Alaşehirli öğrenciler bu etkinliği çok sevdi

EĞİTİM 29.05.2019 - 09:30, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Alaşehirli öğrenciler bu etkinliği çok sevdi

ALAŞEHİR İLÇESİNDE "OKUL DIŞARIDA GÜNÜ" ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLER AÇIK HAVADA OYUN OYNAYARAK HEM EĞLENDİ HEM DE ÖĞRENDİ. ALAŞEHİRLİ MİNİK ÖĞRENCİLER BU ETKİNLİĞİ ÇOK SEVDİ.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Okul Dışarıda Günü" kapsamında Alaşehir Gülçiçek Hatun Anaokulunda etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte okulun dışında açık havada oyunlar oynayan minik öğrenciler hem eğlendi hem de öğrendi. Etkinlik hakkında bilgi veren Alaşehir Gülçiçek Anaokulu Öğretmeni Ayşegül Ölmez, "Açık havada öğrenim çocukların sağlığını iyileştirir, öğrenme ile arasındaki ilişkiyi güçlendirir ve çevreleriyle daha kuvvetli bağlar kurmalarını sağlar. Oyun oynamak yalnızca dayanıklılık, ekip çalışması gibi kritik yaşam becerilerini geliştirmekle kalmaz aynı zamanda çocukların çocukluklarından zevk almalarının merkezinde yer alır. Çünkü oyun, çocuğun en öncelikli uğraşıdır. Okul Dışında işlenen derslerde Çocukların davranışları gelişiyor, tüm sınıf öğrenmek için heyecanlanıyor ve müfredat tarafından engellendiği düşünülen bireyler genellikle açık hava ortamında başarılı oluyor. Yetişkinler çocukluklarının en mutlu anlarına geri döndüklerinde genellikle dışarıda oynamanın sevincini hatırlıyorlar."dedi.
ALAŞEHİR İLÇESİNDE "OKUL DIŞARIDA GÜNÜ" ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ÖĞRENCİLER AÇIK HAVADA OYUN OYNAYARAK HEM EĞLENDİ HEM DE ÖĞRENDİ. ALAŞEHİRLİ MİNİK ÖĞRENCİLER BU ETKİNLİĞİ ÇOK SEVDİ.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Okul Dışarıda Günü" kapsamında Alaşehir Gülçiçek Hatun Anaokulunda etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte okulun dışında açık havada oyunlar oynayan minik öğrenciler hem eğlendi hem de öğrendi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Alaşehir Gülçiçek Anaokulu Öğretmeni Ayşegül Ölmez, "Açık havada öğrenim çocukların sağlığını iyileştirir, öğrenme ile arasındaki ilişkiyi güçlendirir ve çevreleriyle daha kuvvetli bağlar kurmalarını sağlar. Oyun oynamak yalnızca dayanıklılık, ekip çalışması gibi kritik yaşam becerilerini geliştirmekle kalmaz aynı zamanda çocukların çocukluklarından zevk almalarının merkezinde yer alır. Çünkü oyun, çocuğun en öncelikli uğraşıdır. Okul Dışında işlenen derslerde Çocukların davranışları gelişiyor, tüm sınıf öğrenmek için heyecanlanıyor ve müfredat tarafından engellendiği düşünülen bireyler genellikle açık hava ortamında başarılı oluyor. Yetişkinler çocukluklarının en mutlu anlarına geri döndüklerinde genellikle dışarıda oynamanın sevincini hatırlıyorlar."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.