DİKKAT! GSS için son gün

EKONOMİ 02.11.2015 - 08:38, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

DİKKAT! GSS için son gün

Genel Sağlık Sigortası'nda borç ödeme için son başvurular 2 Kasım tarihinde mesai bitimine kadar yapılacak.
Torba Yasa ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar için getirilen imkandan yararlanmak için tanınan süre dolmak üzere. Genel Sağlık Sigortası prim borcunu yapılandırmak isteyenlerin 2 Kasım mesai bitimine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuru yapması gerekiyor. Ancak 29 ve 30 Ekim'in tatil olmasından dolayı bugün, 27 Ekim, 28 Ekim ya da 2 Kasım tarihlerinde işlemlerinizi yapabilirsiniz. GELİR TESTİ ŞART Daha önceden gelir testi yaptırmış olup borcun tamamını ilk taksitin ödeme süresi içerisinde ödeyenlerden sadece borcun asıl tutarı alınacak. Tek seferde ödeyemeyecek olanların borcu ise faizi silinerek yurtiçi tüketici enflasyon (Yİ-ÜFE) oranları esas alınarak yeniden hesaplanarak taksitlendirilecek. Gelir testi yaptırmamış olanlar ise önce gelir testi yaptıracak. Sonrasında ödeme kapsamında detayları uygulayacak. Ancak herhangi bir borç söz konusu olmayadabilir. Geçmişte gelir testi yaptırmayanların ise borcu tavandan çıkmıştı. Bu kişilerin de 30 Eylül'e kadar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurup teste girmesi gerekiyordu. Bunu azaltanların da yapılandırma için 2 Kasım'a kadar Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurması gerekiyor.
Genel Sağlık Sigortası'nda borç ödeme için son başvurular 2 Kasım tarihinde mesai bitimine kadar yapılacak.

Torba Yasa ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar için getirilen imkandan yararlanmak için tanınan süre dolmak üzere. Genel Sağlık Sigortası prim borcunu yapılandırmak isteyenlerin 2 Kasım mesai bitimine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuru yapması gerekiyor. Ancak 29 ve 30 Ekim'in tatil olmasından dolayı bugün, 27 Ekim, 28 Ekim ya da 2 Kasım tarihlerinde işlemlerinizi yapabilirsiniz.

GELİR TESTİ ŞART

Daha önceden gelir testi yaptırmış olup borcun tamamını ilk taksitin ödeme süresi içerisinde ödeyenlerden sadece borcun asıl tutarı alınacak. Tek seferde ödeyemeyecek olanların borcu ise faizi silinerek yurtiçi tüketici enflasyon (Yİ-ÜFE) oranları esas alınarak yeniden hesaplanarak taksitlendirilecek.

Gelir testi yaptırmamış olanlar ise önce gelir testi yaptıracak. Sonrasında ödeme kapsamında detayları uygulayacak. Ancak herhangi bir borç söz konusu olmayadabilir.

Geçmişte gelir testi yaptırmayanların ise borcu tavandan çıkmıştı. Bu kişilerin de 30 Eylül'e kadar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurup teste girmesi gerekiyordu. Bunu azaltanların da yapılandırma için 2 Kasım'a kadar Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurması gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.