ALAŞEHİR’DE SOBE SANAT PROJESİ'NİN STARTI VERİLDİ

EĞİTİM 22.02.2019 - 09:54, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR’DE SOBE SANAT PROJESİ'NİN STARTI VERİLDİ

YETENEKLİ MÜZİSYENLER SEÇİLDİ, VELİLER BİLGİLENDİRİLDİ Alaşehir’de gönüllü 4 Müzik öğretmeni, Sanata Ortak Bireylerin Eğitimi (SOBE) Projesi kapsamında Alaşehir’in yetenekli müzisyenlerini seçti. Alaşehir’de Müzik öğretmeni olmayan tüm okulları tarayan Müzik öğretmenleri 15 okulda 978 öğrenciyi teker teker dinleyerek, müzik yeteneği olan 115 öğrenciyi tespit etti.
Tespit edilen öğrencilerin velileri, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan bir toplantı ile bilgilendirildi. Velilere yetenekli öğrencilerin geliştirilmesi yönünde yapılacak olan çalışmalar anlatıldı. Çalışmalara velilerin destek vermesi istendi. Toplantıya Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez katıldı. GÜNEŞ: PROJEYİ DESTEKLİYORUZ Toplantıda konuşan Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, "Projemizin adı  Sanata Ortak Bireylerin Eğitimi (SOBE) . İlçemizde görev yapan Müzik öğretmenleri     Volkan Özcan, Gülden Atamer, Hüseyin Aslantaş ve Meryem Ezgi Doğan tarafından Okullarında Müzik öğretmeni olmayan tüm okullarda 978 öğrenci teker teker dinlenerek, müzik  yeteneği olan öğrenciler tespit edildi.  6. Sınıflarda 36, 7.Sınıflarda 38, 8.Sınıflarda  41 öğrenci Müzik yeteneğine sahip olarak belirlendi.   Toplam 115 öğrenci eğitilebilir, geliştirilebilir, müzik kulağı olan, yatkınlığı olan  yetenekler olarak seçildi.  Seçilen 115 öğrencimizi Nisan- Mayıs, Haziran aylarında haftada bir gün olmak üzere eğitime alacağız. Bu çalışmanın resmi bir boyutu yok. Gönüllü  4  öğretmenimiz  kendileri bu çalışmayı başlatmak istediler. Bizde böyle bir çalışmayı destekledik, fedakar öğretmenlerimizi destekliyoruz.  Buradaki temel amacımız müzikal beceri ve yetenekleri keşfetmek, bu alanda yeteneği olan öğrencilerimizi Güzel Sanatlar  Liselerine yönlendirmektir.  Öğretmenlerimiz ayrıca  8. Sınıf öğrencilerimizi  Güzel Sanatlar Liselerine de hazırlayacaklar."dedi. UÇGUN, "EĞİTİM PROFİLİNE BU TÜR EĞİTİMCİLER YÖN VERECEK" Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun da yaptığı konuşmada, "Siz velilerimizi, yetenekli birer evlat sahibi olduğunuz için kutluyorum. Öğretmenlerimiz sizin çocuklarınızı  bıkmadan, usanmadan , sabırla dinleyerek,  yetenekli çocuklarınızı tespit etmişler.  Belki de geleceğin sanatçılarının yetişeceği bu çalışmaya, siz veliler olarak ta destek verin. Bu toplantı sizlerin desteğini almak ve sizleri bu konuda bilgilendirmek amacıyla düzenlendi.   4 gönüllü öğretmenimizi  kutluyorum. Bu tür eğitimciler; 'Geleceğin Eğitim Profilini' belirleyecektir.   Bu iş resmi olarak verilmiş bir görev değildir.  Bu bir gönül işi,  'Gönülsüz yenilen yemek ya karın ağrısı, ya baş ağrısı yapar' Sizler bu işe gönül vermişsiniz. Sizleri kutluyorum.  Siz görevi kendi kendinize vermiş ve benimsemişsiniz. O görevde en ağır görevdir. Bizim en büyük idealimiz de, her  öğrenci yeteneğine göre eğitim almasıdır.  Bu çalışma sonunda geleceğin sanatçıları yetişecektir.  Keşfedilememiş değerler su yüzüne çıkacaklardır. Sizleri bu tür bir çalışmayı gönüllü olarak üstlendiğiniz için kutluyorum."dedi.  
YETENEKLİ MÜZİSYENLER SEÇİLDİ, VELİLER BİLGİLENDİRİLDİ Alaşehir’de gönüllü 4 Müzik öğretmeni, Sanata Ortak Bireylerin Eğitimi (SOBE) Projesi kapsamında Alaşehir’in yetenekli müzisyenlerini seçti. Alaşehir’de Müzik öğretmeni olmayan tüm okulları tarayan Müzik öğretmenleri 15 okulda 978 öğrenciyi teker teker dinleyerek, müzik yeteneği olan 115 öğrenciyi tespit etti.

Tespit edilen öğrencilerin velileri, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan bir toplantı ile bilgilendirildi. Velilere yetenekli öğrencilerin geliştirilmesi yönünde yapılacak olan çalışmalar anlatıldı. Çalışmalara velilerin destek vermesi istendi. Toplantıya Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez katıldı.

GÜNEŞ: PROJEYİ DESTEKLİYORUZ

Toplantıda konuşan Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, "Projemizin adı  Sanata Ortak Bireylerin Eğitimi (SOBE) . İlçemizde görev yapan Müzik öğretmenleri     Volkan Özcan, Gülden Atamer, Hüseyin Aslantaş ve Meryem Ezgi Doğan tarafından Okullarında Müzik öğretmeni olmayan tüm okullarda 978 öğrenci teker teker dinlenerek, müzik  yeteneği olan öğrenciler tespit edildi.  6. Sınıflarda 36, 7.Sınıflarda 38, 8.Sınıflarda  41 öğrenci Müzik yeteneğine sahip olarak belirlendi.   Toplam 115 öğrenci eğitilebilir, geliştirilebilir, müzik kulağı olan, yatkınlığı olan  yetenekler olarak seçildi.  Seçilen 115 öğrencimizi Nisan- Mayıs, Haziran aylarında haftada bir gün olmak üzere eğitime alacağız. Bu çalışmanın resmi bir boyutu yok. Gönüllü  4  öğretmenimiz  kendileri bu çalışmayı başlatmak istediler. Bizde böyle bir çalışmayı destekledik, fedakar öğretmenlerimizi destekliyoruz.  Buradaki temel amacımız müzikal beceri ve yetenekleri keşfetmek, bu alanda yeteneği olan öğrencilerimizi Güzel Sanatlar  Liselerine yönlendirmektir.  Öğretmenlerimiz ayrıca  8. Sınıf öğrencilerimizi  Güzel Sanatlar Liselerine de hazırlayacaklar."dedi.

UÇGUN, "EĞİTİM PROFİLİNE BU TÜR EĞİTİMCİLER YÖN VERECEK"

Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun da yaptığı konuşmada, "Siz velilerimizi, yetenekli birer evlat sahibi olduğunuz için kutluyorum. Öğretmenlerimiz sizin çocuklarınızı  bıkmadan, usanmadan , sabırla dinleyerek,  yetenekli çocuklarınızı tespit etmişler.  Belki de geleceğin sanatçılarının yetişeceği bu çalışmaya, siz veliler olarak ta destek verin. Bu toplantı sizlerin desteğini almak ve sizleri bu konuda bilgilendirmek amacıyla düzenlendi.   4 gönüllü öğretmenimizi  kutluyorum. Bu tür eğitimciler; 'Geleceğin Eğitim Profilini' belirleyecektir.   Bu iş resmi olarak verilmiş bir görev değildir.  Bu bir gönül işi,  'Gönülsüz yenilen yemek ya karın ağrısı, ya baş ağrısı yapar' Sizler bu işe gönül vermişsiniz. Sizleri kutluyorum.  Siz görevi kendi kendinize vermiş ve benimsemişsiniz. O görevde en ağır görevdir. Bizim en büyük idealimiz de, her  öğrenci yeteneğine göre eğitim almasıdır.  Bu çalışma sonunda geleceğin sanatçıları yetişecektir.  Keşfedilememiş değerler su yüzüne çıkacaklardır. Sizleri bu tür bir çalışmayı gönüllü olarak üstlendiğiniz için kutluyorum."dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.