KAHVEHANE İŞLETMECİLERİ YASAĞA TEPKİLİ

23.11.2020 - 10:18, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

KAHVEHANE İŞLETMECİLERİ YASAĞA TEPKİLİ

Tüm Türkiye'de kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri durduruldu. Çay ocakları sadece esnaflara çay verebilecek. Oturma alanları kapalı olacak. Esnaf ve vatandaşlar karara tepki gösterdiler.
Kahveciler Esnaf Odası, alınan kararı hatırlatarak, "Üyelerimize Duyuru, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda ve Manisa Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararı gereği, 20.11.2020 Cuma günü saat 20:00 den itibaren geçerli olacak şekilde; kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri durdurulacaktır. Daha önce faaliyetleri durdurulan nargile salonları ile ilgili uygulamanın aynen devamı sağlanacaktır. Çay ocağı şeklinde faaliyet gösteren işyerleri masa, sandalye/taburelerini kaldırarak sadece esnafa servis yapmak kaydıyla açık kalabileceklerdir."paylaşımında bulundu. SÖZ KONUSU KARAR İLİŞKİN KAHVECİ ESNAFLARININ BAZILARININ TEPKİSİ ŞÖYLE: “Kahveciler ezildi alt yazılara bakarsak kıraathaneler de geçici süre kapatıldı yazıyor açıklamada. Dokuz aylık sürece girdik bu süreçte kimseden destek görmedik ve beklemedik şimdi bu musibet bu bela sanki kahvelerde olmayan müşteriden yayılmış gibi sorumlu tutuluyor ve kapatılıyoruz. Başta AVM‘ler sanayi ve metrolar tüm taşıma araçları hava ulaşım araçları vesaire bunlar yok sayılıp belli bir sektörle gün aşılıp esnafın yok edilmesi sağlanıyor. Bizi ve sektörümüzü bitirme aşamasına getirenler bilmelidir ki artık kendi sonlarını hazırladılar.  Madem salgın var, madem baş edemiyoruz, kısıtlı olan sektörleri kapatmakla olmadığı bilinmeli ve tüm ülkede geniş kapsamlı ve tüm kesimi kapsayan tedbirler alınmalıdır. Bu esnaf yok olursa sizlerde altında enkaz olarak yok olursunuz.” "CUMA GÜNÜ ANAHTARLARI MAL SAHİBİNE TESLİM EDİYORUZ. BU DURUMDA ESNAFINA SAHİP ÇIKMAYANLARI ALLAH A HAVALE EDİYORUM" "İFLAS ETTİK DESENİZE ZATEN GELEN YOKTU KAPANIŞI VERELİM BARİ" "SANDIĞA GİDERKEN BİR DAHA DÜŞÜNÜN"              
Tüm Türkiye'de kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri durduruldu. Çay ocakları sadece esnaflara çay verebilecek. Oturma alanları kapalı olacak. Esnaf ve vatandaşlar karara tepki gösterdiler.

Kahveciler Esnaf Odası, alınan kararı hatırlatarak, "Üyelerimize Duyuru, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda ve Manisa Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun kararı gereği, 20.11.2020 Cuma günü saat 20:00 den itibaren geçerli olacak şekilde; kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri durdurulacaktır. Daha önce faaliyetleri durdurulan nargile salonları ile ilgili uygulamanın aynen devamı sağlanacaktır. Çay ocağı şeklinde faaliyet gösteren işyerleri masa, sandalye/taburelerini kaldırarak sadece esnafa servis yapmak kaydıyla açık kalabileceklerdir."paylaşımında bulundu.

SÖZ KONUSU KARAR İLİŞKİN KAHVECİ ESNAFLARININ BAZILARININ TEPKİSİ ŞÖYLE: “Kahveciler ezildi alt yazılara bakarsak kıraathaneler de geçici süre kapatıldı yazıyor açıklamada. Dokuz aylık sürece girdik bu süreçte kimseden destek görmedik ve beklemedik şimdi bu musibet bu bela sanki kahvelerde olmayan müşteriden yayılmış gibi sorumlu tutuluyor ve kapatılıyoruz. Başta AVM‘ler sanayi ve metrolar tüm taşıma araçları hava ulaşım araçları vesaire bunlar yok sayılıp belli bir sektörle gün aşılıp esnafın yok edilmesi sağlanıyor. Bizi ve sektörümüzü bitirme aşamasına getirenler bilmelidir ki artık kendi sonlarını hazırladılar.  Madem salgın var, madem baş edemiyoruz, kısıtlı olan sektörleri kapatmakla olmadığı bilinmeli ve tüm ülkede geniş kapsamlı ve tüm kesimi kapsayan tedbirler alınmalıdır. Bu esnaf yok olursa sizlerde altında enkaz olarak yok olursunuz.”

"CUMA GÜNÜ ANAHTARLARI MAL SAHİBİNE TESLİM EDİYORUZ. BU DURUMDA ESNAFINA SAHİP ÇIKMAYANLARI ALLAH A HAVALE EDİYORUM"

"İFLAS ETTİK DESENİZE ZATEN GELEN YOKTU KAPANIŞI VERELİM BARİ"

"SANDIĞA GİDERKEN BİR DAHA DÜŞÜNÜN"

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.