ATSO'DAN BİR BÜYÜK PROJE DAHA!

GÜNDEM 12.09.2017 - 11:12, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ATSO'DAN BİR BÜYÜK PROJE DAHA!

Alaşehir'in geçmişine ve geleceğine yatırım yapmak için kolları sıvayan Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası, dev bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. İzmir Vakıflar Müdürlüğü tarafından restore edilen ve ihaleyle kullanım hakkını alan ATSO Yönetimi, tarihi Kurşunlu Han'ın 2. Katını 'Şehir Müzesi' olarak projelendiriyor.
1548-1553 yılları arasında Gedik (Semiz) Ali Paşa tarafından yaptırılan tarihi Kurşunlu Han'ın kullanım hakkını elinde bulunduran Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası, hanın 2. Katında bulunan 17 odayı  'Şehir Müzesi'ne dönüştürmeye hazırlanıyor. Dev projeyle ilgili olarak bir açıklama yapan ATSO Başkanı Mustafa Seyhan, Alaşehir'in geleceğine hoş bir seda bırakmak için çalıştıklarını söyledi. SEYHAN, "ALAŞEHİR'E 'ŞEHİR MÜZESİ' KURMA HAYALİMİZ VAR" Alaşehir'de hayata geçirdiği dev projelerle adından söz ettirmeyi başaran Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seyhan, kurmayı hedefledikleri 'Şehir Müzesi' ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Şehir Müzesi, 'Dionysos Şarap Tanrısı'ndan başlayan Alaşehir'in ilk tarihi, Hıristiyanlığın yayıldığı 7 kiliseden biri olan St. Jean Kilisesi, ilk sivil toplum örgütlenmesi olan Alaşehir Kongresi, kurtuluş savaşı ve bu günkü tarihini kapsayan ve değerlerini içine alan bir proje olacak. Tarihi mirasımızı,  geçmişimize ışık tutacak, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı, geleceğimizin de cazibe merkezi bir mekan haline gelmesi için söz konusu projeyi hayal ediyoruz. İnşaallah başaracağız. Hedefimiz geleceğimize hoş bir seda bırakmak."dedi. "ALAŞEHİR'E ÖZGÜ ÜRÜNLERİN TANITIMI VE İKRAMI YAPILACAK" Şehir Müzesi ile birlikte Kurşunlu Han'da gece ve gündüz tüm ziyaretçileri için çeşitli faaliyetlerin organize edileceğini de belirten Seyhan, "Han'da Alaşehir'le özdeşleşmiş ürünlerin tanıtımının yanı sıra, özellikle asma yaprağından elde edilmiş sarma, meşhur kapama ve üzüm hoşafının ikramı da yapılacak. Tarihi eserimizde; Alaşehir'in geçmişine sahip çıkıldığı gibi, günümüze ve geleceğimize de hizmet verecek bir mekan haline dönüştürülmüş olacak. Ayrıca handa, sosyal ve kültürel aktiviteler de düzenlene bilecek."şeklinde konuştu.
Alaşehir'in geçmişine ve geleceğine yatırım yapmak için kolları sıvayan Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası, dev bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. İzmir Vakıflar Müdürlüğü tarafından restore edilen ve ihaleyle kullanım hakkını alan ATSO Yönetimi, tarihi Kurşunlu Han'ın 2. Katını 'Şehir Müzesi' olarak projelendiriyor.

1548-1553 yılları arasında Gedik (Semiz) Ali Paşa tarafından yaptırılan tarihi Kurşunlu Han'ın kullanım hakkını elinde bulunduran Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası, hanın 2. Katında bulunan 17 odayı  'Şehir Müzesi'ne dönüştürmeye hazırlanıyor. Dev projeyle ilgili olarak bir açıklama yapan ATSO Başkanı Mustafa Seyhan, Alaşehir'in geleceğine hoş bir seda bırakmak için çalıştıklarını söyledi.

SEYHAN, "ALAŞEHİR'E 'ŞEHİR MÜZESİ' KURMA HAYALİMİZ VAR"

Alaşehir'de hayata geçirdiği dev projelerle adından söz ettirmeyi başaran Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seyhan, kurmayı hedefledikleri 'Şehir Müzesi' ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Şehir Müzesi, 'Dionysos Şarap Tanrısı'ndan başlayan Alaşehir'in ilk tarihi, Hıristiyanlığın yayıldığı 7 kiliseden biri olan St. Jean Kilisesi, ilk sivil toplum örgütlenmesi olan Alaşehir Kongresi, kurtuluş savaşı ve bu günkü tarihini kapsayan ve değerlerini içine alan bir proje olacak. Tarihi mirasımızı,  geçmişimize ışık tutacak, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı, geleceğimizin de cazibe merkezi bir mekan haline gelmesi için söz konusu projeyi hayal ediyoruz. İnşaallah başaracağız. Hedefimiz geleceğimize hoş bir seda bırakmak."dedi.

"ALAŞEHİR'E ÖZGÜ ÜRÜNLERİN TANITIMI VE İKRAMI YAPILACAK"

Şehir Müzesi ile birlikte Kurşunlu Han'da gece ve gündüz tüm ziyaretçileri için çeşitli faaliyetlerin organize edileceğini de belirten Seyhan, "Han'da Alaşehir'le özdeşleşmiş ürünlerin tanıtımının yanı sıra, özellikle asma yaprağından elde edilmiş sarma, meşhur kapama ve üzüm hoşafının ikramı da yapılacak. Tarihi eserimizde; Alaşehir'in geçmişine sahip çıkıldığı gibi, günümüze ve geleceğimize de hizmet verecek bir mekan haline dönüştürülmüş olacak. Ayrıca handa, sosyal ve kültürel aktiviteler de düzenlene bilecek."şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.