EKER’DEN MANİSA’YA 6 MÜJDE BİRDEN !

EKONOMİ 06.07.2018 - 09:34, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

EKER’DEN MANİSA’YA 6 MÜJDE BİRDEN !

Üzüm cenneti Manisa’ya müjde üstüne müjde. Alaşehir ve Kula’daki baraj ve gölet inşaatlarını yerinde inceleyen DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Emre Barajının inşasına başlandığı müjdesini verdi. 5 projede de bu yıl su tutmayı planladıklarını duyurdu.
Projeler tamamlandığında 6 bin 780 dekar arazi modern sulama ile tanışacak. Üretici her yıl 8 milyon 620 bin lira daha fazla kazanacak. DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker; Türkiye’nin en gözde üzüm bağlarının bulunduğu Gediz Havzası’ndaki projeleri yerinde inceledi. Çiftçinin yüzünü güldürecek haberler verdi. 5 projede yılsonuna kadar su tutmayı planladıklarını duyuran Eker’in ilk durağı Alaşehir Gürpınar Göleti’ydi İLK DURAĞI ALAŞEHİR'Dİ 25 metre yüksekliğinde inşa edilen barajın gövdesindeki çalışmaları denetleyen Eker” 650.000 m3 su tutacak göletteki inşaatın 90’ını bitirdik. Yılsonu itibari ile gölette su tutarak önümüzdeki yıldan itibaren 1000 dekar araziyi modern sulamaya açmayı planlıyoruz. Proje bittiğinde Alaşehirli üreticinin cebine 2018 rakamları ile her yıl 1.1 milyon lira fazla para girecek..”dedi. Eker’ daha sonra Kula Toygarlı Barajı’nı ziyaret etti. Temelden gövde yüksekliği 39 metre olan barajın son durumunu yerinde gören DSİ 2. Bölge Müdürü, 860 bin m3 su tutulacak barajın 1.290 dekar araziyi sulayacağına dikkat çekti. Toygarlı Barajı’ndan  “Kula Konurca Göleti”ne geçen Ali Fuat Eker projenin son durumu hakkında şantiye yetkililerinden bilgi aldı. Projenin 73’ünün bitirildiğini kaydeden Eker, çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Sulama inşaatının ise yakında hızlanacağını duyurdu.  "PROJELERİ BU YIL TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ" Mebran yenileme işlemlerinin devam ettiği Kula Saraçlar Göleti ve Sulaması Projesi’nin son durumunu da yerinde gören Ali Fuat Eker, çalışmaların yaz sezonuna yetiştirilmesini istedi. 1210 dekar araziye can suyu verecek gölette kış ayları ile birlikte su tutmak istediklerini kaydeden Eker, daha sonra ise inşaat çalışmalarına yeni başlanan Emre Barajı’na geçti. İnşaat için gerekli izinlerin tamamlandığını belirten Eker, sıyırma kazılarına bir an evvel başlanması gerektiğini ifade ederek inşaat sezonunun iyi değerlendirilmesi istedi. Eker’in son durağı ise Kula Dutluca Göleti oldu. Gölete çevredeki derelerden takviye su temin edecek iletim kanalı inşaatlarını inceleyen Ali Fuat Eker, “Dolusavak inşaatı tamamlandı. Eksikleri bir an evvel tamamlayıp çok yakında 1410 dekar araziyi sulayacak gölette su tutmayı hedefliyoruz.”dedi "BU YIL SU TUTMAYA BAŞLAYACAK" Gediz Ovası’nı bir an önce modern sulama ile buluşturmak için çabaladıklarını kaydeden DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker; “Bölgede pek çok baraj ve gölet projelerimiz devam ediyor. Bugün ziyaret ettiğimiz Emre Barajı’nda inşaatta başlandı, Gürpınar, Toygarlı, Konurca, Saraçlar ve Dutluca’da da eksikleri biran evvel giderip bu kış su tutacak hale getirmeyi hedefliyoruz. Amacımız biran önce tüm projelerimizi tamamlayıp, önümüzdeki yıldan itibaren su sıkıntısı çeken toprakları modern sulama ile buluşturmak. Projelerimiz bittiğinde 6 bin 780 dekara can suyu vereceğiz ve çifçilerimizin her yıl 8 milyon 620 bin lira daha fazla kazanmasının önünü açacağız.”diye konuştu.
Üzüm cenneti Manisa’ya müjde üstüne müjde. Alaşehir ve Kula’daki baraj ve gölet inşaatlarını yerinde inceleyen DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Emre Barajının inşasına başlandığı müjdesini verdi. 5 projede de bu yıl su tutmayı planladıklarını duyurdu.

Projeler tamamlandığında 6 bin 780 dekar arazi modern sulama ile tanışacak. Üretici her yıl 8 milyon 620 bin lira daha fazla kazanacak. DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker; Türkiye’nin en gözde üzüm bağlarının bulunduğu Gediz Havzası’ndaki projeleri yerinde inceledi. Çiftçinin yüzünü güldürecek haberler verdi. 5 projede yılsonuna kadar su tutmayı planladıklarını duyuran Eker’in ilk durağı Alaşehir Gürpınar Göleti’ydi

İLK DURAĞI ALAŞEHİR'Dİ

25 metre yüksekliğinde inşa edilen barajın gövdesindeki çalışmaları denetleyen Eker” 650.000 m3 su tutacak göletteki inşaatın 90’ını bitirdik. Yılsonu itibari ile gölette su tutarak önümüzdeki yıldan itibaren 1000 dekar araziyi modern sulamaya açmayı planlıyoruz. Proje bittiğinde Alaşehirli üreticinin cebine 2018 rakamları ile her yıl 1.1 milyon lira fazla para girecek..”dedi.

Eker’ daha sonra Kula Toygarlı Barajı’nı ziyaret etti. Temelden gövde yüksekliği 39 metre olan barajın son durumunu yerinde gören DSİ 2. Bölge Müdürü, 860 bin m3 su tutulacak barajın 1.290 dekar araziyi sulayacağına dikkat çekti. Toygarlı Barajı’ndan  “Kula Konurca Göleti”ne geçen Ali Fuat Eker projenin son durumu hakkında şantiye yetkililerinden bilgi aldı. Projenin 73’ünün bitirildiğini kaydeden Eker, çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Sulama inşaatının ise yakında hızlanacağını duyurdu. 

"PROJELERİ BU YIL TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ"

Mebran yenileme işlemlerinin devam ettiği Kula Saraçlar Göleti ve Sulaması Projesi’nin son durumunu da yerinde gören Ali Fuat Eker, çalışmaların yaz sezonuna yetiştirilmesini istedi. 1210 dekar araziye can suyu verecek gölette kış ayları ile birlikte su tutmak istediklerini kaydeden Eker, daha sonra ise inşaat çalışmalarına yeni başlanan Emre Barajı’na geçti. İnşaat için gerekli izinlerin tamamlandığını belirten Eker, sıyırma kazılarına bir an evvel başlanması gerektiğini ifade ederek inşaat sezonunun iyi değerlendirilmesi istedi.

Eker’in son durağı ise Kula Dutluca Göleti oldu. Gölete çevredeki derelerden takviye su temin edecek iletim kanalı inşaatlarını inceleyen Ali Fuat Eker, “Dolusavak inşaatı tamamlandı. Eksikleri bir an evvel tamamlayıp çok yakında 1410 dekar araziyi sulayacak gölette su tutmayı hedefliyoruz.”dedi

"BU YIL SU TUTMAYA BAŞLAYACAK"

Gediz Ovası’nı bir an önce modern sulama ile buluşturmak için çabaladıklarını kaydeden DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker; “Bölgede pek çok baraj ve gölet projelerimiz devam ediyor. Bugün ziyaret ettiğimiz Emre Barajı’nda inşaatta başlandı, Gürpınar, Toygarlı, Konurca, Saraçlar ve Dutluca’da da eksikleri biran evvel giderip bu kış su tutacak hale getirmeyi hedefliyoruz. Amacımız biran önce tüm projelerimizi tamamlayıp, önümüzdeki yıldan itibaren su sıkıntısı çeken toprakları modern sulama ile buluşturmak. Projelerimiz bittiğinde 6 bin 780 dekara can suyu vereceğiz ve çifçilerimizin her yıl 8 milyon 620 bin lira daha fazla kazanmasının önünü açacağız.”diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.