MUTLU ÇOCUKLAR PROJESİ TANITILDI

GÜNDEM 17.06.2019 - 09:50, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

MUTLU ÇOCUKLAR PROJESİ TANITILDI

Alaşehir Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Uğur Alkan tarafından hazırlanan Mutlu Çocuklar Projesi, İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildi. Bakanlık tarafından kabul edilen proje Alaşehir Can Deluxe Otel’de düzenlenen toplantı ile proje tanıtımı yapıldı.
Proje ile engelli çocuklar dalış ve su altı fotoğrafçılığı eğitimi alacaklar. Tanıtım toplantısına  Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Zengin,  projeden faydalanacak 20 engelli çocuk  ve aileleri  katıldılar. Alaşehir Engelliler Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Eğitim Öğretmeni Latife Ertürk tarafından toplantıya katılanlara proje hakkında kısa bilgi verildi.  “Mutlu Çocuklar” isimli proje Manisa ili içerisinde kabul edilen tek proje olma özelliğini taşıyor. Proje ile ilçe genelinde tüm engel grubuna dâhil 20 öğrenci ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Proje kapsamındaki Engelli gençlerle yüzme, dalış eğitimleri düzenlenecek, su altı sporu ve su altı fotoğrafçılığı alanında İzmir ve Muğla da gerçekleştirilecek çalışmalarla Pozitif Mental davranışlar kazanmaları sağlanacak. Proje süresince takım çalışmaları seminerleri düzenlenerek sosyal etkinlikler yapılacak ve İzmir Enternasyonal fuar alanında açılacak stantta Derneğin çalışmaları ve Proje tanıtımı yapılacak. KAYMAKAM ABDULLAH UÇGUN, “ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE” Toplantıda açıklamalarda bulunan Kaymakam Abdullah Uçgun, Mutlu Çocuklar Projesi engelli çocukların eğitimi ve topluma kazandırılması için çok önemli bir proje olduğunu belirtti. Uçgun, “Bu projeyle Alaşehir’deki engelli çocuklarımız bir dizi faaliyeti engelli olmayan arkadaşlarıyla birlikte yapacaklar. Projenin en güzel tarafı da budur. Bir Alaşehirli çocuğun kolaylıkla elde edemeyeceği bir imkana da kolaylıkla sahip olacaklar. Dalış eğitimi gibi kolay elde edilemeyen bir imkana proje sayesinde çocuklarımız sahip olacaklar. Ben bu vesileyle İçişleri Bakanımıza ve Genel Müdürümüze ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Projenin Manisa’da kabul gören tek proje olması da ayrıca kıvanç kaynağımızdır. Ben projenin gençlerimize ve ilçemize faydalı olacağına inanıyorum.”dedi. Alaşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Zengin, Mutlu Çocuklar Projesine belediye olarak gereken her türlü desteği vereceğiz, diyerek, Pprojenin hazırlanmasında  ve onaylanmasında emeği geçen herkesi kutluyoruz.”dedi.  DALIŞ VE SUA ALTI FOTOĞRAFÇILIĞI EĞİTİMİ ALACAKLAR” Mutlu Çocuklar Projesi ile Alaşehir’deki 20 engelli çocuğa engelsiz çocuklarla birlikte dalış eğitimi ve su altı fotoğrafçılığı eğitimi verilecek. Öğrenciler İzmir ve Muğla illerindeki seminerlere katılacak. Dalış ve su altı fotoğrafçılığı eğitiminin sonunda öğrencilerin su altında çekeceği fotoğraflar İzmir Uluslararası Fuarı’nda açılacak bir stantta sergilenecek. Mutlu Çocuklar Projesinin tanıtım törenine Kaymakam Abdullah Uçgun, Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Zengin, Projeyi hazırlayan Alaşehir Atatürk Anadolu Lisesi Öğretmeni Uğur Alkan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kıymık, Alaşehir engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Taşgöz, dernek yönetim kurulu üyeleri Rıfat İnal, Bilal Demir, Latife Ertürk, Muhtarlar Birliği Başkanı Şevket Çömçöm katıldı.
Alaşehir Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Uğur Alkan tarafından hazırlanan Mutlu Çocuklar Projesi, İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildi. Bakanlık tarafından kabul edilen proje Alaşehir Can Deluxe Otel’de düzenlenen toplantı ile proje tanıtımı yapıldı.

Proje ile engelli çocuklar dalış ve su altı fotoğrafçılığı eğitimi alacaklar. Tanıtım toplantısına  Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Zengin,  projeden faydalanacak 20 engelli çocuk  ve aileleri  katıldılar. Alaşehir Engelliler Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Eğitim Öğretmeni Latife Ertürk tarafından toplantıya katılanlara proje hakkında kısa bilgi verildi.

 “Mutlu Çocuklar” isimli proje Manisa ili içerisinde kabul edilen tek proje olma özelliğini taşıyor. Proje ile ilçe genelinde tüm engel grubuna dâhil 20 öğrenci ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Proje kapsamındaki Engelli gençlerle yüzme, dalış eğitimleri düzenlenecek, su altı sporu ve su altı fotoğrafçılığı alanında İzmir ve Muğla da gerçekleştirilecek çalışmalarla Pozitif Mental davranışlar kazanmaları sağlanacak. Proje süresince takım çalışmaları seminerleri düzenlenerek sosyal etkinlikler yapılacak ve İzmir Enternasyonal fuar alanında açılacak stantta Derneğin çalışmaları ve Proje tanıtımı yapılacak.

KAYMAKAM ABDULLAH UÇGUN, “ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE”

Toplantıda açıklamalarda bulunan Kaymakam Abdullah Uçgun, Mutlu Çocuklar Projesi engelli çocukların eğitimi ve topluma kazandırılması için çok önemli bir proje olduğunu belirtti. Uçgun, “Bu projeyle Alaşehir’deki engelli çocuklarımız bir dizi faaliyeti engelli olmayan arkadaşlarıyla birlikte yapacaklar. Projenin en güzel tarafı da budur. Bir Alaşehirli çocuğun kolaylıkla elde edemeyeceği bir imkana da kolaylıkla sahip olacaklar. Dalış eğitimi gibi kolay elde edilemeyen bir imkana proje sayesinde çocuklarımız sahip olacaklar. Ben bu vesileyle İçişleri Bakanımıza ve Genel Müdürümüze ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Projenin Manisa’da kabul gören tek proje olması da ayrıca kıvanç kaynağımızdır. Ben projenin gençlerimize ve ilçemize faydalı olacağına inanıyorum.”dedi.

Alaşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Zengin, Mutlu Çocuklar Projesine belediye olarak gereken her türlü desteği vereceğiz, diyerek, Pprojenin hazırlanmasında  ve onaylanmasında emeği geçen herkesi kutluyoruz.”dedi. 

DALIŞ VE SUA ALTI FOTOĞRAFÇILIĞI EĞİTİMİ ALACAKLAR”

Mutlu Çocuklar Projesi ile Alaşehir’deki 20 engelli çocuğa engelsiz çocuklarla birlikte dalış eğitimi ve su altı fotoğrafçılığı eğitimi verilecek. Öğrenciler İzmir ve Muğla illerindeki seminerlere katılacak. Dalış ve su altı fotoğrafçılığı eğitiminin sonunda öğrencilerin su altında çekeceği fotoğraflar İzmir Uluslararası Fuarı’nda açılacak bir stantta sergilenecek.

Mutlu Çocuklar Projesinin tanıtım törenine Kaymakam Abdullah Uçgun, Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Zengin, Projeyi hazırlayan Alaşehir Atatürk Anadolu Lisesi Öğretmeni Uğur Alkan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kıymık, Alaşehir engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Taşgöz, dernek yönetim kurulu üyeleri Rıfat İnal, Bilal Demir, Latife Ertürk, Muhtarlar Birliği Başkanı Şevket Çömçöm katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.