KAPUCU: RAPORU KALKTI SIZDIRMAZLIK

EKONOMİ 30.08.2017 - 13:53, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

KAPUCU: RAPORU KALKTI SIZDIRMAZLIK

LPG'li ve LPG dönüşümü yeni yapılacak araçlar için araç muayenesi öncesinde gaz sızdırmazlık ve montaj raporu almak için Makina Mühendisleri Odasına veya Türk Standardları Enstitüsüne başvurulması uygulamadan kaldırıldı. Bundan böyle Yetkili TSE Belgeli firmalarda sızdırmazlık belgesi verilecek.
Alaşehir’de her ay iki kez İzmir’den gelen Makine Mühendisleri Odası temsilcileri tarafından yapılan sızdırmazlık raporu uygulaması Bilim ve Sanayi Bakanlığının 24 Haziran tarihli resmi gazetede yayınlaması ve  1 Ağustos tarihinden itibaren Tüm Türkiye’de uygulanmaya konulmasıyla, sızdırmazlık raporunu TSE Belgeli firmalar verecek.   "YENİ DÜZENLEME BÜROKRASİYİ KALDIRDI"   Bahse konu değişen yönetmelik hakkında bilgiler veren Alaşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bünyamin Kapucu, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" te değişiklik yaptı. Buna göre, sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) dönüşümü yapılan araçlar için bürokratik işlemleri ortadan kaldırıldı,  araç sahiplerinin maliyetleri   azaltan düzenlemeler yaptı. Bundan sonra    LPG'li ve LPG dönüşümü yeni yapılacak araçlar için araç muayenesi öncesinde gaz sızdırmazlık ve montaj raporu almak adına Makine Mühendisleri Odasına veya TSE'ye başvurulmasına ve ek ücret ödenmesine gerek kalmayacak. Yakıt sistemi montaj belgesi dahil tüm işlemler, LPG dönüşümünü gerçekleştiren yetkili firmalarca yapılacak. LPG'li araçlar muayenesi yapılmak üzere doğrudan araç muayene istasyonlarına gidecek. Düzenleme bakanlık genelgesinin 24 Haziran  2017 tarihinde  resmi gazetede yayınlanıp, 1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren uygulamaya konuldu. Uygulama ile bürokratik işlemler ortadan kalktı. Araç sahiplerinin maliyetleri azaldı. Uygulamadan memnunuz." dedi. "UYGULAMA YETKİLİ BAYİLERDE YAPILMALI"   Alaşehir’de faaliyet gösteren İkiler Otogaz Bayii Fehmi Key de  "Mevcut sistemde LPG’li araçların sızdırmazlık işlemleri Makine Mühendisleri Odası ve TSE tarafından yapılıyordu. Yeni düzenleme ile gaz sızdırmazlık raporu ve montaj tespit raporunu  TSE belgeli firmalar hazırlayacak,, işlemlerden sonra araç muayene istasyonlarına gidilecek. Bu uygulama vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacağı için, uygulamadan memnunuz. Ancak bizim vatandaşlarımıza önerimiz kesinlikle bu işlemi bilen, bilinçli, eğitimini almış  kişilere ve firmalara yaptırtmalarıdır. Aksi taktirde can ve mal kayıpları  gibi çok büyük tehlikeler yaşayabiliriz. Bürokrasi ortadan kalkabilir, maliyetler ortadan kalkabilir, ama  ihmallerle  can ve mal kaybı  olabilme ihtimallerini de göz önünde bulundurmak gerekir. Dolayısıyla vatandaşlarımız mutlaka eğitimli ve bilinçli firmalarda işlemlerini yaptırmalı kaliteli malzeme kullanıldığından emin olmaları gerekir."dedi.
LPG'li ve LPG dönüşümü yeni yapılacak araçlar için araç muayenesi öncesinde gaz sızdırmazlık ve montaj raporu almak için Makina Mühendisleri Odasına veya Türk Standardları Enstitüsüne başvurulması uygulamadan kaldırıldı. Bundan böyle Yetkili TSE Belgeli firmalarda sızdırmazlık belgesi verilecek.

Alaşehir’de her ay iki kez İzmir’den gelen Makine Mühendisleri Odası temsilcileri tarafından yapılan sızdırmazlık raporu uygulaması Bilim ve Sanayi Bakanlığının 24 Haziran tarihli resmi gazetede yayınlaması ve  1 Ağustos tarihinden itibaren Tüm Türkiye’de uygulanmaya konulmasıyla, sızdırmazlık raporunu TSE Belgeli firmalar verecek.  

"YENİ DÜZENLEME BÜROKRASİYİ KALDIRDI"

 

Bahse konu değişen yönetmelik hakkında bilgiler veren Alaşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bünyamin Kapucu, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" te değişiklik yaptı. Buna göre, sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) dönüşümü yapılan araçlar için bürokratik işlemleri ortadan kaldırıldı,  araç sahiplerinin maliyetleri   azaltan düzenlemeler yaptı. Bundan sonra    LPG'li ve LPG dönüşümü yeni yapılacak araçlar için araç muayenesi öncesinde gaz sızdırmazlık ve montaj raporu almak adına Makine Mühendisleri Odasına veya TSE'ye başvurulmasına ve ek ücret ödenmesine gerek kalmayacak. Yakıt sistemi montaj belgesi dahil tüm işlemler, LPG dönüşümünü gerçekleştiren yetkili firmalarca yapılacak. LPG'li araçlar muayenesi yapılmak üzere doğrudan araç muayene istasyonlarına gidecek. Düzenleme bakanlık genelgesinin 24 Haziran  2017 tarihinde  resmi gazetede yayınlanıp, 1 Ağustos 2017 tarihinden itibaren uygulamaya konuldu. Uygulama ile bürokratik işlemler ortadan kalktı. Araç sahiplerinin maliyetleri azaldı. Uygulamadan memnunuz." dedi.

"UYGULAMA YETKİLİ BAYİLERDE YAPILMALI"

 

Alaşehir’de faaliyet gösteren İkiler Otogaz Bayii Fehmi Key de  "Mevcut sistemde LPG’li araçların sızdırmazlık işlemleri Makine Mühendisleri Odası ve TSE tarafından yapılıyordu. Yeni düzenleme ile gaz sızdırmazlık raporu ve montaj tespit raporunu  TSE belgeli firmalar hazırlayacak,, işlemlerden sonra araç muayene istasyonlarına gidilecek. Bu uygulama vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacağı için, uygulamadan memnunuz. Ancak bizim vatandaşlarımıza önerimiz kesinlikle bu işlemi bilen, bilinçli, eğitimini almış  kişilere ve firmalara yaptırtmalarıdır. Aksi taktirde can ve mal kayıpları  gibi çok büyük tehlikeler yaşayabiliriz. Bürokrasi ortadan kalkabilir, maliyetler ortadan kalkabilir, ama  ihmallerle  can ve mal kaybı  olabilme ihtimallerini de göz önünde bulundurmak gerekir. Dolayısıyla vatandaşlarımız mutlaka eğitimli ve bilinçli firmalarda işlemlerini yaptırmalı kaliteli malzeme kullanıldığından emin olmaları gerekir."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.