İlköğretim Haftası kutlanıyor

EĞİTİM 30.09.2016 - 09:38, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

İlköğretim Haftası kutlanıyor

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası Alaşehir Cumhuriyet İlköğretim Kurumları’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Cumhuriyet Eğitim Kurumları'nda İlköğretim Hastası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Okulda yapılan etkinlikler kapsamında konuşma yapan Okul Müdürü Erkan Biber, “Bu sene yeni bir eğitim ve öğretime başlangıç yapıyoruz. Gerçek eğitim  neferleri ile 2016-2017 eğitim öğretim yılı milletimize, öğretmenlerimize, öğrenci ve velilerimize hayırlı uğurlu  olmasını diliyor, başarılı bir eğitim yılı temenni ediyorum. İlköğretimin amacı, vatanını milletini seven kendine ve topluma faydalı yeterli bilgi ve donanıma sahip yurttaşlar yetiştirmektir.”dedi.  Ayrıca etkinlikler çerçevesinde; 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma kapsamında etkinlikler düzenlendi. Etkinlikte konuşan, Okul Müdürü Erkan Biber,  “Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice afetler, nice yıkımlar yaşadık. Ve her defasında vatanımıza sahip çıktık. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal’in yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık 100 yıla rağmen barış içinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır. Bütün dünya, bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığına o gece bir kere daha şahit oldu. Tarihimize şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper eden ve canlarını feda eden şehitlerimizi unutturmamak hiç şüphesiz hepimizin en büyük sorumluluğudur.”dedi. Program öğrenciler tarafından şiirlerinin okunması, şarkılar ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi.    
2016-2017 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası Alaşehir Cumhuriyet İlköğretim Kurumları’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Eğitim Kurumları'nda İlköğretim Hastası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Okulda yapılan etkinlikler kapsamında konuşma yapan Okul Müdürü Erkan Biber, “Bu sene yeni bir eğitim ve öğretime başlangıç yapıyoruz. Gerçek eğitim  neferleri ile 2016-2017 eğitim öğretim yılı milletimize, öğretmenlerimize, öğrenci ve velilerimize hayırlı uğurlu  olmasını diliyor, başarılı bir eğitim yılı temenni ediyorum. İlköğretimin amacı, vatanını milletini seven kendine ve topluma faydalı yeterli bilgi ve donanıma sahip yurttaşlar yetiştirmektir.”dedi. 

Ayrıca etkinlikler çerçevesinde; 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikte konuşan, Okul Müdürü Erkan Biber,  “Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice afetler, nice yıkımlar yaşadık. Ve her defasında vatanımıza sahip çıktık. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal’in yaktığı bağımsızlık ateşinin özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık 100 yıla rağmen barış içinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır. Bütün dünya, bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığına o gece bir kere daha şahit oldu. Tarihimize şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper eden ve canlarını feda eden şehitlerimizi unutturmamak hiç şüphesiz hepimizin en büyük sorumluluğudur.”dedi.

Program öğrenciler tarafından şiirlerinin okunması, şarkılar ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.