MEŞHUR ALAŞEHİR ÜZÜMÜ TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI

27.07.2020 - 09:44, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

MEŞHUR ALAŞEHİR ÜZÜMÜ TEZGAHLARDA YERİNİ ALDI

Alaşehir'de üzüm bağlarında yetiştirilen şifa deposu üzümler tezgahlarda yerini almaya başladı. Erkenci üzümlerden Süperior, Antep karası cripson, sweet ve Trakya ilkeren gibi üzüm çeşitleri tezgahları süslüyor. Ağustos ayı ortalarına doğru da dünyaca ünlü sultaniye üzüm hasadının başlaması bekleniyor.
Alaşehir'de yetiştirilen dünyaca ünlü üzümler tezgahlarda yerini almaya başladı. Şimdilik, erkenci üzüm çeşitleri arasında yer alan Süperior Seedless, spil karası, Trakya ilkeren gibi cinsi üzüm süslüyor tezgahları. Oluşumunu tamamlayan diğer üzüm çeşitleri ise hasat edildikçe tezgahtaki yerlerini alacaklar. Korona virüs salgını nedeniyle özellikle pandemi sürecinde üzüme çok fazla rağbetin olduğunu belirten üzüm satıcısı Cengiz Kocatürk, "Yıllardır Piyadeler Mahallesi'nde Alaşehir-Salihli karayolu üzerinde tezgah açarak ilçemizin doğal yöresel ürünleri ile birlikte üzüm satışı yapıyorum. Pandemi sürecinde insanların doğal meyve ve sebzeye ilgisi çok arttı. İlk defa bu sene bu kadar fazla satış yaptım. Sezona çok güzel satış yaparak başladık. İnsanlar artık gazlı tür içecekler yerine doğal meyveleri tüketmeyi tercih ediyorlar."dedi. "KENDİ ÜRÜNLERİMİZİ SATIYORUZ" Sattıkları yöresel ürünlerle Alaşehir'in tanıtımını da yaptıklarını belirten Cengiz Kocatürk, "Kendi bağ ve bahçelerimizde yetiştirdiğimiz farklı üzüm çeşitleri ve incir gibi ürünlerin yanında yine kendi bahçemizin ürünlerinden yaptığımız kuru üzüm, salamura yaprak ve üzüm pekmezi de satıyoruz. Her yıl meyve ve sebzelerimizin yetişmesiyle birlikte yol boyunca kurulan tezgahlarda satış yapıyoruz. Günlük toplanıp, taze ve el yapımı olduğu için vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alıyorlar. Özellikle şehir dışından olanların çok dikkatini çekiyor ürünlerimiz. Yoldan geçerken durup alışveriş yapıyorlar. Bu sayede hem satmış olduğumuz ürünlerden para kazanıyoruz, hem de ilçemizde yetişen ürünleri sergileyerek tanıtımını yapmış oluyoruz."dedi. TÜRK: ÜZÜMÜN BAŞKENTİ ALAŞEHİR’DİR 200 bin dekarı aşkın bağ alanıyla Türkiye’nin üzümün başkenti konumunda olan Alaşehir’de 15’e yakın üzüm çeşidi yetiştirildiğini belirten Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Temmuz ayı itibariyle ilk eren cinsi üzümlerin hasadının başladığını söyledi. Başkan Türk, 2020 yılının bereketli ve bol kazançlı geçmesini temenni ederek, “Üreticilerimiz açısından zorlu bir sezonu geçiriyoruz. Bu yılda doğal afetlerle mücadele yılı oldu. Alın terimize sahip çıkalım, tokatçılara dikkat edelim. Kazasız belasız bir hasat dönemi geçiririz İnşaallah.  Ziraat odası olarak üreticilerimizin her koşulda yanında olmaya, hak ve hukukunu korumaya devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.
Alaşehir'de üzüm bağlarında yetiştirilen şifa deposu üzümler tezgahlarda yerini almaya başladı. Erkenci üzümlerden Süperior, Antep karası cripson, sweet ve Trakya ilkeren gibi üzüm çeşitleri tezgahları süslüyor. Ağustos ayı ortalarına doğru da dünyaca ünlü sultaniye üzüm hasadının başlaması bekleniyor.

Alaşehir'de yetiştirilen dünyaca ünlü üzümler tezgahlarda yerini almaya başladı. Şimdilik, erkenci üzüm çeşitleri arasında yer alan Süperior Seedless, spil karası, Trakya ilkeren gibi cinsi üzüm süslüyor tezgahları. Oluşumunu tamamlayan diğer üzüm çeşitleri ise hasat edildikçe tezgahtaki yerlerini alacaklar. Korona virüs salgını nedeniyle özellikle pandemi sürecinde üzüme çok fazla rağbetin olduğunu belirten üzüm satıcısı Cengiz Kocatürk, "Yıllardır Piyadeler Mahallesi'nde Alaşehir-Salihli karayolu üzerinde tezgah açarak ilçemizin doğal yöresel ürünleri ile birlikte üzüm satışı yapıyorum. Pandemi sürecinde insanların doğal meyve ve sebzeye ilgisi çok arttı. İlk defa bu sene bu kadar fazla satış yaptım. Sezona çok güzel satış yaparak başladık. İnsanlar artık gazlı tür içecekler yerine doğal meyveleri tüketmeyi tercih ediyorlar."dedi.

"KENDİ ÜRÜNLERİMİZİ SATIYORUZ"

Sattıkları yöresel ürünlerle Alaşehir'in tanıtımını da yaptıklarını belirten Cengiz Kocatürk, "Kendi bağ ve bahçelerimizde yetiştirdiğimiz farklı üzüm çeşitleri ve incir gibi ürünlerin yanında yine kendi bahçemizin ürünlerinden yaptığımız kuru üzüm, salamura yaprak ve üzüm pekmezi de satıyoruz. Her yıl meyve ve sebzelerimizin yetişmesiyle birlikte yol boyunca kurulan tezgahlarda satış yapıyoruz. Günlük toplanıp, taze ve el yapımı olduğu için vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alıyorlar. Özellikle şehir dışından olanların çok dikkatini çekiyor ürünlerimiz. Yoldan geçerken durup alışveriş yapıyorlar. Bu sayede hem satmış olduğumuz ürünlerden para kazanıyoruz, hem de ilçemizde yetişen ürünleri sergileyerek tanıtımını yapmış oluyoruz."dedi.

TÜRK: ÜZÜMÜN BAŞKENTİ ALAŞEHİR’DİR

200 bin dekarı aşkın bağ alanıyla Türkiye’nin üzümün başkenti konumunda olan Alaşehir’de 15’e yakın üzüm çeşidi yetiştirildiğini belirten Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Temmuz ayı itibariyle ilk eren cinsi üzümlerin hasadının başladığını söyledi. Başkan Türk, 2020 yılının bereketli ve bol kazançlı geçmesini temenni ederek, “Üreticilerimiz açısından zorlu bir sezonu geçiriyoruz. Bu yılda doğal afetlerle mücadele yılı oldu. Alın terimize sahip çıkalım, tokatçılara dikkat edelim. Kazasız belasız bir hasat dönemi geçiririz İnşaallah.  Ziraat odası olarak üreticilerimizin her koşulda yanında olmaya, hak ve hukukunu korumaya devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.