Bakkallar Odası İkinci Girişimcilik Kursunu Açtı

GÜNDEM 28.11.2016 - 09:07, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Bakkallar Odası İkinci Girişimcilik Kursunu Açtı

Alaşehir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası tarafından düzenlenen ve SZB Mühendislik Eğitmeni tarafından verilen KOSGEB girişimcilik kursundan 30 kişi daha destek almaya hak kazandı.
SZB Mühendislik Eğitim Salonunda gerçekleştirilen eğitim 5 gün sürdü. Bakkallar Odası Başkanı Halil Günay yaptığı açıklamada, düzenlenen kursun girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, girişimcilerin proje kültürü edinmelerini sağlamak amacıyla verildiğini, Bakkallar odasının da bu sayede sosyal sorumluluğunu yerine getirdiğini söyledi. KOSGEB Girişimcilik Eğitmeni Selim Başçam tarafından verilen eğitimde kursiyerlere girişimcilik kültürü, iş fikirlerinin geliştirilmesi, finansal plan, pazarlama planı ve proje yazımı ile ilgili atölye çalışmaları yapıldı. Bu eğitim sonunda girişimciler kendi projelerini hazırlaya bilecekler. Bu destek kapsamında kursiyerler, KOSGEB'den 50.000TL hibe, 100.000TL de faizsiz kredi desteği alabilecekler. "GİRİŞİMCİLİK KURSLARI BÜYÜK FIRSAT" Girişimcilik kurslarının açılmasının önemine değinen Eğitmen Selim Başçam; “Bu kurslarla bayanlar %90, baylar %70 desteklenmektedir. Bu kurslar sayesinde Alaşehir’e minimum 50.000TL hibe gelmektedir. 30 girişimcinin işyerini açtığını varsayarsak 1.500.000TL gibi bir hibenin ilçemizde kalacağını unutmamalıyız. Girişimcilerin ödeyeceği miktarla bu para minimum 2.000.000TL ye ulaşmaktadır. Bu paraların Alaşehir’de harcanacağını unutmamalıyız. Dolayısıyla tüm esnafa faydası olan bir kurs ve destek programıdır. Bundan dolayı yerel bir potansiyel olan SZB Mühendislik Eğitim Danışmanlık olarak kar amacı gütmeyen tüm kurumlardan destek bekliyoruz. Yerel potansiyellere destek verin, Alaşehir’e güç katalım.“dedi. Kursiyerlerle yapılan görüşmelerde ise, iş hayatında lazım olan temel bilgileri öğrenme imkanı bulduklarını, bu eğitimlerin sürekli açılması gerektiğini söylediler. 30 kişiye verilen girişimcilik kursu sonunda kursiyerlerle toplu fotoğraf da çekildi.
Alaşehir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası tarafından düzenlenen ve SZB Mühendislik Eğitmeni tarafından verilen KOSGEB girişimcilik kursundan 30 kişi daha destek almaya hak kazandı.

SZB Mühendislik Eğitim Salonunda gerçekleştirilen eğitim 5 gün sürdü. Bakkallar Odası Başkanı Halil Günay yaptığı açıklamada, düzenlenen kursun girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, girişimcilerin proje kültürü edinmelerini sağlamak amacıyla verildiğini, Bakkallar odasının da bu sayede sosyal sorumluluğunu yerine getirdiğini söyledi.

KOSGEB Girişimcilik Eğitmeni Selim Başçam tarafından verilen eğitimde kursiyerlere girişimcilik kültürü, iş fikirlerinin geliştirilmesi, finansal plan, pazarlama planı ve proje yazımı ile ilgili atölye çalışmaları yapıldı. Bu eğitim sonunda girişimciler kendi projelerini hazırlaya bilecekler. Bu destek kapsamında kursiyerler, KOSGEB'den 50.000TL hibe, 100.000TL de faizsiz kredi desteği alabilecekler.

"GİRİŞİMCİLİK KURSLARI BÜYÜK FIRSAT"

Girişimcilik kurslarının açılmasının önemine değinen Eğitmen Selim Başçam; “Bu kurslarla bayanlar %90, baylar %70 desteklenmektedir. Bu kurslar sayesinde Alaşehir’e minimum 50.000TL hibe gelmektedir. 30 girişimcinin işyerini açtığını varsayarsak 1.500.000TL gibi bir hibenin ilçemizde kalacağını unutmamalıyız. Girişimcilerin ödeyeceği miktarla bu para minimum 2.000.000TL ye ulaşmaktadır. Bu paraların Alaşehir’de harcanacağını unutmamalıyız. Dolayısıyla tüm esnafa faydası olan bir kurs ve destek programıdır. Bundan dolayı yerel bir potansiyel olan SZB Mühendislik Eğitim Danışmanlık olarak kar amacı gütmeyen tüm kurumlardan destek bekliyoruz. Yerel potansiyellere destek verin, Alaşehir’e güç katalım.“dedi.

Kursiyerlerle yapılan görüşmelerde ise, iş hayatında lazım olan temel bilgileri öğrenme imkanı bulduklarını, bu eğitimlerin sürekli açılması gerektiğini söylediler. 30 kişiye verilen girişimcilik kursu sonunda kursiyerlerle toplu fotoğraf da çekildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.