GAZİLERE MADALYA VE BERATLARI VERİLDİ

GÜNDEM 05.12.2019 - 13:09, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

GAZİLERE MADALYA VE BERATLARI VERİLDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, milli mücadele madalyası ve Beratı tevcih töreni yapıldı. Alaşehir Şehit Fetih Sekin gençlik merkezi Salonu’nda yapılan törende 95 Kıbrıs gazisine madalya ve beratları verildi,
Törene; Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun, Garnizon Komutanı Ulaştırma Kıdemli Albay Ali İsmail Elalmış, belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Cumhuriyet başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman, Alaşehir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nevzat Bakay,  gaziler ve yakınları katıldı.  BAŞKAN SARAÇ, “DEVLETİMİZ HER ZAMAN VAR OLSUN” Törende saygı duruşu yapıldı istiklal marşı okundu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ilgili slayt gösterileri yapıldı. Alaşehir Gaziler Derneği Başkanı Osman Saraç,  “Berat ve madalyalarımızı bize ulaştırın devletimize teşekkür ederim. Bu madalya Törenimizi bizimle paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim.devletimiz her zaman daim ve var olsun.”dedi. UÇGUN: BİZ SOYDAYLARIMIZIN MAĞDURİYETİNİ GİDERDİK Törende konuşan Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun,  “Milletin ölmeye güze alabilmesidir, bu memleketin aziz evlatları, şayet bu dar günlerde karşı durmamış olsalardı yaşamayı seçmiş olsalardı kaçmayı seçmiş olsalardı bugün burada bu töreni yapılmazdı. Kıbrıs’ta o müdahale yapılamamış olsaydı bugün Kıbrıs’ta Türk halkının yaşayabilir imkanı yoktu ataların kemikleri sızlatan, bazı paylaşımlar  duyuyoruz,  oysa 1974 yılı 20 Temmuz’da yapılan harekat Türkiye Cumhuriyeti’nin birilerinin toprağına göz dikmesi  değildir, birileri her ne kadar çıkar ilişkisine dayalı demeye çalışsa dahi , Türkiye cumhuriyeti  askerinin Kıbrıs’ta olmasının en önemli gerekçelerinden bir tanesi  oradaki soydaşlarımızın yaşamış olduğu mağduriyettir soydaşlarımıza reva görülen muameleydi.  Türkiye cumhuriyeti ve Türk devleti için bu çok önemli. Buradan gazilerimizin her birine ayrı ayrı saygılarımı iletmek istiyorum.”dedi. Konuşmalardan sonra gazilere berat ve madalyaları taktim edildi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, milli mücadele madalyası ve Beratı tevcih töreni yapıldı. Alaşehir Şehit Fetih Sekin gençlik merkezi Salonu’nda yapılan törende 95 Kıbrıs gazisine madalya ve beratları verildi,

Törene; Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun, Garnizon Komutanı Ulaştırma Kıdemli Albay Ali İsmail Elalmış, belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Cumhuriyet başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman, Alaşehir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nevzat Bakay,  gaziler ve yakınları katıldı. 

BAŞKAN SARAÇ, “DEVLETİMİZ HER ZAMAN VAR OLSUN”

Törende saygı duruşu yapıldı istiklal marşı okundu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ilgili slayt gösterileri yapıldı. Alaşehir Gaziler Derneği Başkanı Osman Saraç,  “Berat ve madalyalarımızı bize ulaştırın devletimize teşekkür ederim. Bu madalya Törenimizi bizimle paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim.devletimiz her zaman daim ve var olsun.”dedi.

UÇGUN: BİZ SOYDAYLARIMIZIN MAĞDURİYETİNİ GİDERDİK

Törende konuşan Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun,  “Milletin ölmeye güze alabilmesidir, bu memleketin aziz evlatları, şayet bu dar günlerde karşı durmamış olsalardı yaşamayı seçmiş olsalardı kaçmayı seçmiş olsalardı bugün burada bu töreni yapılmazdı. Kıbrıs’ta o müdahale yapılamamış olsaydı bugün Kıbrıs’ta Türk halkının yaşayabilir imkanı yoktu ataların kemikleri sızlatan, bazı paylaşımlar  duyuyoruz,  oysa 1974 yılı 20 Temmuz’da yapılan harekat Türkiye Cumhuriyeti’nin birilerinin toprağına göz dikmesi  değildir, birileri her ne kadar çıkar ilişkisine dayalı demeye çalışsa dahi , Türkiye cumhuriyeti  askerinin Kıbrıs’ta olmasının en önemli gerekçelerinden bir tanesi  oradaki soydaşlarımızın yaşamış olduğu mağduriyettir soydaşlarımıza reva görülen muameleydi.  Türkiye cumhuriyeti ve Türk devleti için bu çok önemli. Buradan gazilerimizin her birine ayrı ayrı saygılarımı iletmek istiyorum.”dedi.

Konuşmalardan sonra gazilere berat ve madalyaları taktim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.