ALAŞEHİRLİ KİRAZ ÜRETİCİLERİ FİYATLARDAN MEMNUN

GÜNDEM 05.06.2020 - 09:35, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİRLİ KİRAZ ÜRETİCİLERİ FİYATLARDAN MEMNUN

Alaşehir’de mevsim değişikliği nedeniyle hasadı geçen yıla göre 10 gün geç başladığı belirtilen kirazlar görücüye çıktı. Bu sezon ihracatlık Napolyon cinsi kirazın yerinde kilogram fiyatı 25 TL ile 40 TL arasında işlem görüyor. Bu arada erkence tabir edilen ve yurt içinde satışı gerçekleştirilen erkence kiraz ise yerinde 7 TL ile 12 Liradan, pazar tezgâhlarında ise 13 TL ile 20 lira arasında alıcı bulduğu belirtildi.
Alaşehir kirazları görücüye çıktı. Büyükşehir Yasası Kapsamında Mahalleye dönüştürülen Osmaniye ve Kozluca köylerinde hasat,  geçen yıla göre bu yıl yaşanan mevsim değişikleri nedeniyle 10 gün geç başladı. Son yıllarda yaşanan mevsim değişiklikleri yüzünden sıkıntılı günler geçiren üreticilerin hasat sezonunun başlamasıyla birlikte yüzleri de gülüyor. Üreticiler fiyatlardan ziyadesiyle memnun. GEÇEN SENE SATTIĞIMIZ 4 TON KİRAZ, BU SENE 1 TONA EŞDEĞER Yaklaşık 30 yıldır Alaşehir’de kiraz üreticiliği yapan Osmaniye Mahalle Muhtarı Ramazan Karademir, son yıllarda özellikle hasat zamanı yağan yağmurlar nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiklerini belirterek, ”Osmaniye ve Kozluca Mahallelerinde yaşayan kiraz üreticileri olarak son yıllarda yaşanan mevsim değişiklikleri yüzünden sıkıntılı günler geçiriyoruz. Geçen yıla göre bu yıl 10 gün geç hasat başladı. Bölgemizde kirazlar olgunlaşmış durumda ve her birinde alıcılar mevcut. İç piyasada pazar tezgâhları ve ihracat için alımcıların kiraz alımları devam ediyor. Geçen sene ortalama 10 TL olan fiyatı olan aynı kalitedeki kiraz bu sezon 35-40 TL oldu. Geçen sene aynı cins ve kalitedeki kirazdan 4 ton satarken, bu sene sattığımız 1 ton geçen seneye eşdeğer oldu. Fiyatlar yüzümüzü güldürdü bu sene. Allah’ım tüm üreticilerimize hayırlı sezon geçirmelerini nasip etsin” dedi. “ALAŞEHİR KİRAZININ KALİTESİ İYİ, REKOLTESİ DÜŞÜK DURUMDA”                                                                          Alaşehir’de bu sezon kirazların kalitesinin iyi olduğunu ancak rekoltenin düşük olduğunu belirten Muhtar Karademir,“Osmaniye ve Kozluca Mahallelerinde yetiştirilen Alaşehir kirazlarının, mevsim değişiklikleri nedeni ile geçen yıllara göre bu yıl rekoltesi ise yüzde 40 oranında düşük ancak kalitesi yüksek. Hasat zamanı yağmur, dolu ve fırtına gibi doğal afet yaşanmazsa kiraz üreticisinin bu sene yüzü gülecek. Erkenci kirazda fiyattan memnunuz. İç Pazar için kirazın kilo gramı 7 TL ile 12 TL arasında işlem görüyor. Şu an hasadına yeni başlanan Alaşehir kirazında da üreticilerimiz fiyattan memnun. Alaşehir’de Napolyon cinsi kirazın kilogramı bugün için 25 TL’den başlıyor kalitesine göre 35-40 TL’ye kadar işlem görüyor.Hasat boyunca hem ihracatlık hem de iç Pazar için kiraz satışına devam ediyoruz. Üreticimize hayırlı ve bol kazançlı bir hasat dönemi diliyorum”dedi.
Alaşehir’de mevsim değişikliği nedeniyle hasadı geçen yıla göre 10 gün geç başladığı belirtilen kirazlar görücüye çıktı. Bu sezon ihracatlık Napolyon cinsi kirazın yerinde kilogram fiyatı 25 TL ile 40 TL arasında işlem görüyor. Bu arada erkence tabir edilen ve yurt içinde satışı gerçekleştirilen erkence kiraz ise yerinde 7 TL ile 12 Liradan, pazar tezgâhlarında ise 13 TL ile 20 lira arasında alıcı bulduğu belirtildi.

Alaşehir kirazları görücüye çıktı. Büyükşehir Yasası Kapsamında Mahalleye dönüştürülen Osmaniye ve Kozluca köylerinde hasat,  geçen yıla göre bu yıl yaşanan mevsim değişikleri nedeniyle 10 gün geç başladı. Son yıllarda yaşanan mevsim değişiklikleri yüzünden sıkıntılı günler geçiren üreticilerin hasat sezonunun başlamasıyla birlikte yüzleri de gülüyor. Üreticiler fiyatlardan ziyadesiyle memnun.

GEÇEN SENE SATTIĞIMIZ 4 TON KİRAZ, BU SENE 1 TONA EŞDEĞER

Yaklaşık 30 yıldır Alaşehir’de kiraz üreticiliği yapan Osmaniye Mahalle Muhtarı Ramazan Karademir, son yıllarda özellikle hasat zamanı yağan yağmurlar nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiklerini belirterek, ”Osmaniye ve Kozluca Mahallelerinde yaşayan kiraz üreticileri olarak son yıllarda yaşanan mevsim değişiklikleri yüzünden sıkıntılı günler geçiriyoruz. Geçen yıla göre bu yıl 10 gün geç hasat başladı. Bölgemizde kirazlar olgunlaşmış durumda ve her birinde alıcılar mevcut. İç piyasada pazar tezgâhları ve ihracat için alımcıların kiraz alımları devam ediyor. Geçen sene ortalama 10 TL olan fiyatı olan aynı kalitedeki kiraz bu sezon 35-40 TL oldu. Geçen sene aynı cins ve kalitedeki kirazdan 4 ton satarken, bu sene sattığımız 1 ton geçen seneye eşdeğer oldu. Fiyatlar yüzümüzü güldürdü bu sene. Allah’ım tüm üreticilerimize hayırlı sezon geçirmelerini nasip etsin” dedi.

“ALAŞEHİR KİRAZININ KALİTESİ İYİ, REKOLTESİ DÜŞÜK DURUMDA”                                                                         

Alaşehir’de bu sezon kirazların kalitesinin iyi olduğunu ancak rekoltenin düşük olduğunu belirten Muhtar Karademir,“Osmaniye ve Kozluca Mahallelerinde yetiştirilen Alaşehir kirazlarının, mevsim değişiklikleri nedeni ile geçen yıllara göre bu yıl rekoltesi ise yüzde 40 oranında düşük ancak kalitesi yüksek. Hasat zamanı yağmur, dolu ve fırtına gibi doğal afet yaşanmazsa kiraz üreticisinin bu sene yüzü gülecek. Erkenci kirazda fiyattan memnunuz. İç Pazar için kirazın kilo gramı 7 TL ile 12 TL arasında işlem görüyor. Şu an hasadına yeni başlanan Alaşehir kirazında da üreticilerimiz fiyattan memnun. Alaşehir’de Napolyon cinsi kirazın kilogramı bugün için 25 TL’den başlıyor kalitesine göre 35-40 TL’ye kadar işlem görüyor.Hasat boyunca hem ihracatlık hem de iç Pazar için kiraz satışına devam ediyoruz. Üreticimize hayırlı ve bol kazançlı bir hasat dönemi diliyorum”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.