MATEMATİKTE KAZANAN BEŞİKÇİOĞLU ORTAOKULU

EĞİTİM 17.05.2019 - 09:31, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

MATEMATİKTE KAZANAN BEŞİKÇİOĞLU ORTAOKULU

1993 Yılında işadamı Ahmet Altan tarafından inşa edilen Ahmet Altan Anadolu Lisesinde, Ahmet Altan’ın eşi Nermin Altan tarafından geleneksel Matematik Bilgi Yarışması başlatıldı. Geleneksel 1. Nermin Altan Matematik Yarışmasında birinciliği Mustafa Beşikçioğlu Ortaokulu kazandı.
Geleneksel 1. Nermin Altan Ortaokullar arası Matematik Yarışması Ahmet Altan Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda finale kalan 6 okul arasında yapıldı. 15 sorunun tamamına doğru cevap veren Mustafa Beşikçioğlu Ortaokulu ekibi 150 puanla birinci oldu. Cumhuriyet Ortaokulu ve Alaşehir Ortaokulu 120’şer puanla ikinciliği paylaşırken, 110 puan alan Hacı Kelepirci Ortaokulu 3. oldu. Atatürk Ortaokulu ve Fatih Ortaokulları da 90’ar puan aldılar. 15 sorunun tamamını doğru cevaplayan Beren Efe Bozdemir, Enes Akbulut  Gökçe Gonca ve Nisa Gökçe Toy’dan oluşan Mustafa Beşikçioğlu Ortaokulu birinci olarak 800 TL ödül kazandı. Alaşehir Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu 120’şer puanla ikici olarak 600 TL, Hacı Kelepirci Ortaokulu 100 puanla üçüncü olarak 400 TL kazandı.  ALTAN; “AMACIMIZ BAŞARIYI ARTIRMAK” Ahmet Altan Anadolu Lisesi binasının yapımını üstlenen işadamı Ahmet Altan’ın eşi Nermin Altan tarafından adını taşıdıkları okulun başarısını artırmak ve okulu tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmada konuşan Nermin Altan, “Okulumuzun bina yapımını üstlendik. Şimdi de okulumuzun tercih edilmesini ve başarı seviyesini yükseltebilmek için ortaokullar arası Matematik Bilgi Yarışması adı altında ilkini bu yıl yaptığımız ve geleneksel hale getireceğimiz bilgi yarışmasını düzenledik. Amacımız hem sosyal etkinlikleri geliştirmek, hem öğrencilerimiz arası iletişimleri güçlendirmek, hem de okulumuzun tanıtımını yapmak.”dedi. UÇGUN; “BU YARIŞMANIN KAYBEDENİ YOK” Kaymakam Abdullah Uçgun, ise yaptığı açıklamada “Bu yarışmanın kaybedeni yok. Kıyasıya bir yarışma oldu. 90 puan alan Fatih Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu ortalamanın çok üzerinde puan aldılar. Hepsini tebrik ediyorum. Yarışmayı hak ederek kazandılar. Ben hepinize 1 Haziranda yapılacak olan liselere geçiş sınavında başarılar diliyorum. Zihin açıklığı diliyorum, İnşallah başarılarının ödülünü alacaklar. Bu performanslarına bakarsak, başaracaklarından eminiz. Ben Altan ailesine eğitime katkılarından dolayı ve bundan sonra daha da katkı sağlayacakları düşüncesiyle teşekkür ediyorum.”dedi.
1993 Yılında işadamı Ahmet Altan tarafından inşa edilen Ahmet Altan Anadolu Lisesinde, Ahmet Altan’ın eşi Nermin Altan tarafından geleneksel Matematik Bilgi Yarışması başlatıldı. Geleneksel 1. Nermin Altan Matematik Yarışmasında birinciliği Mustafa Beşikçioğlu Ortaokulu kazandı.

Geleneksel 1. Nermin Altan Ortaokullar arası Matematik Yarışması Ahmet Altan Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda finale kalan 6 okul arasında yapıldı. 15 sorunun tamamına doğru cevap veren Mustafa Beşikçioğlu Ortaokulu ekibi 150 puanla birinci oldu. Cumhuriyet Ortaokulu ve Alaşehir Ortaokulu 120’şer puanla ikinciliği paylaşırken, 110 puan alan Hacı Kelepirci Ortaokulu 3. oldu. Atatürk Ortaokulu ve Fatih Ortaokulları da 90’ar puan aldılar.

15 sorunun tamamını doğru cevaplayan Beren Efe Bozdemir, Enes Akbulut  Gökçe Gonca ve Nisa Gökçe Toy’dan oluşan Mustafa Beşikçioğlu Ortaokulu birinci olarak 800 TL ödül kazandı. Alaşehir Ortaokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu 120’şer puanla ikici olarak 600 TL, Hacı Kelepirci Ortaokulu 100 puanla üçüncü olarak 400 TL kazandı. 

ALTAN; “AMACIMIZ BAŞARIYI ARTIRMAK”

Ahmet Altan Anadolu Lisesi binasının yapımını üstlenen işadamı Ahmet Altan’ın eşi Nermin Altan tarafından adını taşıdıkları okulun başarısını artırmak ve okulu tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmada konuşan Nermin Altan, “Okulumuzun bina yapımını üstlendik. Şimdi de okulumuzun tercih edilmesini ve başarı seviyesini yükseltebilmek için ortaokullar arası Matematik Bilgi Yarışması adı altında ilkini bu yıl yaptığımız ve geleneksel hale getireceğimiz bilgi yarışmasını düzenledik. Amacımız hem sosyal etkinlikleri geliştirmek, hem öğrencilerimiz arası iletişimleri güçlendirmek, hem de okulumuzun tanıtımını yapmak.”dedi.

UÇGUN; “BU YARIŞMANIN KAYBEDENİ YOK”

Kaymakam Abdullah Uçgun, ise yaptığı açıklamada “Bu yarışmanın kaybedeni yok. Kıyasıya bir yarışma oldu. 90 puan alan Fatih Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu ortalamanın çok üzerinde puan aldılar. Hepsini tebrik ediyorum. Yarışmayı hak ederek kazandılar. Ben hepinize 1 Haziranda yapılacak olan liselere geçiş sınavında başarılar diliyorum. Zihin açıklığı diliyorum, İnşallah başarılarının ödülünü alacaklar. Bu performanslarına bakarsak, başaracaklarından eminiz. Ben Altan ailesine eğitime katkılarından dolayı ve bundan sonra daha da katkı sağlayacakları düşüncesiyle teşekkür ediyorum.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.