MESLEK LİSESİNDEN BİR SORUMLULUK PROJESİ DAHA

YAŞAM 16.04.2018 - 09:06, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

MESLEK LİSESİNDEN BİR SORUMLULUK PROJESİ DAHA

Milli Eğitim Bakanlığının Meslek Lisesi öğrencileri "Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" kapsamında Alaşehir Sekine Evren Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri, okul müdür yardımcısı Keziban Kırdaş, okul öğretmenleri Serhat Erol, Kemal Kurtulan, Öznur Tuncer, Fatma Kaygısız ve İlçe Milli Eğitim Şube müdürü Mehmet Sakal ile birlikte ihtiyaç sahibi aileleri evlerinde ziyaret ederek, ailelerin ihtiyaçlarına çözümler üretiyorlar.
Projeyle öğrencilerin milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerini pekiştirilmesi hedefleniyor.  Ayrıca öğrencilerin, bilgi ve tecrübelerini sosyal sorumluluk kapsamında kullanarak, hem ihtiyaç sahibi ailelere faydalı olmaları hem de kendilerini geliştirmeleri planlanıyor.  Proje, meslek liselerini ailelerle buluşturarak, mesleki ve teknik eğitimin öneminin daha iyi anlaşılmasına vesile olacak. Meslek liseleri idarecileri, öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan plan ve programlar doğrultusunda fakir ve ihtiyaç içerisinde olan aileler tespit edilerek gönüllülük esasına bağlı evler ziyaret edilerek,  ailelerin ihtiyaç duydukları alanlarda yardım ve bigilendirme yapılması planlanıyor. AİLELERİN SORUNLARI ÇÖZÜLÜYR Okul Müdüresi Nurten Kocakabak konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nce Türkiye genelinde uygulanmak üzere hazırlanan “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi”  kapsamında okulumuzda öğrencilerimizle beraber uygulamalara katıldık. Muhtarlar Derneği başkanı Şevket Çömçöm’den mahallelerde bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin isimlerini aldık. Bu kapsamda esnaflarımızdan ve sivil toplum örgütlerinden topladığımız oyuncak, giysi, gıda maddesi ve elektronik eşyaları aileleri evlerinde ziyaret ederek, teslim ettik. Yaptığımız ziyaretlerde bir aileye gıda yardımı, bir ailenin  evinin elektrik ve su arızalarının giderilmesini sağladık.Yine   evinde tek başına yaşayan, çocukları küçük olduğu için işe gidemeyen, çocuklarını bırakabilecek bir yeri olmayan,  ailenin çocuklarına oyuncak götürdük. Çocuklarını 2018-2019 eğitim öğretim yılında okulumuz anasınıfında ücretsiz eğitime aldık. Bunun yanında değişik ailelerimize giyecek ve gıda yardımlarında  bulunduk. Çalışmalarımız sürecek."dedi.
Milli Eğitim Bakanlığının Meslek Lisesi öğrencileri "Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" kapsamında Alaşehir Sekine Evren Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri, okul müdür yardımcısı Keziban Kırdaş, okul öğretmenleri Serhat Erol, Kemal Kurtulan, Öznur Tuncer, Fatma Kaygısız ve İlçe Milli Eğitim Şube müdürü Mehmet Sakal ile birlikte ihtiyaç sahibi aileleri evlerinde ziyaret ederek, ailelerin ihtiyaçlarına çözümler üretiyorlar.

Projeyle öğrencilerin milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerini pekiştirilmesi hedefleniyor.  Ayrıca öğrencilerin, bilgi ve tecrübelerini sosyal sorumluluk kapsamında kullanarak, hem ihtiyaç sahibi ailelere faydalı olmaları hem de kendilerini geliştirmeleri planlanıyor.  Proje, meslek liselerini ailelerle buluşturarak, mesleki ve teknik eğitimin öneminin daha iyi anlaşılmasına vesile olacak. Meslek liseleri idarecileri, öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan plan ve programlar doğrultusunda fakir ve ihtiyaç içerisinde olan aileler tespit edilerek gönüllülük esasına bağlı evler ziyaret edilerek,  ailelerin ihtiyaç duydukları alanlarda yardım ve bigilendirme yapılması planlanıyor.

AİLELERİN SORUNLARI ÇÖZÜLÜYR

Okul Müdüresi Nurten Kocakabak konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nce Türkiye genelinde uygulanmak üzere hazırlanan “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi”  kapsamında okulumuzda öğrencilerimizle beraber uygulamalara katıldık. Muhtarlar Derneği başkanı Şevket Çömçöm’den mahallelerde bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin isimlerini aldık. Bu kapsamda esnaflarımızdan ve sivil toplum örgütlerinden topladığımız oyuncak, giysi, gıda maddesi ve elektronik eşyaları aileleri evlerinde ziyaret ederek, teslim ettik. Yaptığımız ziyaretlerde bir aileye gıda yardımı, bir ailenin  evinin elektrik ve su arızalarının giderilmesini sağladık.Yine   evinde tek başına yaşayan, çocukları küçük olduğu için işe gidemeyen, çocuklarını bırakabilecek bir yeri olmayan,  ailenin çocuklarına oyuncak götürdük. Çocuklarını 2018-2019 eğitim öğretim yılında okulumuz anasınıfında ücretsiz eğitime aldık. Bunun yanında değişik ailelerimize giyecek ve gıda yardımlarında  bulunduk. Çalışmalarımız sürecek."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.