Kurtuluş kutlamaları, resmi törenle başladı

GÜNDEM 05.09.2017 - 16:50, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Kurtuluş kutlamaları, resmi törenle başladı

Alaşehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 95. Yıl dönümü kutlama törenleri yapıldı. Alaşehir Şehitliği’nde yapılan törene; Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali İsmail Elalmış, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Yanıkoğlu ve vatandaşlar katıldı.
Şehitlikte törende saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı okundu. Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban şehitlik defterine, "Her karış toprağını kutsal kanlarıyla sulayarak, yaşadığımız coğrafyayı vatan yapan ve bize emanet eden Ölümsüz Kahramanlar sizler yaptığınız kahramanlıklarla Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını Atatürk İlke ve Devrimlerine yönelik her türlü tehlikeye karşı vereceğimiz mücadelede sarsılmaz inancımıza ve tükenmez gücümüze ilham kaynağı oldunuz. Sizlerden aldığımız güç ve ilhamla özgürce yaşadığımız vatan toprakları üzerinde demokratik,laik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sonsuza dek yaşatacağız. Bu duygu ve düşüncelerimle Alaşehir’imizin kurtuluşunun 95. Yıl dönümünü saygıyla kutlar. Aziz Şehitlerimizi  rahmetle yad ederim. Ruhunuz Şad olsun."yazdı.    Alaşehir Müftülüğü  Yıldırım Beyazıt Camii görevlisi Davut Turgut şehitler için Kur’an-ı Kerim okudu. Alaşehir Müftüsü Necati Kara da dini programı icra etti. Daha sonra Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan  Yanıkoğlu şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakıp dua ettiler. Alaşehir Şehitliği’nde 17 şehit bulunuyor.
Alaşehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 95. Yıl dönümü kutlama törenleri yapıldı. Alaşehir Şehitliği’nde yapılan törene; Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali İsmail Elalmış, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Yanıkoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlikte törende saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı okundu. Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban şehitlik defterine, "Her karış toprağını kutsal kanlarıyla sulayarak, yaşadığımız coğrafyayı vatan yapan ve bize emanet eden Ölümsüz Kahramanlar sizler yaptığınız kahramanlıklarla Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını Atatürk İlke ve Devrimlerine yönelik her türlü tehlikeye karşı vereceğimiz mücadelede sarsılmaz inancımıza ve tükenmez gücümüze ilham kaynağı oldunuz. Sizlerden aldığımız güç ve ilhamla özgürce yaşadığımız vatan toprakları üzerinde demokratik,laik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sonsuza dek yaşatacağız. Bu duygu ve düşüncelerimle Alaşehir’imizin kurtuluşunun 95. Yıl dönümünü saygıyla kutlar. Aziz Şehitlerimizi  rahmetle yad ederim. Ruhunuz Şad olsun."yazdı.   

Alaşehir Müftülüğü  Yıldırım Beyazıt Camii görevlisi Davut Turgut şehitler için Kur’an-ı Kerim okudu. Alaşehir Müftüsü Necati Kara da dini programı icra etti. Daha sonra Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan  Yanıkoğlu şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakıp dua ettiler.

Alaşehir Şehitliği’nde 17 şehit bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.