KAMU HİZMETİ YÜKÜMLÜLERİ, KENAN EVREN PARKI VE ÇEVRESİNDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTI

GÜNDEM 02.09.2019 - 10:20, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

KAMU HİZMETİ YÜKÜMLÜLERİ, KENAN EVREN PARKI VE ÇEVRESİNDE ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTI

Alaşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan 25 mahkum Alaşehir Kenan Evren Parkı ve çevresinde çevre temizliği yaptı. Yaklaşık 45 dönüm alanda yapılan çevre temizliğine Alaşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman, Cumhuriyet Savcıları Tuba Muştu, Sultan Burcu Uğuz, Azime Şule Öz, Denetimli Serbestlik Müdürü İsmail Aslan, kurum amirleri ve mahkumlar katıldı.
Kenan Evren Parkı ve çevresinde yapılan çevre temizliği etkinliğine Alaşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman ve Cumhuriyet Savcıları bizzat katılarak çöp topladılar ve etkinliğe destek verdiler. ADALET BAKANLIĞININ PROJESİ Mahkumlarla birlikte çöp toplayarak, onların yanında olduklarını belirten  Alaşehir Cumhuriyet Başsavcısı  Hasan Tahsin Kahraman, poşet, plastik gibi petrol ürünleri ile ekzost, fabrika bacaları gibi gazların ozon tabakasına zarar vermesi nedeniyle iklim değişikliği, deniz ve çevre kirliliği gibi sorunların dünya genelinde büyük bir sorun teşkil ettiğini belirtti. Yaşam alanlarının doğanın temiz tutulması, sahip çıkılması,çevre temizliğinin sağlanması  ve doğanın korunması hususunda dikkat çekmek amacıyla Adalet Bakanlığınca ülke genelinde “Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi “ başlatıldığını ifade eden Başsavcı Kahraman, konuşmasını şöyle sürdürdü, " Denetimli Serbestlik Müdürlükleri bünyesinde kısa süreli hapis cezalarından ve adli para cezalarından çevrilme, kamuda ücretsiz  çalışma yaptırımı  ile 2 yıl ve altında ceza infaz kurumunda yatma süreleri kalmış olup şartlı salıverilen hükümlülerin kalan cezalarının 3/1'ni kamuda ücretsiz  çalışma yükümlülüklerini çeşitli kurumlara yerleştirerek, ağaçlandırma, boya, badana, bakım, onarım, büro işleri gibi işleri yerine getirmektedirler. Bu kapsamda Alaşehir Cumhuriyet Başsavcılığımız ve ilçemizde bulunan kurumların katkılarıyla Kenan Evren Parkı ve Mesire alanının bulunduğu sahanın temizlenmesi için Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan kamu hizmeti cezası bulunan 25 yükümlü, kurum personeli , kurumlar ve bizlerin de katılımıyla yaklaşık 45 dönüm alanda çevre temizliği yaptık. Etkinliğimizin temel amacı çeşitli nedenlerle hapis cezası alan mahkumlarımızın topluma kazandırılması, onlara destek verilmesi, onların dışlanmaması ve çevre temizliği açısından farkındalık yaratmaktır. Çevre temizliği ve çevre konusunda daha bilinçli olmak, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmaktır". Konuşmaların ardından başta Alaşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman olmak üzere, Cumhuriyet savcıları, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personelleri, etkinliğe katılan kurum görevlileri ve mahkumlar birlikte çevre temizliği yaparak çöp ve atık topladılar.
Alaşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan 25 mahkum Alaşehir Kenan Evren Parkı ve çevresinde çevre temizliği yaptı. Yaklaşık 45 dönüm alanda yapılan çevre temizliğine Alaşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman, Cumhuriyet Savcıları Tuba Muştu, Sultan Burcu Uğuz, Azime Şule Öz, Denetimli Serbestlik Müdürü İsmail Aslan, kurum amirleri ve mahkumlar katıldı.

Kenan Evren Parkı ve çevresinde yapılan çevre temizliği etkinliğine Alaşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman ve Cumhuriyet Savcıları bizzat katılarak çöp topladılar ve etkinliğe destek verdiler.

ADALET BAKANLIĞININ PROJESİ

Mahkumlarla birlikte çöp toplayarak, onların yanında olduklarını belirten  Alaşehir Cumhuriyet Başsavcısı  Hasan Tahsin Kahraman, poşet, plastik gibi petrol ürünleri ile ekzost, fabrika bacaları gibi gazların ozon tabakasına zarar vermesi nedeniyle iklim değişikliği, deniz ve çevre kirliliği gibi sorunların dünya genelinde büyük bir sorun teşkil ettiğini belirtti. Yaşam alanlarının doğanın temiz tutulması, sahip çıkılması,çevre temizliğinin sağlanması  ve doğanın korunması hususunda dikkat çekmek amacıyla Adalet Bakanlığınca ülke genelinde “Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi “ başlatıldığını ifade eden Başsavcı Kahraman, konuşmasını şöyle sürdürdü,

" Denetimli Serbestlik Müdürlükleri bünyesinde kısa süreli hapis cezalarından ve adli para cezalarından çevrilme, kamuda ücretsiz  çalışma yaptırımı  ile 2 yıl ve altında ceza infaz kurumunda yatma süreleri kalmış olup şartlı salıverilen hükümlülerin kalan cezalarının 3/1'ni kamuda ücretsiz  çalışma yükümlülüklerini çeşitli kurumlara yerleştirerek, ağaçlandırma, boya, badana, bakım, onarım, büro işleri gibi işleri yerine getirmektedirler. Bu kapsamda Alaşehir Cumhuriyet Başsavcılığımız ve ilçemizde bulunan kurumların katkılarıyla Kenan Evren Parkı ve Mesire alanının bulunduğu sahanın temizlenmesi için Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan kamu hizmeti cezası bulunan 25 yükümlü, kurum personeli , kurumlar ve bizlerin de katılımıyla yaklaşık 45 dönüm alanda çevre temizliği yaptık. Etkinliğimizin temel amacı çeşitli nedenlerle hapis cezası alan mahkumlarımızın topluma kazandırılması, onlara destek verilmesi, onların dışlanmaması ve çevre temizliği açısından farkındalık yaratmaktır. Çevre temizliği ve çevre konusunda daha bilinçli olmak, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmaktır".

Konuşmaların ardından başta Alaşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman olmak üzere, Cumhuriyet savcıları, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personelleri, etkinliğe katılan kurum görevlileri ve mahkumlar birlikte çevre temizliği yaparak çöp ve atık topladılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.