başta Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekilimiz Sayın Erkan Akçay olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Anıtlar Yüksek Kurulu Üyelerine, İzmir 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü Koruma Kurulu Başkanı'na ve üyelerimize çok teşekkür ederim" dedi.
Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü Koruma Kurulu Başkanı Mert Çubukçu, Koruma Kurulu Müdürü Fuat Keskin, Koruma Kurulu Üyeleri Mine Tanaç Zeren, İbrahim Malkoç, Çağatay Akar, Serdar Aybek, Ramazan Uykur, Timur Çelik ve Manisa Müze Müdürü Lütfü Ekinci ile bir toplanı gerçekleştirdi.

Toplantıda Alaşehir'de sur içi yerleşim alanlarında yapılaşma konusunda mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunları ile ilgili kapsamlı bir istişare gerçekleştirerek, konuyla ilgili sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırdı. İstişareler sonunda, Alaşehir Belediye Başkanlığı'nın vatandaşların sur içi yerleşiminden kaynaklı mağduriyetlerinin giderilmesi ve sorunun çözümüyle ilgili talepleri ekip tarafından değerlendirilmeye alındı.

 

"SORUNUN ÇÖZÜMÜNE İLİŞKİN CİDDİ MESAFELER KAT EDİLDİ"

 

Toplantı sonrası konuyla ilgili açıklama yapan Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, "Göreve geldiğimiz ilk gün söz verdiğimiz gibi Alaşehir'in tüm sorunlarını tek tek çözeceğiz. Şehir merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın sit alanına ilişkin problemleriyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anıtlar Yüksek Kurulu ve Koruma Kurulu nezdinde girişimlerde bulunulmuş olup bu girişimler sonucu, sorunun çözümüne ilişkin ciddi mesafe kat edilmiştir. Umut ediyorum ki yakın zamanda şehir merkezimizde vatandaşımızın sur içi yerleşiminden kaynaklı mağduriyetleri giderilecek ve sit alanı olan bölgelerde inşaat yapılmasına izin verilebilecektir. Sorunun çözümüne ilişkin bizden desteklerini hiç esirgemeyen başta Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekilimiz Sayın Erkan Akçay olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Anıtlar Yüksek Kurulu Üyelerine, İzmir 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü Koruma Kurulu Başkanı'na ve üyelerimize çok teşekkür ederim" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.