HASTANE'DE GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

DİĞER 05.11.2018 - 09:08, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

HASTANE'DE GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

Alaşehir Devlet Hastanesi Hasta Acil Afet Planı tatbikatı gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği yaşanan bir tren kazasını canlandıran tatbikatta, hastane acil personeli, hastanede görevli personellerin bu durumlarda yapacağı çalışmalar canlandırıldı.
Tren kazasında ölen ve yaralananların ilk müdahaleleri, hasta yakınlarının davranışları, hasta yakınlarının yaralıları kendi imkanları ile taşımaları, hasta yakınlarının koşuşmaları ve ağlamaları gerçeğini aratmadı. Tatbikattan haberi olmayan bazı vatandaşlar gerçek zannedip, yardımcı olmaya çalıştılar. Bazı vatandaşlar da tatbikat olduğunu bilmedikleri uygulamadan cep telefonu ile görüntüleme yaptılar.Tatbikatta yaklaşık 60 öğrenci görev aldı. VATANDAŞLAR DURUMDAN VAZİFE ÇIKARDILAR Alaşehir  Devlet Hastanesi Hasta Acil Planı  kapsamında tatbikat yaptı. Acil serviste yaşanan tren kazasını anlatan tatbikatta, acil servis ve hastanede çalışanların acil durumlarda karşılaşılan eksikliklerin tespiti, daha duyarlı olunması amacıyla her yıl düzenlenen tatbikatta, bu yıl senaryo gereği Akkeçili Mevkiinde tren kazası canlandırıldı. Tren kazasında 5 ölü, 3 ağır yaralı olarak uygulanan kazada acil servis çalışmaları, hastanede yapılan uygulamalar, hasta yakınlarının kendi imkanlarıyla yaralıları traktör veya diğer araçlarla taşımaları canlandırıldı. Senaryodan haber olmayan vatandaşlar geçekmiş gibi yardımcı olmaya çalıştılar. Acil servis ekipleri yaralıların durumlarına göre kırmızı, sarı, siyah gibi çizgilerin anlamlarına göre müdahale ettiler. KIRMALI: HEDEFİMİZ SAĞLIK HİZMETLERİNİN KALİTESİNİ ARTTIRTMAK Tatbikatın ardından değerlendirmelerde bulunan Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Orhan Kırmalı, "İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimince planlanan tatbikatı uyguladık. Her yıl uygulanan tatbikatlarda senaryo gereği bir tren kazasını canlandırdık. Amacımız yararlılara zamanında müdahale, eylem planlarının gözden geçirilmesi,  yaşanabilecek aksaklıklıları gözden geçirilmesi ve en kısa sürede en hızlı ve doğru uygulamayı sağlayabilmek. Tatbikata katılan tüm ekibimize ve bizlere destek veren öğrencilerimize teşekkür ediyoruz."dedi.
Alaşehir Devlet Hastanesi Hasta Acil Afet Planı tatbikatı gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği yaşanan bir tren kazasını canlandıran tatbikatta, hastane acil personeli, hastanede görevli personellerin bu durumlarda yapacağı çalışmalar canlandırıldı.

Tren kazasında ölen ve yaralananların ilk müdahaleleri, hasta yakınlarının davranışları, hasta yakınlarının yaralıları kendi imkanları ile taşımaları, hasta yakınlarının koşuşmaları ve ağlamaları gerçeğini aratmadı. Tatbikattan haberi olmayan bazı vatandaşlar gerçek zannedip, yardımcı olmaya çalıştılar. Bazı vatandaşlar da tatbikat olduğunu bilmedikleri uygulamadan cep telefonu ile görüntüleme yaptılar.Tatbikatta yaklaşık 60 öğrenci görev aldı.

VATANDAŞLAR DURUMDAN VAZİFE ÇIKARDILAR

Alaşehir  Devlet Hastanesi Hasta Acil Planı  kapsamında tatbikat yaptı. Acil serviste yaşanan tren kazasını anlatan tatbikatta, acil servis ve hastanede çalışanların acil durumlarda karşılaşılan eksikliklerin tespiti, daha duyarlı olunması amacıyla her yıl düzenlenen tatbikatta, bu yıl senaryo gereği Akkeçili Mevkiinde tren kazası canlandırıldı. Tren kazasında 5 ölü, 3 ağır yaralı olarak uygulanan kazada acil servis çalışmaları, hastanede yapılan uygulamalar, hasta yakınlarının kendi imkanlarıyla yaralıları traktör veya diğer araçlarla taşımaları canlandırıldı. Senaryodan haber olmayan vatandaşlar geçekmiş gibi yardımcı olmaya çalıştılar. Acil servis ekipleri yaralıların durumlarına göre kırmızı, sarı, siyah gibi çizgilerin anlamlarına göre müdahale ettiler.

KIRMALI: HEDEFİMİZ SAĞLIK HİZMETLERİNİN KALİTESİNİ ARTTIRTMAK

Tatbikatın ardından değerlendirmelerde bulunan Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Orhan Kırmalı, "İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimince planlanan tatbikatı uyguladık. Her yıl uygulanan tatbikatlarda senaryo gereği bir tren kazasını canlandırdık. Amacımız yararlılara zamanında müdahale, eylem planlarının gözden geçirilmesi,  yaşanabilecek aksaklıklıları gözden geçirilmesi ve en kısa sürede en hızlı ve doğru uygulamayı sağlayabilmek. Tatbikata katılan tüm ekibimize ve bizlere destek veren öğrencilerimize teşekkür ediyoruz."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.