BU ANTİKACIYA GELENLER ZAMANA YOLCULUK YAPIYOR

13.07.2020 - 09:17, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

BU ANTİKACIYA GELENLER ZAMANA YOLCULUK YAPIYOR

Alaşehir'de antikacılık ve eskicilik işiyle uğraşan Adnan Kayacan, dükkanındaki ürünler ile ziyaretçilerine adeta zamanda yolculuk yaptırıyor.
İlçede Sarısu Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki dükkanında antikacılık yapan Adnan Kayacan, binlerce tarihi ürünle vatandaşlara hizmet sunuyor. Bakırdan ahşaba, camdan porselene, tarihi saatlerden tespihlere kadar çok sayıda antika ürünü bulunan Kayacan, antikacılığın sevgi, ilgi ve kültür meselesi olduğunu belirtti. "ALAŞEHİR BELEDİYESİ'NİN 1933 YILINA AİT BELGELERİ VAR" Antikanın tarih demek olduğunu, tarihini bilmenin ise geleceğe yön vermede belirleyi unsur olduğunu belirten Kayacan, "Antikacılık sevgi, ilgi ve kültür meselesidir. Uzun yıllardır antika işiyle uğraşıyorum. Bu işe, tarihimize sahip çıkma duygusuyla hobi ve koleksiyonculuk ile başladım. Şimdiler de ise işim oldu. Dükkanımda aklınıza gelen bütün çeşitler var. Ahşabından, mobilyasına, camdan, porselene, demir, bakır ve maden gurubundan tekstil, kıyafet ve halı çeşitlerine kadar antikayla ilgili birçok çeşitlerimiz var. Osmanlı döneminin son 6 padişah dönemine ait demir ve madeni paraları ile Cumhuriyet dönemine ait bir çok para çeşidi var. Bunların yanı sıra Cumhuriyetin ilk yıllarından 1933 yılından kalma Alaşehir Belediyesi'ne ait bono var. O yıllarda belediye tarafından bastırılan borçlanma bonosu ile vatandaştan bu bono karşılığında borç alınırdı."dedi.
Alaşehir'de antikacılık ve eskicilik işiyle uğraşan Adnan Kayacan, dükkanındaki ürünler ile ziyaretçilerine adeta zamanda yolculuk yaptırıyor.

İlçede Sarısu Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki dükkanında antikacılık yapan Adnan Kayacan, binlerce tarihi ürünle vatandaşlara hizmet sunuyor. Bakırdan ahşaba, camdan porselene, tarihi saatlerden tespihlere kadar çok sayıda antika ürünü bulunan Kayacan, antikacılığın sevgi, ilgi ve kültür meselesi olduğunu belirtti.

"ALAŞEHİR BELEDİYESİ'NİN 1933 YILINA AİT BELGELERİ VAR"

Antikanın tarih demek olduğunu, tarihini bilmenin ise geleceğe yön vermede belirleyi unsur olduğunu belirten Kayacan, "Antikacılık sevgi, ilgi ve kültür meselesidir. Uzun yıllardır antika işiyle uğraşıyorum. Bu işe, tarihimize sahip çıkma duygusuyla hobi ve koleksiyonculuk ile başladım. Şimdiler de ise işim oldu. Dükkanımda aklınıza gelen bütün çeşitler var. Ahşabından, mobilyasına, camdan, porselene, demir, bakır ve maden gurubundan tekstil, kıyafet ve halı çeşitlerine kadar antikayla ilgili birçok çeşitlerimiz var. Osmanlı döneminin son 6 padişah dönemine ait demir ve madeni paraları ile Cumhuriyet dönemine ait bir çok para çeşidi var. Bunların yanı sıra Cumhuriyetin ilk yıllarından 1933 yılından kalma Alaşehir Belediyesi'ne ait bono var. O yıllarda belediye tarafından bastırılan borçlanma bonosu ile vatandaştan bu bono karşılığında borç alınırdı."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.