Alaşehirli üreticilere müjde!

GÜNDEM 16.05.2017 - 09:41, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Alaşehirli üreticilere müjde!

Alaşehir Üzüm Sulama Birliği, yaz sulama sezonunda üreticileri mağdur etmemek için çalışmalarına hız verdi. Avşar Barajı'nın son durumunu da göz önünde bulunduran Birlik Yönetimi, sulama sahalarına destek sağlamak için sondaj çalışmalarını hızlandırdı.
Alaşehir ve Sarıgöllü üreticilerin can damarı konumunda olan Avşar Barajı'nın kış ve ilk bahar aylarındaki yağışlardan yeterince beslenememesi, Alaşehir Üzüm Sulama Birliği Yönetimini harekete geçirdi. Birliğin Nisan ayı olağan meclis toplantısında meclis üyelerinden aldığı yetkiyle, 3 bölgede sulama kanaletlerine pompa desteği sağlamak isteyen Birlik Yönetimi, Hacıaliler bölgesinde, ilk sondaj kuyusunu açtırdı. Sondaj çalışmalarını Sefa Su'nun yaptığı kuyudan 140 metrede saatte 200 ton sulama suyu elde edildi. Birlik Müdürü Selçuk Çetin, sondaj sahasında incelemelerde bulunarak, çalışmaları yapan Sefa Su yetkililerinden bilgiler aldı. TÜRK: ÜRETİCİLERİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ Yaz sulama sezonu için gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler veren Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, üreticilerin mağdur olmaması için gerekli tedbirleri almaya devam ettiklerini söyledi. Türk, "Avşar Barajı kış ve ilkbahar yağışlarından yetirince beslenemedi. Şu an itibari ile barajda 23 milyon metre küp su mevcut. Yaz dönemi sulaması için asgari 55 milyon metre küp suya ihtiyaç söz konusu. Bu nedenle üreticilerimizin sıkıntı yaşamaması adına, sulama bölgelerine destek amaçlı 3 pompa yapımı için birlik meclisimizden Nisan ayında yetki aldık. Bu çerçevede, Hacıaliler bölgesinde ilk sondaj kuyumuzu hayata geçirdik. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun. Bu pompa yedek 1 sahasında bulunan; Hacıaliler, Subaşı, Bağlıca, Sobran, Üzümlü ve Yeşilyurt sahalrındaki üreticilerimize hizmet verecek,"dedi. "2 BÖLGEDE DAHA ÇALIŞMA YAILACAK" Başkan Türk, açıklamasının devamında "2 bölgeye daha takviye yapmak için çalışma yapacağız. Bu bölgeler; Cena işletmesinin bulduğu saha ile sulama sahamızın son noktası olan yedek 9'un olduğu bölgelerdir. Söz konusu 2 bölgedeki sondaj çalışmalarını da yaz sulama sezonuna yetiştirmeyi hedefliyoruz. Cena işletmesindeki pompadan; Delemenler, Belenyaka ve Üzümlü mahallelerinde arazisi bulunan üreticilerimiz istifade edecek. Yedek 9'dan ise; Piyadeler, Kasaplı, Matarlı, Türkmenköy ve Akkeçlili üreticilerimiz faydalandırılacak."şeklinde konuştu.
Alaşehir Üzüm Sulama Birliği, yaz sulama sezonunda üreticileri mağdur etmemek için çalışmalarına hız verdi. Avşar Barajı'nın son durumunu da göz önünde bulunduran Birlik Yönetimi, sulama sahalarına destek sağlamak için sondaj çalışmalarını hızlandırdı.

Alaşehir ve Sarıgöllü üreticilerin can damarı konumunda olan Avşar Barajı'nın kış ve ilk bahar aylarındaki yağışlardan yeterince beslenememesi, Alaşehir Üzüm Sulama Birliği Yönetimini harekete geçirdi. Birliğin Nisan ayı olağan meclis toplantısında meclis üyelerinden aldığı yetkiyle, 3 bölgede sulama kanaletlerine pompa desteği sağlamak isteyen Birlik Yönetimi, Hacıaliler bölgesinde, ilk sondaj kuyusunu açtırdı. Sondaj çalışmalarını Sefa Su'nun yaptığı kuyudan 140 metrede saatte 200 ton sulama suyu elde edildi. Birlik Müdürü Selçuk Çetin, sondaj sahasında incelemelerde bulunarak, çalışmaları yapan Sefa Su yetkililerinden bilgiler aldı.

TÜRK: ÜRETİCİLERİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

Yaz sulama sezonu için gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler veren Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, üreticilerin mağdur olmaması için gerekli tedbirleri almaya devam ettiklerini söyledi. Türk, "Avşar Barajı kış ve ilkbahar yağışlarından yetirince beslenemedi. Şu an itibari ile barajda 23 milyon metre küp su mevcut. Yaz dönemi sulaması için asgari 55 milyon metre küp suya ihtiyaç söz konusu. Bu nedenle üreticilerimizin sıkıntı yaşamaması adına, sulama bölgelerine destek amaçlı 3 pompa yapımı için birlik meclisimizden Nisan ayında yetki aldık. Bu çerçevede, Hacıaliler bölgesinde ilk sondaj kuyumuzu hayata geçirdik. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun. Bu pompa yedek 1 sahasında bulunan; Hacıaliler, Subaşı, Bağlıca, Sobran, Üzümlü ve Yeşilyurt sahalrındaki üreticilerimize hizmet verecek,"dedi.

"2 BÖLGEDE DAHA ÇALIŞMA YAILACAK"

Başkan Türk, açıklamasının devamında "2 bölgeye daha takviye yapmak için çalışma yapacağız. Bu bölgeler; Cena işletmesinin bulduğu saha ile sulama sahamızın son noktası olan yedek 9'un olduğu bölgelerdir. Söz konusu 2 bölgedeki sondaj çalışmalarını da yaz sulama sezonuna yetiştirmeyi hedefliyoruz. Cena işletmesindeki pompadan; Delemenler, Belenyaka ve Üzümlü mahallelerinde arazisi bulunan üreticilerimiz istifade edecek. Yedek 9'dan ise; Piyadeler, Kasaplı, Matarlı, Türkmenköy ve Akkeçlili üreticilerimiz faydalandırılacak."şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.