Kaymakamlık; “SİLAH KULLANIMINA HAYIR” kampanyası başlattı

YAŞAM 09.07.2019 - 09:32, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Kaymakamlık; “SİLAH KULLANIMINA HAYIR” kampanyası başlattı

Alaşehir Kaymakamlığı, özel günlerde silah kullanımına ‘HAYIR’ kampanyası başlattı.
Alaşehir Kaymakamlığı, özel günlerde silah kullanımına ‘HAYIR’ kampanyası başlattı. Alaşehirlilerden destek istenen kampanya ile ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Düğün, nişan, sünnet asker uğurlaması…vb. törenlerde ateşli silah kullanımının ülkemiz de  adeta bir gelenek haline geldiğini maalesef  üzüntüyle müşahede etmekteyiz. Birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği, hem bireysel hem de sosyal olarak en mutlu günlerimizi yaşadığımız bu özel günlerde sorumsuz ve bilinçsiz kimseler tarafından ateş edilmekte, bunun sonucunda bazen ölümler, yaralanmalar meydana gelmekte, katılımcılar arasında korku ve paniğe yol açılmakta, çevrede ciddi rahatsızlıklara neden olunmaktadır. Bilindiği üzere mevzuatımızda meskun mahallerde silah kullanımı yasaklanmış olup, uymayanlara yönelik idari ve adli yaptırımlar öngörülmüştür. Mutluluk ve sevinçlerimizin yas ve mateme dönüşmemesi, kamu güvenliği ve esenliğinin temini için söz konusu kurallara uymanın aynı zamanda bir vatandaşlık görevi ve sosyal sorumluluk olduğu asla unutulmamalıdır.  Alaşehir Kaymakamlığı olarak başlatmış olduğumuz "Düğünlerde silah kullanımına hayır"… Kampanyamızın başarıya ulaşabilmesi için toplumsal destek vazgeçilmez bir unsurdur. Basınımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, özellikle de vatandaşlarımızın konuya gerekli duyarlılık ve hassasiyeti göstermeleri, silah kullanımının önüne geçilmesi ve bu konuda farkındalık ayrıca bilinç oluşturma noktasında çok önemli rol oynayacaktır. Hiç kimsenin bir başkasının canını alma, yaralama, "ömürde bir defa yapılıyor"  bahanesinin arkasına sığınarak silah kullanma ya da çevreye rahatsızlık verme hakkı ve lüksü yoktur. Vatandaşlarımızın, gerektiği durumlarda 112 acil yardımdan polis ve jandarmayı aramaları, kolluk birimlerimizin işlerini kolaylaştıracaktır. Yasalara ve yasaklara uymayanlar hakkında mevzuatın öngördüğü yaptırımlar uygulanmaktadır ve uygulanmaya da devam edilecektir. Sevinç ve mutluluk günlerimizin hüzün ve matem günlerine dönüşmemesi için çok değerli Alaşehirli vatandaşlarımızın konuya duyarlılık ve hassasiyet göstereceğine olan inancım tamdır.”
Alaşehir Kaymakamlığı, özel günlerde silah kullanımına ‘HAYIR’ kampanyası başlattı.

Alaşehir Kaymakamlığı, özel günlerde silah kullanımına ‘HAYIR’ kampanyası başlattı. Alaşehirlilerden destek istenen kampanya ile ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi;

“Düğün, nişan, sünnet asker uğurlaması…vb. törenlerde ateşli silah kullanımının ülkemiz de  adeta bir gelenek haline geldiğini maalesef  üzüntüyle müşahede etmekteyiz.

Birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği, hem bireysel hem de sosyal olarak en mutlu günlerimizi yaşadığımız bu özel günlerde sorumsuz ve bilinçsiz kimseler tarafından ateş edilmekte, bunun sonucunda bazen ölümler, yaralanmalar meydana gelmekte, katılımcılar arasında korku ve paniğe yol açılmakta, çevrede ciddi rahatsızlıklara neden olunmaktadır.

Bilindiği üzere mevzuatımızda meskun mahallerde silah kullanımı yasaklanmış olup, uymayanlara yönelik idari ve adli yaptırımlar öngörülmüştür. Mutluluk ve sevinçlerimizin yas ve mateme dönüşmemesi, kamu güvenliği ve esenliğinin temini için söz konusu kurallara uymanın aynı zamanda bir vatandaşlık görevi ve sosyal sorumluluk olduğu asla unutulmamalıdır.

 Alaşehir Kaymakamlığı olarak başlatmış olduğumuz "Düğünlerde silah kullanımına hayır"… Kampanyamızın başarıya ulaşabilmesi için toplumsal destek vazgeçilmez bir unsurdur.

Basınımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, özellikle de vatandaşlarımızın konuya gerekli duyarlılık ve hassasiyeti göstermeleri, silah kullanımının önüne geçilmesi ve bu konuda farkındalık ayrıca bilinç oluşturma noktasında çok önemli rol oynayacaktır.

Hiç kimsenin bir başkasının canını alma, yaralama, "ömürde bir defa yapılıyor"  bahanesinin arkasına sığınarak silah kullanma ya da çevreye rahatsızlık verme hakkı ve lüksü yoktur. Vatandaşlarımızın, gerektiği durumlarda 112 acil yardımdan polis ve jandarmayı aramaları, kolluk birimlerimizin işlerini kolaylaştıracaktır.

Yasalara ve yasaklara uymayanlar hakkında mevzuatın öngördüğü yaptırımlar uygulanmaktadır ve uygulanmaya da devam edilecektir. Sevinç ve mutluluk günlerimizin hüzün ve matem günlerine dönüşmemesi için çok değerli Alaşehirli vatandaşlarımızın konuya duyarlılık ve hassasiyet göstereceğine olan inancım tamdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.