HALK EĞİTİM YIL BOYUNCA YAPTIĞI ÇALIŞMALARI SERGİLEDİ

KÜLTÜR 11.05.2018 - 09:53, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

HALK EĞİTİM YIL BOYUNCA YAPTIĞI ÇALIŞMALARI SERGİLEDİ

Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında yıl boyunca yaptığı çalışmaları sergiledi. Tarihi Kurşunlu Han’da el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği törenin açılışını Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun yaptı.
Sergi açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 248 tür kurs açtıklarını söyledi. Bu kurslara 5 bin 674 kişinin katıldığını belirten Ölmez; “Yıl boyunca değişik kurumlarla işbirliği yaparak toplumun ihtiyaç duyduğu Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Kursu başta olmak üzere 248 branşta kurs açtık. Okuma yazma eğitimi kurslarında 31 kurs merkezinde 302 kursiyere eğitim verdik. İlkemiz “ Her Zaman Her Yerde Herkes İçin Eğitim “ olmuştur. Bir yıl boyunca el emeği göz nuru ile çalışarak eserlerini meydana getiren ve sergileyen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Açılışı yapan Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Halk Eğitim Merkezlerinin beşikten mezara eğitimin yapılabilirliğinin gösterildiği en önemli kurum olduğunu söyledi. Öğrenme faaliyetinin sadece ilkokulla başlayan ve üniversite ile biten bir faaliyet olmadığına dikkat çeken Uçgun, “İnsanlar öğrenme gayretleri, öğrenme çabaları var olduğu sürece yaşamaktadırlar. İnsanlar idealleri gayretleri, çabaları bittiği gün aslında ölmüşlerdir. Yaşıyorlardır ama yaşayan ölülerdir. Onun için bizleri ayakta tutan, bizlerin yaşama sevinci olan öğrenme şevkimizi destekleyen en önemli kurum olan Halk Eğitim Kurumu müdürünü ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Okur- yazar kursiyerlerimizi ziyaret ettim, hepsi ‘Bu bize yetmez, biz diploma almak istiyoruz, en azından ortaokul diplomamızı almak istiyoruz’ dediler. Biz de onlara ‘yeter ki siz gayret edin, biz bir kişi bile olsa bu kursu açarız ‘dedik. “ şeklinde konuştu. 62 YAŞINDA EHLİYET ALACAK  Okuma yazma kursunda okur-yazar belgesi alan 62 yaşındaki Filiz Adıgüzel, okur- yazar belgesiyle yetinmeyerek, yeni kursun açılmasını, kurslar sonunda diploma alarak ehliyet almak istediğini belirtti. Adıgüzel, “Okuma yazma öğrendiğim için çok mutluyum, diploma alıp ardından ehliyet alacağım” dedi. Okur-yazar belgesi alan kursiyerlerde önümüzdeki yıl tekrar kurs açılmasını ve diploma almak istediklerini dile getirdiler.  EL EMEĞİ GÖZ NURU SERGİSİ AÇILDI Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan dikiş, nakış, çinicilik, boyama gibi değişik alanlarda açılan kurslar sonucunda kursiyerlerin bir yıl boyunca hazırladıkları eserlerin sergilendiği serginin açılışını Kaymakam Abdullah Uçgun yaptı. Değişik eserlerin sergilendiği sergi bir hafta süreyle açık kalacak.  KAYMAKAMIN EŞİNDEN, KAYMAKAMA SÜRPRİZ Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun eşi Duygu Uçgun ile beraber, sergiyi gezerken, Duygu Uçgun Kaymakam Abdullah Uçgun’a bir sürpriz yaparak, kendi el emeği göz nuru eserini hediye etti. Duygu Uçgun, Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu kursa giderek, Tezhip sanatıyla yazmış olduğu Karacaoğlan’dan “Dinle Sana Bir Nasihat Edeyim” adlı Koşmayı çerçeve yaptırarak, kaymakam Abdullah Uçgun’a hediye etti. Kaymakam Uçgun eşini kursa giderek, böyle bir çalışma yaptığı için, tebrik etti.
Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında yıl boyunca yaptığı çalışmaları sergiledi. Tarihi Kurşunlu Han’da el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği törenin açılışını Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun yaptı.

Sergi açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 248 tür kurs açtıklarını söyledi. Bu kurslara 5 bin 674 kişinin katıldığını belirten Ölmez; “Yıl boyunca değişik kurumlarla işbirliği yaparak toplumun ihtiyaç duyduğu Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Kursu başta olmak üzere 248 branşta kurs açtık. Okuma yazma eğitimi kurslarında 31 kurs merkezinde 302 kursiyere eğitim verdik. İlkemiz “ Her Zaman Her Yerde Herkes İçin Eğitim “ olmuştur. Bir yıl boyunca el emeği göz nuru ile çalışarak eserlerini meydana getiren ve sergileyen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Açılışı yapan Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Halk Eğitim Merkezlerinin beşikten mezara eğitimin yapılabilirliğinin gösterildiği en önemli kurum olduğunu söyledi. Öğrenme faaliyetinin sadece ilkokulla başlayan ve üniversite ile biten bir faaliyet olmadığına dikkat çeken Uçgun, “İnsanlar öğrenme gayretleri, öğrenme çabaları var olduğu sürece yaşamaktadırlar. İnsanlar idealleri gayretleri, çabaları bittiği gün aslında ölmüşlerdir. Yaşıyorlardır ama yaşayan ölülerdir. Onun için bizleri ayakta tutan, bizlerin yaşama sevinci olan öğrenme şevkimizi destekleyen en önemli kurum olan Halk Eğitim Kurumu müdürünü ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Okur- yazar kursiyerlerimizi ziyaret ettim, hepsi ‘Bu bize yetmez, biz diploma almak istiyoruz, en azından ortaokul diplomamızı almak istiyoruz’ dediler. Biz de onlara ‘yeter ki siz gayret edin, biz bir kişi bile olsa bu kursu açarız ‘dedik. “ şeklinde konuştu.

62 YAŞINDA EHLİYET ALACAK

 Okuma yazma kursunda okur-yazar belgesi alan 62 yaşındaki Filiz Adıgüzel, okur- yazar belgesiyle yetinmeyerek, yeni kursun açılmasını, kurslar sonunda diploma alarak ehliyet almak istediğini belirtti. Adıgüzel, “Okuma yazma öğrendiğim için çok mutluyum, diploma alıp ardından ehliyet alacağım” dedi. Okur-yazar belgesi alan kursiyerlerde önümüzdeki yıl tekrar kurs açılmasını ve diploma almak istediklerini dile getirdiler.

 EL EMEĞİ GÖZ NURU SERGİSİ AÇILDI

Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan dikiş, nakış, çinicilik, boyama gibi değişik alanlarda açılan kurslar sonucunda kursiyerlerin bir yıl boyunca hazırladıkları eserlerin sergilendiği serginin açılışını Kaymakam Abdullah Uçgun yaptı. Değişik eserlerin sergilendiği sergi bir hafta süreyle açık kalacak.

 KAYMAKAMIN EŞİNDEN, KAYMAKAMA SÜRPRİZ

Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun eşi Duygu Uçgun ile beraber, sergiyi gezerken, Duygu Uçgun Kaymakam Abdullah Uçgun’a bir sürpriz yaparak, kendi el emeği göz nuru eserini hediye etti. Duygu Uçgun, Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu kursa giderek, Tezhip sanatıyla yazmış olduğu Karacaoğlan’dan “Dinle Sana Bir Nasihat Edeyim” adlı Koşmayı çerçeve yaptırarak, kaymakam Abdullah Uçgun’a hediye etti. Kaymakam Uçgun eşini kursa giderek, böyle bir çalışma yaptığı için, tebrik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.