ALAŞEHİR’DE ZEYTİNLİK ALANI 35 BİN DEKARA ÇIKTI

15.03.2018 - 08:29, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR’DE ZEYTİNLİK ALANI 35 BİN DEKARA ÇIKTI

Alaşehir'de üzüme alternatif ürün konumuna gelen Zeytin üretimi her geçen gün artıyor. Alaşehir Ziraat Odası Başkanlığı, 2018 yılı dikim sezonunda toprakla buluşturulması için üreticilere sertifikalı 45 bin zeytin fidanı dağıttı. Bu sezon itibariyle zeytinlik alanının 35 bin dekara ulaşması bekleniyor.
Alaşehir Ziraat Odası, 2018 sezonunda dikilmek üzere 45 bin adet zeytin fidanı dağıttı.  Alaşehir’de üzüm bağlarına en büyük alternatif olan zeytin üretimi hızla artıyor. Bu yıl dikilecek olan zeytin fidanlarıyla birlikte Alaşehir’de zeytin alanları  35 bin dekara çıktı.  Alaşehir’de  halen yaklaşık 35 bin dekar alanda zeytin üretimi yapılıyor. 2017 Yılında yaklaşık 55 bin ton civarında rekolte gerçekleşti. "TALEP DOĞRULTUSUNDA SATIŞLARIMIZ SÜRECEK" Alaşehir Ziraat Odası'nın dağıttığı sertifikalı ürün türü olan Trilya çeşidinin çok talep edildiğini ifade eden Alaşehir Ziraat Odası Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Dündar Yalçın, "Trilya türü hem sofralık hem de yağlık olarak yetiştirilebilmesi, bölge ekolojisine daha iyi adapte olması ve dane ve yağ kalitesinin fazla olması nedeniyle üreticilerimiz tarafından çok tercih ediliyor. Alternatif gelir içinde de bağcılıktan sonra ilk sırada yer alıyor. Özellikle sıkıntılı geçen üzüm hasadından sonra bilhassa zeytini olan üreticilerimiz dane ve yağ satışından memnun kalmış ve bağcılıktan yaşadıkları hayal kırıklığını bir nebze olsun unutmuşlardır. Zeytin ayrıca ilaç ve gübre uygulaması daha az ve hesaplı olması ve dane zeytinde de merkeze yakın olmamız zeytin dikimini artırmıştır. Sertifikalı Trilya ve halk arasında Eşek ve Domat zeytini olarak adlandırılan sofralık çeşitlerin siparişleri teslim edildi. Talepler doğrultusunda fidan dağıtımlarımız sürecek."dedi. Alaşehir’de özellikle bağcılığa en büyük alternatif ürün olan zeytin, 35 bin dekar alanda  yaklaşık 140 bin adetlere ulaştı. 2017 yılında yaklaşık 55 bin ton rekolte gerçekleşti.
Alaşehir'de üzüme alternatif ürün konumuna gelen Zeytin üretimi her geçen gün artıyor. Alaşehir Ziraat Odası Başkanlığı, 2018 yılı dikim sezonunda toprakla buluşturulması için üreticilere sertifikalı 45 bin zeytin fidanı dağıttı. Bu sezon itibariyle zeytinlik alanının 35 bin dekara ulaşması bekleniyor.

Alaşehir Ziraat Odası, 2018 sezonunda dikilmek üzere 45 bin adet zeytin fidanı dağıttı.  Alaşehir’de üzüm bağlarına en büyük alternatif olan zeytin üretimi hızla artıyor. Bu yıl dikilecek olan zeytin fidanlarıyla birlikte Alaşehir’de zeytin alanları  35 bin dekara çıktı.  Alaşehir’de  halen yaklaşık 35 bin dekar alanda zeytin üretimi yapılıyor. 2017 Yılında yaklaşık 55 bin ton civarında rekolte gerçekleşti.

"TALEP DOĞRULTUSUNDA SATIŞLARIMIZ SÜRECEK"

Alaşehir Ziraat Odası'nın dağıttığı sertifikalı ürün türü olan Trilya çeşidinin çok talep edildiğini ifade eden Alaşehir Ziraat Odası Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Dündar Yalçın, "Trilya türü hem sofralık hem de yağlık olarak yetiştirilebilmesi, bölge ekolojisine daha iyi adapte olması ve dane ve yağ kalitesinin fazla olması nedeniyle üreticilerimiz tarafından çok tercih ediliyor. Alternatif gelir içinde de bağcılıktan sonra ilk sırada yer alıyor. Özellikle sıkıntılı geçen üzüm hasadından sonra bilhassa zeytini olan üreticilerimiz dane ve yağ satışından memnun kalmış ve bağcılıktan yaşadıkları hayal kırıklığını bir nebze olsun unutmuşlardır. Zeytin ayrıca ilaç ve gübre uygulaması daha az ve hesaplı olması ve dane zeytinde de merkeze yakın olmamız zeytin dikimini artırmıştır. Sertifikalı Trilya ve halk arasında Eşek ve Domat zeytini olarak adlandırılan sofralık çeşitlerin siparişleri teslim edildi. Talepler doğrultusunda fidan dağıtımlarımız sürecek."dedi.

Alaşehir’de özellikle bağcılığa en büyük alternatif ürün olan zeytin, 35 bin dekar alanda  yaklaşık 140 bin adetlere ulaştı. 2017 yılında yaklaşık 55 bin ton rekolte gerçekleşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.