BU GURUR ALAŞEHİR FEN LİSESİ'NİN!

05.03.2019 - 09:54, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

BU GURUR ALAŞEHİR FEN LİSESİ'NİN!

Alaşehir’in ilk ve tek proje okulu olan Alaşehir Fen Lisesi, başarıları ile kendinden söz ettirmeye devam ediyor. İlçemizde ilk Erasmus+ projesi ile ilçemizi yurtdışına tanıtan, Romanya, Litvanya, Letonya ve Çekya ülkeleri ile öğrenci hareketliliği sağlayan Alaşehir Fen Lisesi, bu sefer de Kodla-(Ma)nisa projesi kapsamında ilçemizi Manisa’da temsil ederek başarılarına bir yenisi daha ekledi.
BAŞKAN ERDOĞAN'A SUNUM YAPILDI Kodla-Manisa projesi kapsamında  16 Şubat 2019’da Manisa ziyareti gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yapılan tanıtım sonrası aşırı ilgi gören Fen Lisesi'nin projeleri Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ a da takdim edildi. Alaşehir Fen Lisesi öğrencileri ile yakından ilgilenen, projeleri can kulağı ile dinleyerek öğrencilere desteklerini htiren Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, öğrencilerin projelerinin her zaman arkasında olduğunu belirtti.  Öğrencilerin projelerinin uygulanabilirliği ve hayata geçirilmesi adına onlara umut oldu.       5 PROJEDEN 2'Sİ TEMSİLCİLERİMİZDEN   Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Manisa ziyaretinde, kendilerine il genelinde sunulan 5 projenin 2 tanesi Alaşehir Fen Lisesi öğrencileri tarafından geliştirildi. 11. sınıf öğrencisi Mehmet Esat BİRCAN ve 10. Sınıf öğrencisi Kadir İlber AÇAR tarafından geliştirilen projeler, Kodla-(MA)nisa atölyelerinde ortaya çıktı. Erdoğan'ın beğenisini kazanan ilk proje, görüntü işleme teknoloji ile kontrolü sağlanabilen araçların gelecekte nasıl kullanılabileceği, ikinci proje ise ‘Akıllı Kuş Evi’ adı ile sunulan orman yangınlarını önlemeyi amaçlayan, yenilenebilir enerji ile çalışan, itfaiye ile direk iletişime geçebilen bir sistem oluşturulması oldu.  Öğrenciler uzun zamandır üzerinde çalıştıkları projelerini 21 Şubat 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN başarılı bir şekilde sundu. BU GURUR ALAŞEHİR FEN LİSESİ'NİN… BU GURUR ALAŞEHİR’İN… BU GURUR HEPİMİZİN…  
Alaşehir’in ilk ve tek proje okulu olan Alaşehir Fen Lisesi, başarıları ile kendinden söz ettirmeye devam ediyor. İlçemizde ilk Erasmus+ projesi ile ilçemizi yurtdışına tanıtan, Romanya, Litvanya, Letonya ve Çekya ülkeleri ile öğrenci hareketliliği sağlayan Alaşehir Fen Lisesi, bu sefer de Kodla-(Ma)nisa projesi kapsamında ilçemizi Manisa’da temsil ederek başarılarına bir yenisi daha ekledi.

BAŞKAN ERDOĞAN'A SUNUM YAPILDI

Kodla-Manisa projesi kapsamında  16 Şubat 2019’da Manisa ziyareti gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yapılan tanıtım sonrası aşırı ilgi gören Fen Lisesi'nin projeleri Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ a da takdim edildi. Alaşehir Fen Lisesi öğrencileri ile yakından ilgilenen, projeleri can kulağı ile dinleyerek öğrencilere desteklerini htiren Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, öğrencilerin projelerinin her zaman arkasında olduğunu belirtti.  Öğrencilerin projelerinin uygulanabilirliği ve hayata geçirilmesi adına onlara umut oldu.
     

5 PROJEDEN 2'Sİ TEMSİLCİLERİMİZDEN  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Manisa ziyaretinde, kendilerine il genelinde sunulan 5 projenin 2 tanesi Alaşehir Fen Lisesi öğrencileri tarafından geliştirildi. 11. sınıf öğrencisi Mehmet Esat BİRCAN ve 10. Sınıf öğrencisi Kadir İlber AÇAR tarafından geliştirilen projeler, Kodla-(MA)nisa atölyelerinde ortaya çıktı. Erdoğan'ın beğenisini kazanan ilk proje, görüntü işleme teknoloji ile kontrolü sağlanabilen araçların gelecekte nasıl kullanılabileceği, ikinci proje ise ‘Akıllı Kuş Evi’ adı ile sunulan orman yangınlarını önlemeyi amaçlayan, yenilenebilir enerji ile çalışan, itfaiye ile direk iletişime geçebilen bir sistem oluşturulması oldu.  Öğrenciler uzun zamandır üzerinde çalıştıkları projelerini 21 Şubat 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN başarılı bir şekilde sundu.

BU GURUR ALAŞEHİR FEN LİSESİ'NİN… BU GURUR ALAŞEHİR’İN… BU GURUR HEPİMİZİN…

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.