Eğitim-Sen'den açlık grevine katılan kamu çalışanlarına destek

GÜNDEM 22.05.2017 - 10:38, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Eğitim-Sen'den açlık grevine katılan kamu çalışanlarına destek

Alaşehir Eğitim Sen Temsilciliği bir basın bildirisi yayınladı. Eğitim-Sen Lokali’nde toplanan üyeler "İşimizi Geri İstiyoruz" konulu basın bildirisini okuyarak, hükümetin seslerine kulak vermesini istediler.
Alaşehir Eğitim Sen  Temsilcisi İnan Bayraktaroğlu, 105 bin kamu emekçisinin görevlerine iade edilmesini isteyerek,  "Hükümetin, darbecilerle mücadele edeceğiz diyerek ilan ettiği OHAL ve çıkardığı KHK’lar ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan bağlı sendikalarımızın 3 bin 249 üyesinin de içinde olduğu toplamda 105 bin kamu emekçisi isim soyadlarının yer aldığı listelerle bir gecede işsiz bırakılmış ve en temel haklarını kullanabilmeleri fiilen engellenmiştir" dedi.   "GÖREVLERİNE İADE EDİLMELİLER"   Konfederasyonlarının sürecin başından itibaren tüm üyelerin işlerine geri dönebilmeleri için hukuki/fiili, ulusal/uluslararası girişimlerde bulunduğunu ve kapsamlı bir mücadele hattı izlediğini ifade eden Bayraktaroğlu, ihraç edilen, açığa alınan üyelerle dayanışma içerisinde olduklarını, uluslararası bir kurultay düzenleyerek sorunu her boyutuyla masaya yatırarak, emekçilerin taleplerini gür sesle dile getirdiklerine dikkat çekti. Bayraktaroğlu basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen sendikamız Eğitim Sen üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ise Ankara’da, kendi özgür iradeleriyle, “işimi geri istiyorum” talebiyle, süresiz açlık grevine başlamış ve eylemlerinde kritik bir döneme, 70. güne girmişlerdir. Konfederasyonumuz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklarından ve yaşamlarından endişe etmektedir. Hükümet, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için hiç gecikmesizin, derhal harekete geçmelidir. Başta Nuriye Gülmen ve Semih Özakça olmak üzere haksız ve hukuksuz ihraç edilen tüm emekçiler görevlerine iade edilmelidir. Aksi halde gelişebilecek tüm olumsuzluklardan hukuk dışılığı ve keyfiyeti OHAL/KHK’lar yoluyla bir yönetim biçimi olarak hayata geçiren, “yaşamı ve yaşatmayı” değil kendi siyasal amaçlarını önceleyen AKP iktidarı sorumlu olacaktır" Bayraktaroğlu, Konfederasyon yaşamları kritik bir aşamada olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için gerekli girişimlerde bulunmaya ve tüm kamu emekçileri işlerine iade edilinceye kadar mücadelesini kesintisiz olarak sürdürmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Alaşehir Eğitim Sen Temsilciliği bir basın bildirisi yayınladı. Eğitim-Sen Lokali’nde toplanan üyeler "İşimizi Geri İstiyoruz" konulu basın bildirisini okuyarak, hükümetin seslerine kulak vermesini istediler.

Alaşehir Eğitim Sen  Temsilcisi İnan Bayraktaroğlu, 105 bin kamu emekçisinin görevlerine iade edilmesini isteyerek,  "Hükümetin, darbecilerle mücadele edeceğiz diyerek ilan ettiği OHAL ve çıkardığı KHK’lar ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan bağlı sendikalarımızın 3 bin 249 üyesinin de içinde olduğu toplamda 105 bin kamu emekçisi isim soyadlarının yer aldığı listelerle bir gecede işsiz bırakılmış ve en temel haklarını kullanabilmeleri fiilen engellenmiştir" dedi.

 

"GÖREVLERİNE İADE EDİLMELİLER"

 

Konfederasyonlarının sürecin başından itibaren tüm üyelerin işlerine geri dönebilmeleri için hukuki/fiili, ulusal/uluslararası girişimlerde bulunduğunu ve kapsamlı bir mücadele hattı izlediğini ifade eden Bayraktaroğlu, ihraç edilen, açığa alınan üyelerle dayanışma içerisinde olduklarını, uluslararası bir kurultay düzenleyerek sorunu her boyutuyla masaya yatırarak, emekçilerin taleplerini gür sesle dile getirdiklerine dikkat çekti.

Bayraktaroğlu basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilen sendikamız Eğitim Sen üyeleri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ise Ankara’da, kendi özgür iradeleriyle, “işimi geri istiyorum” talebiyle, süresiz açlık grevine başlamış ve eylemlerinde kritik bir döneme, 70. güne girmişlerdir. Konfederasyonumuz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklarından ve yaşamlarından endişe etmektedir. Hükümet, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için hiç gecikmesizin, derhal harekete geçmelidir. Başta Nuriye Gülmen ve Semih Özakça olmak üzere haksız ve hukuksuz ihraç edilen tüm emekçiler görevlerine iade edilmelidir. Aksi halde gelişebilecek tüm olumsuzluklardan hukuk dışılığı ve keyfiyeti OHAL/KHK’lar yoluyla bir yönetim biçimi olarak hayata geçiren, “yaşamı ve yaşatmayı” değil kendi siyasal amaçlarını önceleyen AKP iktidarı sorumlu olacaktır"

Bayraktaroğlu, Konfederasyon yaşamları kritik bir aşamada olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için gerekli girişimlerde bulunmaya ve tüm kamu emekçileri işlerine iade edilinceye kadar mücadelesini kesintisiz olarak sürdürmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.