Askerlik yoklaması e-devlet kapısında

GÜNDEM 14.11.2016 - 10:15, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Askerlik yoklaması e-devlet kapısında

Askerlik yoklaması e-devlet uygulaması üzerinde de yapılabilecek.
Alaşehir Askerlik Şube Başkanlığı'nın 02.11.2016 tarih ve 5415 sayılı yazısına istinaden, Alaşehir kaymakamlık makamınca duyurulması istenen, 'ASKERLİK YOKLAMASI' ile ilgili metin aynen şöyle;   Askerlik çağına giren yükümlülerin asker alma faaliyetlerinin teknolojik imkanları da kullanmak suretiyle hızlı, kolay ve etkin bir şekilde yapılması amacıyla ,e-devlet ve elektronik ortamda gerçekleştirmek üzere başlatılan çalışmalara bir yenisi daha eklenmiştir. Bum kapsamda, son birkaç yıl içerisinde başlatılan çalışmalarla askerlerimizin sevk işlemleri, dövizli askerlik faaliyetleri, yurt dışı işçi ve yurt içi öğrenci erteleme işlemleri, askerlik durum belgelerinin verilmesi, yükümlü randevu faaliyetlri ile muhtaç asker aile yardımı işlemlerinin e-devlet ve elektronik oratamdas yürütülmeye devam edilmektedir. Bu hizmetlere ilave olarak, MSB( Asker alma Gn.Md.lüğü.), Sağlık Bakanlığı (Türkiye Halk Sağlığı Kurumu,Bilgi Sis.Gn.Md.lüğü) ve Ulaştırma Bakanlığı (TÜRKSAT Gn.Md.lüğü) arasında geliştiren işbirliği neticesinde “ e-Yoklama ve Aile Hekimi işlemleri” projesi başlatılmıştır. Bu proje ile; vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verilmesi için, yoklama işlemlerinde talep edilen bilgi formlarının (“Sağlık Durumu Hakkında Bilgi Formu” ve Sınıflandırmaya Esas Ek Bilgi Formu”) e-Devlet kapısı üzerinden doldurulması ve kayıtlı olduğu aile hekimine giderek yoklama işlemlerinin yapılabilmesi hedeflenmiştir. Ayrıca vatandaşlarımız, sağlık muayenelerini askerlik şubelerine gitmeden e- Devlet üzerinden başlatarak bağlı oldukları aile hekimlerine gitmek suretiyle yaptırabileceklerdir. Sağlık Bakanlığı ile yapılan koordine neticesinde projenin pilot uygulamasına Manisa ilinde 02 Kasım 2016’dan itibaren başlanmıştır. Söz konusu projenin yürütülmesi amacıyla Manisa il ve ilçelerinden 222 hekime bilgilendirme eğitimi verilmiştir. Aynı tarihten itibaren Manisa il ve ilçelerinde, afişlerin asılması, yükümlülere bilgilendirme mektupları ve katırlı telefonlarına SMS gönderilmesi işlemlerine de başlanmıştır. Yaklaşık üç ay sürmesi öngörülen pilot uygulama sürecinde tespit edilecek teknik ve uygulama hatalarının giderilmesini müteakip Şubat 2017’den itibaren “e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri” projesinin ülke genelinde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ  
Askerlik yoklaması e-devlet uygulaması üzerinde de yapılabilecek.

Alaşehir Askerlik Şube Başkanlığı'nın 02.11.2016 tarih ve 5415 sayılı yazısına istinaden, Alaşehir kaymakamlık makamınca duyurulması istenen, 'ASKERLİK YOKLAMASI' ile ilgili metin aynen şöyle;

 

  1. Askerlik çağına giren yükümlülerin asker alma faaliyetlerinin teknolojik imkanları da kullanmak suretiyle hızlı, kolay ve etkin bir şekilde yapılması amacıyla ,e-devlet ve elektronik ortamda gerçekleştirmek üzere başlatılan çalışmalara bir yenisi daha eklenmiştir.
  2. Bum kapsamda, son birkaç yıl içerisinde başlatılan çalışmalarla askerlerimizin sevk işlemleri, dövizli askerlik faaliyetleri, yurt dışı işçi ve yurt içi öğrenci erteleme işlemleri, askerlik durum belgelerinin verilmesi, yükümlü randevu faaliyetlri ile muhtaç asker aile yardımı işlemlerinin e-devlet ve elektronik oratamdas yürütülmeye devam edilmektedir.
  3. Bu hizmetlere ilave olarak, MSB( Asker alma Gn.Md.lüğü.), Sağlık Bakanlığı (Türkiye Halk Sağlığı Kurumu,Bilgi Sis.Gn.Md.lüğü) ve Ulaştırma Bakanlığı (TÜRKSAT Gn.Md.lüğü) arasında geliştiren işbirliği neticesinde “ e-Yoklama ve Aile Hekimi işlemleri” projesi başlatılmıştır.
  4. Bu proje ile; vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verilmesi için, yoklama işlemlerinde talep edilen bilgi formlarının (“Sağlık Durumu Hakkında Bilgi Formu” ve Sınıflandırmaya Esas Ek Bilgi Formu”) e-Devlet kapısı üzerinden doldurulması ve kayıtlı olduğu aile hekimine giderek yoklama işlemlerinin yapılabilmesi hedeflenmiştir.
  5. Ayrıca vatandaşlarımız, sağlık muayenelerini askerlik şubelerine gitmeden e- Devlet üzerinden başlatarak bağlı oldukları aile hekimlerine gitmek suretiyle yaptırabileceklerdir.
  6. Sağlık Bakanlığı ile yapılan koordine neticesinde projenin pilot uygulamasına Manisa ilinde 02 Kasım 2016’dan itibaren başlanmıştır. Söz konusu projenin yürütülmesi amacıyla Manisa il ve ilçelerinden 222 hekime bilgilendirme eğitimi verilmiştir.
  7. Aynı tarihten itibaren Manisa il ve ilçelerinde, afişlerin asılması, yükümlülere bilgilendirme mektupları ve katırlı telefonlarına SMS gönderilmesi işlemlerine de başlanmıştır.
  8. Yaklaşık üç ay sürmesi öngörülen pilot uygulama sürecinde tespit edilecek teknik ve uygulama hatalarının giderilmesini müteakip Şubat 2017’den itibaren “e-Yoklama ve Aile Hekimi İşlemleri” projesinin ülke genelinde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.