Başkan Karaçoban'dan gazetecilere jest

DİĞER 25.07.2015 - 09:57, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Başkan Karaçoban'dan gazetecilere jest

Alaşehir Belediye başkanı Gökhan Karaçoban Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü nedeniyle Alaşehir’de görev yapan ulusal ve yerel basın çalışanlarına kahvaltı verdi. Sarıkız Restoranda verilen kahvaltıda Başkan Karaçoban, basın çalışanlarıyla sansürün kaldırılmasını ve güncel konuları değerlendiren bir sohbet gerçekleştirdi.
Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, "Türk basınında sansürün kaldırılışının 107. yılı nedeniyle siz basın çalışanlarıyla sohbet, güncel konuları değerlendirme amacıyla kahvaltıda buluşmayı düşündük. Basın her zaman bizim gözümüz kulağımızdır. İyi haberi de, kötü haberi de basın yoluyla öğrenebiliriz. Önemli olan basın çalışanlarının haberi amacından saptırmadan okurlarına, dinleyenlerine doğru olarak aktarabilmesidir. Türk Basını’nda sansürün ilk uygulandığı tarih ise 10 Mayıs 1876’dır. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet yürürlüğe girdikten sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde ‘sansürün kaldırılması’ olarak adlandırılmaktadır. Bunun için de 24 Temmuz tarihi, Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor. Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunuyor. Sizler yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta, bazen canını da tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili çalışmaları sayesinde ulusal ve yerel anlamda vatandaşlarımızı aydınlatıyorsunuz. Ülkemizin ve şehrimizin gelişimi, halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyu oluşturulmasında büyük rol alıyorsunuz. Tüm gazetecilerin ve basın çalışanlarının günlerini kutluyoruz" dedi.   Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban kahvaltı sonunda günün anlamına özel bir yüzünde kendi ismi, bir yüzünde basın çalışanının ismi bulunan birer adet fincan hediye etti.
Alaşehir Belediye başkanı Gökhan Karaçoban Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü nedeniyle Alaşehir’de görev yapan ulusal ve yerel basın çalışanlarına kahvaltı verdi. Sarıkız Restoranda verilen kahvaltıda Başkan Karaçoban, basın çalışanlarıyla sansürün kaldırılmasını ve güncel konuları değerlendiren bir sohbet gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, "Türk basınında sansürün kaldırılışının 107. yılı nedeniyle siz basın çalışanlarıyla sohbet, güncel konuları değerlendirme amacıyla kahvaltıda buluşmayı düşündük. Basın her zaman bizim gözümüz kulağımızdır. İyi haberi de, kötü haberi de basın yoluyla öğrenebiliriz. Önemli olan basın çalışanlarının haberi amacından saptırmadan okurlarına, dinleyenlerine doğru olarak aktarabilmesidir. Türk Basını’nda sansürün ilk uygulandığı tarih ise 10 Mayıs 1876’dır. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet yürürlüğe girdikten sonra bu uygulamaya son verilmesi günümüzde ‘sansürün kaldırılması’ olarak adlandırılmaktadır. Bunun için de 24 Temmuz tarihi, Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor. Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunuyor. Sizler yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta, bazen canını da tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili çalışmaları sayesinde ulusal ve yerel anlamda vatandaşlarımızı aydınlatıyorsunuz. Ülkemizin ve şehrimizin gelişimi, halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyu oluşturulmasında büyük rol alıyorsunuz. Tüm gazetecilerin ve basın çalışanlarının günlerini kutluyoruz" dedi.

 

Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban kahvaltı sonunda günün anlamına özel bir yüzünde kendi ismi, bir yüzünde basın çalışanının ismi bulunan birer adet fincan hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.