Eşini öldüren koca hakim karşısına çıktı

ASAYİŞ 23.06.2016 - 10:02, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Eşini öldüren koca hakim karşısına çıktı

Alaşehir'in Girelli Mahallesinde 28 Mart günü üç çocuğunun annesi olan eşini av tüfeğiyle vurarak ölümüne sebep olan Ferhat Şimşek hakim karşısına çıkarıldı.
Alaşehir'in Girelli Mahallesinde 28 Mart günü karısı Ayşegül Şimşek’i (40) av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ferhat Şimşek’in (45) ilk duruşması Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. 4 saat süren duruşmada kendisini savunan Ferhat Şimşek, karısının telefonunda başka bir erkekle ilişkisi olduğunu andıran mesajlar olduğunu iddia etti.   ŞİMŞEK; HATA İLE OLDU   Ferhat Şimşek, "Her şeye rağmen birlikteliğimizi sürdürmeye karar vermiştik. Olay günü tüfeği boş olarak bırakmıştım. Eşime silahı doğrulttuğumda, boş olduğunu sanıyordum. Çünkü silahımı hiç dolu bırakmazdım. Hatta silahı havaya çevirmeye çalışırken patladı. Hata ile oldu" dedi. Mahkeme başkanı, çiftin Hatay'da ikamet eden çocuklarının ifadelerinin beklenmesi sebebiyle davayı 11 Ağustos 2016 tarihine erteledi.   ANNE VE KARDEŞİNDEN İDDİALAR   Mahkeme salonu çıkışında öldürülen Ayşegül Şimşek'in annesi Fatma Yılmaz kızının fotoğrafına sarılarak, "Nasıl kıydılar benim kızıma" diye feryat etti. Ayşegül Şimşek'in ablası Nuray Yılmaz ise kardeşinin cenazesine bile sahip çıkılmadığını, kardeşinin eşi tarafından bilinçli olarak hastaneye geç  götürüldüğünü ve kardeşinin kan kaybından öldüğünü iddia etti.   HASGÖR; MÜEBBET HAPİS İSTİYORUZ   Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de adliye önünde bir basın açıklaması yaptı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcisi Semiha Hasgör, "Biz bugün, 28 Mart günü kocası Ferhat Şimşek tarafından katledilen, Ayşegül Şimşek’e adalet için buradayız. Bugüne kadar takip ettiğimiz onlarca davada gördüğümüz gibi tüm sanıklar tutukluluk sürecinde mahkemelerin geniş yetkilerine bırakılan indirimlerden faydalanmak üzere söylemler geliştiriyorlar, senaryolar yazıyorlar. Bu davada da sanık bizi hiç şaşırtmadı, sanık ağır tahrik indiriminden faydalanmak, pişmanlık indiriminden faydalanmak üzere, bir takım söylemler geliştirdi. Davanın aile ile birlikte sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz platform olarak kadın katillerinin hiçbir şekilde indirimlerden faydalanmamasını, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.  
Alaşehir'in Girelli Mahallesinde 28 Mart günü üç çocuğunun annesi olan eşini av tüfeğiyle vurarak ölümüne sebep olan Ferhat Şimşek hakim karşısına çıkarıldı.

Alaşehir'in Girelli Mahallesinde 28 Mart günü karısı Ayşegül Şimşek’i (40) av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ferhat Şimşek’in (45) ilk duruşması Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. 4 saat süren duruşmada kendisini savunan Ferhat Şimşek, karısının telefonunda başka bir erkekle ilişkisi olduğunu andıran mesajlar olduğunu iddia etti.

 

ŞİMŞEK; HATA İLE OLDU

 

Ferhat Şimşek, "Her şeye rağmen birlikteliğimizi sürdürmeye karar vermiştik. Olay günü tüfeği boş olarak bırakmıştım. Eşime silahı doğrulttuğumda, boş olduğunu sanıyordum. Çünkü silahımı hiç dolu bırakmazdım. Hatta silahı havaya çevirmeye çalışırken patladı. Hata ile oldu" dedi. Mahkeme başkanı, çiftin Hatay'da ikamet eden çocuklarının ifadelerinin beklenmesi sebebiyle davayı 11 Ağustos 2016 tarihine erteledi.

 

ANNE VE KARDEŞİNDEN İDDİALAR

 

Mahkeme salonu çıkışında öldürülen Ayşegül Şimşek'in annesi Fatma Yılmaz kızının fotoğrafına sarılarak, "Nasıl kıydılar benim kızıma" diye feryat etti. Ayşegül Şimşek'in ablası Nuray Yılmaz ise kardeşinin cenazesine bile sahip çıkılmadığını, kardeşinin eşi tarafından bilinçli olarak hastaneye geç  götürüldüğünü ve kardeşinin kan kaybından öldüğünü iddia etti.

 

HASGÖR; MÜEBBET HAPİS İSTİYORUZ

 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de adliye önünde bir basın açıklaması yaptı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcisi Semiha Hasgör, "Biz bugün, 28 Mart günü kocası Ferhat Şimşek tarafından katledilen, Ayşegül Şimşek’e adalet için buradayız. Bugüne kadar takip ettiğimiz onlarca davada gördüğümüz gibi tüm sanıklar tutukluluk sürecinde mahkemelerin geniş yetkilerine bırakılan indirimlerden faydalanmak üzere söylemler geliştiriyorlar, senaryolar yazıyorlar. Bu davada da sanık bizi hiç şaşırtmadı, sanık ağır tahrik indiriminden faydalanmak, pişmanlık indiriminden faydalanmak üzere, bir takım söylemler geliştirdi. Davanın aile ile birlikte sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz platform olarak kadın katillerinin hiçbir şekilde indirimlerden faydalanmamasını, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.