“ KADIN “ İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

SANAT 21.05.2018 - 09:39, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

“ KADIN “ İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen tek perdelik “ KADIN “adlı oyun izleyenleri büyüledi.
Merkezin Salonu’nda sergilenen eseri  izlemek için Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun , Halk Eğitim Müdürü Süleyman Ölmez, kurum amirleri ve  vatandaşlar katıldı. Aysun Utku’nun oynadığı  oyunu, Tiyatro eğitmeni   Mahmut  Coşkun Tek perdelik olarak hem senaryosunu yazdı, hem de yönetti. Herkesin başına gelebilecek dramatik bir olayı akıcı ve duru bir dille anlatan “ KADIN “ adlı  oyunun konusu; evin hanımı , evlilik yıldönümünü kutlamak için, evinde akşam yemeği için güzel bir masa hazırlar, hazırlıkları yaparken de mutluluğundan  şarkılar söyler.  Kadına akşam saatlerinde bir telefon gelir, eşinin kaza geçirdiği, komada olduğu  söylenir, kadın yıkılır, ancak kadını esas yıkan kocasının yanında bir kadın ve çocuğun olduğudur. Kazada kadın ölmüş, adam tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş, gözlerinden başka hiçbir yerini hareket ettirememektedir. Adam kadının eline düşmüştür. Kadın geçmişle yüzleşmeler, keşkeler,varsayımlarla dolu, bir çok sorunla  baş başa kalarak, bir çıkmaza düşmüştür. Çaresiz kadının annelik duyguları ağır basar, tüm kızgınlıklarını ve öfkelerini bir kenara bırakır, çocuğa kendi çocuğuymuş  gibi annelik yapar ve büyütür. Eşine bakar. İzleyenlere de  kendi yaşamlarını tekrar gözden geçirerek, “Ben Olsam Ne Yapardım “ sorusunu sormalarını sağlar. Tiyatroyu izleyenler hem ağladılar, hem de ayakta alkışladılar.
Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen tek perdelik “ KADIN “adlı oyun izleyenleri büyüledi.

Merkezin Salonu’nda sergilenen eseri  izlemek için Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun , Halk Eğitim Müdürü Süleyman Ölmez, kurum amirleri ve  vatandaşlar katıldı. Aysun Utku’nun oynadığı  oyunu, Tiyatro eğitmeni   Mahmut  Coşkun Tek perdelik olarak hem senaryosunu yazdı, hem de yönetti.

Herkesin başına gelebilecek dramatik bir olayı akıcı ve duru bir dille anlatan “ KADIN “ adlı  oyunun konusu; evin hanımı , evlilik yıldönümünü kutlamak için, evinde akşam yemeği için güzel bir masa hazırlar, hazırlıkları yaparken de mutluluğundan  şarkılar söyler.  Kadına akşam saatlerinde bir telefon gelir, eşinin kaza geçirdiği, komada olduğu  söylenir, kadın yıkılır, ancak kadını esas yıkan kocasının yanında bir kadın ve çocuğun olduğudur.

Kazada kadın ölmüş, adam tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş, gözlerinden başka hiçbir yerini hareket ettirememektedir. Adam kadının eline düşmüştür. Kadın geçmişle yüzleşmeler, keşkeler,varsayımlarla dolu, bir çok sorunla  baş başa kalarak, bir çıkmaza düşmüştür.

Çaresiz kadının annelik duyguları ağır basar, tüm kızgınlıklarını ve öfkelerini bir kenara bırakır, çocuğa kendi çocuğuymuş  gibi annelik yapar ve büyütür. Eşine bakar. İzleyenlere de  kendi yaşamlarını tekrar gözden geçirerek, “Ben Olsam Ne Yapardım “ sorusunu sormalarını sağlar.

Tiyatroyu izleyenler hem ağladılar, hem de ayakta alkışladılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.