İLK TEPKİ SERT OLDU: YASAK TEZGAH YAKTIRTTI

GÜNDEM 07.11.2019 - 12:41, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

İLK TEPKİ SERT OLDU: YASAK TEZGAH YAKTIRTTI

Alaşehir Belediyesi, hayatın çemberinden geçmiş, Sevgi Yolu’nda seyyar satıtıcılık yapan esnaflara yer bulması için 11 Kasım Pazartesi gününe kadar süre verdi. Belediye Yönetiminin bu uygulamadaki gerekçesi ise vergisini ödeyen çarşı esnafını korumak ve kollamak.
Çarşı esnafını korumak ve kollamak için Sevgi Yolu’ndaki seyyar satıcılık yapan vatandaşlara işgal ettikleri yerleri boşaltmak için, 11 Kasım 2019 tarihine kadar süre tanıyan CHP’li Alaşehir Belediyesi, yaya kaldırımlarına büfe tarzı dükkan açılmasına izin mi verecek? Alaşehir’de söz konusu büfelerden birkaç yere konuldu bile. Bunların yanında köşe başlarına açılan manav tezgahları da cabası. Belediye’nin 2 farklı konuya bakış açısı da kafaları karıştırıyor. Bu konuda Belediye Yönetiminden Alaşehirliler bir açıklama bekliyor. Büfe tarzı bu işyerlerine ruhsat verilecek mi sorusu soruluyor. “ÇARESİZ BEKLEYİŞİMİZ SÜRÜYOR” Seygi Yolu’ndaki seyyar satıcılık ve tamirat işleri yapan vatandaşların ise caresiz bekleyişi sürüyor. Çoğu engelli bireylerden oluşan esnaflar ise, belediyenin bu kararına karşı “Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Dükkan açmak biz de isteriz. Karda kışda sokak ortasında kim ekmeğinin peşinde koşmak ister. Ama imkanımız yok. Yapacak başka işimiz de yok. Çaresiz akşam eve ekmek götürmek lazım. Belediye’deki yetkililerle görüştük, lakin bir netice alamadık.Terdirgin bekleyişimiz sürüyor. Zaman daraldı, yetkililerden yardım bekliyoruz.”dediler. YASAĞA KIZAN SEYYAR SATICI TEZGAHINI YAKTI Alaşehir’de belediyenin Sevgi Yolu üzerinde seyyar yasağına tepki gösteren seyyar satıcı, belediye hizmet binası önünde tezgahını yaktı. Alınan bilgiye göre, belediye meclisinin eylül ayı toplantısında ilçenin en işlek caddesi Sevgi Yolu üzerinde seyyar satışı yasaklayan karar, cadde girişine asılan afişle tebliğ edildi. Karara tepki gösteren seyyar satıcı Davut Kılınç, simit ve turşu sattığı tezgahını belediye hizmet binası önüne getirerek, üzerine plastik sandalye koyup ateşe verdi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürülen yangında tezgah kullanılmaz hale geldi. Kılınç, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. İfadesinin ardından serbest bırakılan Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Evimize ekmek götürmemizi engelliyorlar, benim başka işim yok, evime nasıl bakacağım, bize çözüm üretsinler. Yapılan uygulamayı protesto etmek için böyle bir eylem yaptım." dedi. ÖKÜZCÜOĞLU, “KİMSENİN RIZKINA GÖZ DİKMEDİK” Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu da ilçede kimsenin rızkına göz dikmediklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Eylemi yapan vatandaşımız ile olaydan yaklaşık bir saat önce 15-20 dakika sohbet ettim. Neden böyle bir uygulama yapıldığını anlattım, o da ikna olduğunu belirterek bana teşekkür etti. Neden böyle bir girişimde bulundu, bir anlam veremedim. Tamamen provokatif bir eylem olduğunu düşünüyorum. Bu, esnafımızdan gelen şikayetler üzerine esnafı korumak adına belediye meclisimiz tarafından alınmış bir karardır."
Alaşehir Belediyesi, hayatın çemberinden geçmiş, Sevgi Yolu’nda seyyar satıtıcılık yapan esnaflara yer bulması için 11 Kasım Pazartesi gününe kadar süre verdi. Belediye Yönetiminin bu uygulamadaki gerekçesi ise vergisini ödeyen çarşı esnafını korumak ve kollamak.

Çarşı esnafını korumak ve kollamak için Sevgi Yolu’ndaki seyyar satıcılık yapan vatandaşlara işgal ettikleri yerleri boşaltmak için, 11 Kasım 2019 tarihine kadar süre tanıyan CHP’li Alaşehir Belediyesi, yaya kaldırımlarına büfe tarzı dükkan açılmasına izin mi verecek? Alaşehir’de söz konusu büfelerden birkaç yere konuldu bile. Bunların yanında köşe başlarına açılan manav tezgahları da cabası. Belediye’nin 2 farklı konuya bakış açısı da kafaları karıştırıyor. Bu konuda Belediye Yönetiminden Alaşehirliler bir açıklama bekliyor. Büfe tarzı bu işyerlerine ruhsat verilecek mi sorusu soruluyor.

“ÇARESİZ BEKLEYİŞİMİZ SÜRÜYOR”

Seygi Yolu’ndaki seyyar satıcılık ve tamirat işleri yapan vatandaşların ise caresiz bekleyişi sürüyor. Çoğu engelli bireylerden oluşan esnaflar ise, belediyenin bu kararına karşı “Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Dükkan açmak biz de isteriz. Karda kışda sokak ortasında kim ekmeğinin peşinde koşmak ister. Ama imkanımız yok. Yapacak başka işimiz de yok. Çaresiz akşam eve ekmek götürmek lazım. Belediye’deki yetkililerle görüştük, lakin bir netice alamadık.Terdirgin bekleyişimiz sürüyor. Zaman daraldı, yetkililerden yardım bekliyoruz.”dediler.

YASAĞA KIZAN SEYYAR SATICI TEZGAHINI YAKTI

Alaşehir’de belediyenin Sevgi Yolu üzerinde seyyar yasağına tepki gösteren seyyar satıcı, belediye hizmet binası önünde tezgahını yaktı. Alınan bilgiye göre, belediye meclisinin eylül ayı toplantısında ilçenin en işlek caddesi Sevgi Yolu üzerinde seyyar satışı yasaklayan karar, cadde girişine asılan afişle tebliğ edildi.

Karara tepki gösteren seyyar satıcı Davut Kılınç, simit ve turşu sattığı tezgahını belediye hizmet binası önüne getirerek, üzerine plastik sandalye koyup ateşe verdi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürülen yangında tezgah kullanılmaz hale geldi. Kılınç, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. İfadesinin ardından serbest bırakılan Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Evimize ekmek götürmemizi engelliyorlar, benim başka işim yok, evime nasıl bakacağım, bize çözüm üretsinler. Yapılan uygulamayı protesto etmek için böyle bir eylem yaptım." dedi.

ÖKÜZCÜOĞLU, “KİMSENİN RIZKINA GÖZ DİKMEDİK”

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu da ilçede kimsenin rızkına göz dikmediklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Eylemi yapan vatandaşımız ile olaydan yaklaşık bir saat önce 15-20 dakika sohbet ettim. Neden böyle bir uygulama yapıldığını anlattım, o da ikna olduğunu belirterek bana teşekkür etti. Neden böyle bir girişimde bulundu, bir anlam veremedim. Tamamen provokatif bir eylem olduğunu düşünüyorum. Bu, esnafımızdan gelen şikayetler üzerine esnafı korumak adına belediye meclisimiz tarafından alınmış bir karardır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.