Her kıraathane, bir kütüphane olacak

EĞİTİM 24.04.2017 - 10:43, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Her kıraathane, bir kütüphane olacak

Alaşehir İlçe Halk Kütüphanesi tarafından başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" kampanyasına Alaşehir Belediyesinin katkıları sürüyor. Belediye Zabıta Müdürlüğü çalışanları da kendilerine ait kitaplardan bazılarını kampanyaya dahil edilmesi için bağışladılar.
Bu kapsamda okuma seferberliğine başından beri katkı da bulunan Alaşehir Zabıta Müdürlüğü çalışanlarının kendilerine ait kitaplarından oluşan koli koli kitaplar ihtiyaç sahibi köy okullarına ulaştırılmak üzere görevli zabıta personelince, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Gıyassettin Koca’ya teslim edildi.   HER KIRAATHANE, BİR KÜTÜPHANE… Kampanyada ki hedef çıtasını bir basamak daha yükselterek örnek bir projeye daha imza atan Alaşehir Belediyesi tarafından, ilçeye bağlı en eski ve köklü yerleşim yerlerinden Yeşilyurt beldesinde pilot model olarak başlatılan “Her Kıraathane, Bir Kütüphane” projesi, yerleşim yeri sakinlerince de takdirle karşılandı. Başlatılan bu kampanya ile ilgili  çalışmaları yerinde gözlemlemek için önceki gün Yeşilyurt mahallesine giden Zabıta Müdürü Erol Kacar belded ki kıraathaneleri tek tek gezdi. Bu ziyaretler esnasında kendisine ev sahipliği yapan Mahalle Muhtarı Hüseyin Bilgi  “Böylesine güzel bir uygulamayı başlatan Alaşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek,  söz konusu modelin daha da yaygınlaştırılarak genişletilmesi temennisinde bulunuldu. Yeşilyurt Mahallesi’nden başlatılarak startı verilen bu örnek çalışmanın ilçe genelinde de devam ettirileceğini belirten Alaşehir Zabıta Müdürü Erol Kacar, bundan böyle kahvehane ruhsatı almak isteyen herkese, asgari 25 kitaptan oluşan bir kütüphane zorunluluğunun getirileceğini ifade ederek, “kıraat” kelimesinin okumakla eş anlamlı olduğunu belirtip, "Kahvehanelerin ( Kıraathanelerin )  yeniden eski günlerinde olduğu gibi ilim ve irfan meclisi olmaları için gayret edeceğiz" dedi.
Alaşehir İlçe Halk Kütüphanesi tarafından başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" kampanyasına Alaşehir Belediyesinin katkıları sürüyor. Belediye Zabıta Müdürlüğü çalışanları da kendilerine ait kitaplardan bazılarını kampanyaya dahil edilmesi için bağışladılar.

Bu kapsamda okuma seferberliğine başından beri katkı da bulunan Alaşehir Zabıta Müdürlüğü çalışanlarının kendilerine ait kitaplarından oluşan koli koli kitaplar ihtiyaç sahibi köy okullarına ulaştırılmak üzere görevli zabıta personelince, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Gıyassettin Koca’ya teslim edildi.  

HER KIRAATHANE, BİR KÜTÜPHANE…

Kampanyada ki hedef çıtasını bir basamak daha yükselterek örnek bir projeye daha imza atan Alaşehir Belediyesi tarafından, ilçeye bağlı en eski ve köklü yerleşim yerlerinden Yeşilyurt beldesinde pilot model olarak başlatılan “Her Kıraathane, Bir Kütüphane” projesi, yerleşim yeri sakinlerince de takdirle karşılandı.

Başlatılan bu kampanya ile ilgili  çalışmaları yerinde gözlemlemek için önceki gün Yeşilyurt mahallesine giden Zabıta Müdürü Erol Kacar belded ki kıraathaneleri tek tek gezdi. Bu ziyaretler esnasında kendisine ev sahipliği yapan Mahalle Muhtarı Hüseyin Bilgi  “Böylesine güzel bir uygulamayı başlatan Alaşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek,  söz konusu modelin daha da yaygınlaştırılarak genişletilmesi temennisinde bulunuldu.

Yeşilyurt Mahallesi’nden başlatılarak startı verilen bu örnek çalışmanın ilçe genelinde de devam ettirileceğini belirten Alaşehir Zabıta Müdürü Erol Kacar, bundan böyle kahvehane ruhsatı almak isteyen herkese, asgari 25 kitaptan oluşan bir kütüphane zorunluluğunun getirileceğini ifade ederek, “kıraat” kelimesinin okumakla eş anlamlı olduğunu belirtip, "Kahvehanelerin ( Kıraathanelerin )  yeniden eski günlerinde olduğu gibi ilim ve irfan meclisi olmaları için gayret edeceğiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.