Mahalle halkından yıkım isyanı

GÜNDEM 25.05.2017 - 09:53, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Mahalle halkından yıkım isyanı

Yenice mahallesi Bahçelerbaşı Caddesi üzerinde bulunan iki katlı müstakil evin yıkımı mahalle sakinleri için adeta bir kabusa dönüştü. Yaklaşık üç gün önce çevrede hiç bir önlem alınmadan başlayan yıkım esnasında etrafa dağılan tozlar mahalle halkını rahatsız ederken, binadan yıkım esnasında düşen parçalar da kaldırımdan yürüyen vatandaşların ve yoldan geçen araçların can ve mal güvenliğini tehdit ediyor.
Yıkımına yaklaşık üç gün önce başlanan eski ev Yenice mahallesi Bahçelerbaşı Caddesi sakinlerini huzurunu kaçırdı. Bina önünde hiç bir önlem alınmadan ve şerit çekilmeden yürütülen yıkım esnasında ortaya çıkan gürültü mahallede paniğe neden olurken, binadan zaman zaman düşen parçalar yayaların can güvenliğini, çevreden geçen araç sahiplerinin can ve mal güvenliğini tehdit ediyor. GÜVENLİK ÖNLEMİ VE ŞERİDİ YOK Önceki gün yıkılan evden gelen gürültü ve etrafa düşen parçalar vatandaşları korkuttu. Mahalle sakinlerinin ihbarı ile olay yerine gelen zabıtların yıkımı gerçekleştiren işçilerle görüşmelerinden sonra ise değişen bir şey olmadı ve yıkım devam etti. Dün ise yeni sabah saatlerinde binanın tavanı büyük bir gürültüyle yıkıldı. Yan binada oturan mahalle sakinleri yıkımı gerçekleştiren işçiye büyük tepki gösterdi. Olay yerine tekrar gelen zabıtalar yine yıkımı gerçekleştiren işçiyle görüşüp olay yerinden uzaklaştı. Aradan 3 gün geçmesine rağmen yıkılan evin önünde güvenlik şeridi oluşturulmaması ve hala binanın önüne otomobillerin park etmesi vatandaşların büyük tepkisine neden oluyor. BELEDİYEYE TEPKİ Mahalle sakinleri duruma tepki göstererek, "Binanın yıkım üç gündür sürüyor. Yıkım esnasında sulama işleri yapılmıyor. Evimiz, balkonlarımız tozlar içinde kaldı. Ayrıca yıkılan evin önünde hiç bir güvenlik önlemi alınmadı. Kaldırımdan insanlar gelip geçiyor. Binanın önüne otomobiller park ediliyor. Önlemler alınmadan ve komşuların mağduriyetine sebep olan bu yıkıma belediye yetkilileri neden izin veriyor anlayamıyoruz" dediler. ZABITA; GEREKLİ MÜDAHALE YAPILDI Öte yandan konu hakkında görüşlerini aldığımız Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Kacar, yıkım esnasında gerekli önlemi almayan müteahhit hakkında 3194 Sayılı İmar Kanunu gereği işlem yapılacağını söyledi. Söz konusu binada şu an itibariyle alınan izin gereği kapı, pencere ve çerçeveleri ile tavanın yıkıldığını, binanın yıkımının ise Müze Müdürlüğü yetkilileri gözetiminde yapılacağını ifade eden Kacar, "Şu an binanın yıkım ruhsatı var. Ancak bu ruhsat tavan, çerçeve ve balkon demirlerinin sökümünü içeren bir ruhsat. Buna rağmen çevreye tehlike saçan bir durum oluştuysa ilgili kanun gereği işlem yaparız. Zaten an itibariyle inşaatın yıkımı durduruldu" dedi.
Yenice mahallesi Bahçelerbaşı Caddesi üzerinde bulunan iki katlı müstakil evin yıkımı mahalle sakinleri için adeta bir kabusa dönüştü. Yaklaşık üç gün önce çevrede hiç bir önlem alınmadan başlayan yıkım esnasında etrafa dağılan tozlar mahalle halkını rahatsız ederken, binadan yıkım esnasında düşen parçalar da kaldırımdan yürüyen vatandaşların ve yoldan geçen araçların can ve mal güvenliğini tehdit ediyor.

Yıkımına yaklaşık üç gün önce başlanan eski ev Yenice mahallesi Bahçelerbaşı Caddesi sakinlerini huzurunu kaçırdı. Bina önünde hiç bir önlem alınmadan ve şerit çekilmeden yürütülen yıkım esnasında ortaya çıkan gürültü mahallede paniğe neden olurken, binadan zaman zaman düşen parçalar yayaların can güvenliğini, çevreden geçen araç sahiplerinin can ve mal güvenliğini tehdit ediyor.

GÜVENLİK ÖNLEMİ VE ŞERİDİ YOK

Önceki gün yıkılan evden gelen gürültü ve etrafa düşen parçalar vatandaşları korkuttu. Mahalle sakinlerinin ihbarı ile olay yerine gelen zabıtların yıkımı gerçekleştiren işçilerle görüşmelerinden sonra ise değişen bir şey olmadı ve yıkım devam etti. Dün ise yeni sabah saatlerinde binanın tavanı büyük bir gürültüyle yıkıldı. Yan binada oturan mahalle sakinleri yıkımı gerçekleştiren işçiye büyük tepki gösterdi. Olay yerine tekrar gelen zabıtalar yine yıkımı gerçekleştiren işçiyle görüşüp olay yerinden uzaklaştı. Aradan 3 gün geçmesine rağmen yıkılan evin önünde güvenlik şeridi oluşturulmaması ve hala binanın önüne otomobillerin park etmesi vatandaşların büyük tepkisine neden oluyor.

BELEDİYEYE TEPKİ

Mahalle sakinleri duruma tepki göstererek, "Binanın yıkım üç gündür sürüyor. Yıkım esnasında sulama işleri yapılmıyor. Evimiz, balkonlarımız tozlar içinde kaldı. Ayrıca yıkılan evin önünde hiç bir güvenlik önlemi alınmadı. Kaldırımdan insanlar gelip geçiyor. Binanın önüne otomobiller park ediliyor. Önlemler alınmadan ve komşuların mağduriyetine sebep olan bu yıkıma belediye yetkilileri neden izin veriyor anlayamıyoruz" dediler.

ZABITA; GEREKLİ MÜDAHALE YAPILDI

Öte yandan konu hakkında görüşlerini aldığımız Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Kacar, yıkım esnasında gerekli önlemi almayan müteahhit hakkında 3194 Sayılı İmar Kanunu gereği işlem yapılacağını söyledi. Söz konusu binada şu an itibariyle alınan izin gereği kapı, pencere ve çerçeveleri ile tavanın yıkıldığını, binanın yıkımının ise Müze Müdürlüğü yetkilileri gözetiminde yapılacağını ifade eden Kacar, "Şu an binanın yıkım ruhsatı var. Ancak bu ruhsat tavan, çerçeve ve balkon demirlerinin sökümünü içeren bir ruhsat. Buna rağmen çevreye tehlike saçan bir durum oluştuysa ilgili kanun gereği işlem yaparız. Zaten an itibariyle inşaatın yıkımı durduruldu" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.