KAYMAKAM UÇGUN, İŞLETMELERİ DENETLEDİ

DİĞER 15.06.2020 - 09:08, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

KAYMAKAM UÇGUN, İŞLETMELERİ DENETLEDİ

Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, İlçede faaliyet gösteren Kiraz işleme ve paketleme tesislerinde incelemelerde bulundu. Kaymakam Uçgun Kiraz işleme ve paketleme tesislerinden 3 tesisi ziyaret ederek pandemi sürecinde alınan tedbirleri yerinde inceledi. Kaymakam Uçgun'a işletme ziyaretinde Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü denetim ekipleri de eşlik etti.
Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun; ziyaret ettiği İşletmeler hakkında genel bilgiler aldı ve İşletmelerde Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan önlemleri, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. İşletmelerde Covid-19 salgınından çalışanlarını korumak amacıyla tedbirler alındığı, çalışanların servisten inmeden ateş ölçümlerinin yapıldığı, araçların dezenfekte edildiği, Maske takmanın zorunlu olduğu bu konuda genel denetimlerin düzenli olarak sürdürüldüğü, yemekhanede tek kullanımlık ürünler kullanıldığı, oturma alanlarına şerit çekilerek çapraz oturma düzeni ile sosyal mesafenin sağlandığı gözlemlendi. UÇGUN: TEDBİRLERE UYMA ZORUNLULUĞUMUZ VAR Kaymakam Uçgun denetimlerde yaptığı açıklamada; “Bugün ilçemizde faaliyet gösteren 3 kiraz işleme ve paketleme tesisini ziyaret ettik. Alaşehir ülkemizin en önemli yaş meyve ihraç merkezlerinden birisi. Kiraz ve kayısı ile başlayan ihracat sezonu üzüm, incir, ayva ve nar ile devam etmektedir. Yaklaşık 500 milyon dolar ihracat yapılan ilçemizdeki işletmelerde covid19 tedbirleri son derece önemlidir. Bugün burada alınan tedbirleri yerinde gördük. İlçemizdeki bütün işletmeleri düzenli olarak denetleyeceğiz. Bugün ziyaret ettiğimiz işletmelerde, Koronavirüs salgınından çalışanlarını korumak için iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı tarafından bilgilendirici eğitim düzenlendiğini , işletme girişindeki turnikelerden dinlenme alanlarına kadar sosyal mesafeyi koruyucu şeritler çekilerek uyulması için iç kontrol mekanizmalarının devreye alındığını, çalışma alanlarına sağlık bakanlığının koruyucu ve bilgilendirici afişlerinin asıldığını, yemekhanede tek kullanımlık ürünlerin kullanıldığını, dinlenme ve mola saatlerinin arttırılarak yemekhane ve dinlenme alanlarındaki yoğunluğun azaltıldığını memnuniyetle gördük.”dedi.
Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, İlçede faaliyet gösteren Kiraz işleme ve paketleme tesislerinde incelemelerde bulundu. Kaymakam Uçgun Kiraz işleme ve paketleme tesislerinden 3 tesisi ziyaret ederek pandemi sürecinde alınan tedbirleri yerinde inceledi. Kaymakam Uçgun'a işletme ziyaretinde Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü denetim ekipleri de eşlik etti.

Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun; ziyaret ettiği İşletmeler hakkında genel bilgiler aldı ve İşletmelerde Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan önlemleri, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. İşletmelerde Covid-19 salgınından çalışanlarını korumak amacıyla tedbirler alındığı, çalışanların servisten inmeden ateş ölçümlerinin yapıldığı, araçların dezenfekte edildiği, Maske takmanın zorunlu olduğu bu konuda genel denetimlerin düzenli olarak sürdürüldüğü, yemekhanede tek kullanımlık ürünler kullanıldığı, oturma alanlarına şerit çekilerek çapraz oturma düzeni ile sosyal mesafenin sağlandığı gözlemlendi.

UÇGUN: TEDBİRLERE UYMA ZORUNLULUĞUMUZ VAR

Kaymakam Uçgun denetimlerde yaptığı açıklamada; “Bugün ilçemizde faaliyet gösteren 3 kiraz işleme ve paketleme tesisini ziyaret ettik. Alaşehir ülkemizin en önemli yaş meyve ihraç merkezlerinden birisi. Kiraz ve kayısı ile başlayan ihracat sezonu üzüm, incir, ayva ve nar ile devam etmektedir. Yaklaşık 500 milyon dolar ihracat yapılan ilçemizdeki işletmelerde covid19 tedbirleri son derece önemlidir. Bugün burada alınan tedbirleri yerinde gördük. İlçemizdeki bütün işletmeleri düzenli olarak denetleyeceğiz. Bugün ziyaret ettiğimiz işletmelerde, Koronavirüs salgınından çalışanlarını korumak için iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı tarafından bilgilendirici eğitim düzenlendiğini , işletme girişindeki turnikelerden dinlenme alanlarına kadar sosyal mesafeyi koruyucu şeritler çekilerek uyulması için iç kontrol mekanizmalarının devreye alındığını, çalışma alanlarına sağlık bakanlığının koruyucu ve bilgilendirici afişlerinin asıldığını, yemekhanede tek kullanımlık ürünlerin kullanıldığını, dinlenme ve mola saatlerinin arttırılarak yemekhane ve dinlenme alanlarındaki yoğunluğun azaltıldığını memnuniyetle gördük.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.