BERBER VE KUAFÖRLER AÇILDI, DENETİMLER BAŞLADI

14.05.2020 - 09:49, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

BERBER VE KUAFÖRLER AÇILDI, DENETİMLER BAŞLADI

Alaşehir genelinde coronavirüsle mücadele kapsamında 21 Mart'ta kapatılan berberler ve kuaförler 50 gün sonra Pazartesi günü itibariyle hizmete başladı. İlçe merkezi ve mahallelerinde faaliyet gösteren berber ve kuaförler de denetlenmeye başladı.
Kontrollü normalleşme kapsamında; Alaşehir merkez ve Mahallerinde hizmet veren berberler ve kuaför dükkânları sabahın erken saatlerinde kepenklerini açarak uzun bir aranın ardından müşterilerini kabul etti. Yapılan denetimler de ,Coronavirüsle mücadele kapsamında berberlerde bir koltuğun boş bırakılarak sosyal mesafe kuralına uyulduğu, hijyen kurallarının önemsendiği, tüm malzemelerin dezenfekte edildiği maske kullanıldığı görüldü. TEDBİRLERİ ALALIM, KURALLARA UYALIM Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun; “İlçemiz genelinde 11 Mayıs Pazartesi günü itibariyle Berberler ve Kuaförler, Güzellik Merkezileri hizmet vermeye başladı. Hizmet veren bu işletmelerde; Hijyen kurallarının üst düzeyde olacak. 09.00 ile 21.00 saatleri arasında randevulu hizmet verebilecekler. Müşterilerin arada bir koltuk boş bırakılarak hizmet verecekler. Yine kuaförler hizmet sırasında sosyal mesafeye uyarak her kullanım sonrası makas, makine gibi ekipmanlarını dezenfekte ederek faaliyetini sürdüreceklerdir. Ayrıca İş yerinde kalabalık oluşmasını engellemek için müşteriler randevu ile kabul edilecek ve müşterilerin randevu saatinde gelmeleri istenecektir. Müşterinin ya da personelin COVID-19 çıkması durumunda temaslı taramasını kolaylaştırmak amacıyla müşteriye olabildiğince az sayıda personel ile hizmet verilecek ve bunlar kayıt altına alınacak, İş yerlerine maskesiz müşteri alınmayacak, tek kullanımlık havlular bulundurulacaktır.”dedi.
Alaşehir genelinde coronavirüsle mücadele kapsamında 21 Mart'ta kapatılan berberler ve kuaförler 50 gün sonra Pazartesi günü itibariyle hizmete başladı. İlçe merkezi ve mahallelerinde faaliyet gösteren berber ve kuaförler de denetlenmeye başladı.

Kontrollü normalleşme kapsamında; Alaşehir merkez ve Mahallerinde hizmet veren berberler ve kuaför dükkânları sabahın erken saatlerinde kepenklerini açarak uzun bir aranın ardından müşterilerini kabul etti. Yapılan denetimler de ,Coronavirüsle mücadele kapsamında berberlerde bir koltuğun boş bırakılarak sosyal mesafe kuralına uyulduğu, hijyen kurallarının önemsendiği, tüm malzemelerin dezenfekte edildiği maske kullanıldığı görüldü.

TEDBİRLERİ ALALIM, KURALLARA UYALIM

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun; “İlçemiz genelinde 11 Mayıs Pazartesi günü itibariyle Berberler ve Kuaförler, Güzellik Merkezileri hizmet vermeye başladı. Hizmet veren bu işletmelerde; Hijyen kurallarının üst düzeyde olacak. 09.00 ile 21.00 saatleri arasında randevulu hizmet verebilecekler. Müşterilerin arada bir koltuk boş bırakılarak hizmet verecekler. Yine kuaförler hizmet sırasında sosyal mesafeye uyarak her kullanım sonrası makas, makine gibi ekipmanlarını dezenfekte ederek faaliyetini sürdüreceklerdir. Ayrıca İş yerinde kalabalık oluşmasını engellemek için müşteriler randevu ile kabul edilecek ve müşterilerin randevu saatinde gelmeleri istenecektir. Müşterinin ya da personelin COVID-19 çıkması durumunda temaslı taramasını kolaylaştırmak amacıyla müşteriye olabildiğince az sayıda personel ile hizmet verilecek ve bunlar kayıt altına alınacak, İş yerlerine maskesiz müşteri alınmayacak, tek kullanımlık havlular bulundurulacaktır.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.