Öğrenciler, BENİM ADIM TÜRKİYE oyununu izledi

23.02.2017 - 09:15, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Öğrenciler, BENİM ADIM TÜRKİYE oyununu izledi

15 Temmuz Darbe girişimini anlatan "Benim Adım Türkiye" adlı tiyatro oyunu Alaşehir Ortaokulu Salonu’nda sergilendi. Dört seans olarak sergilenen iki perdelik oyunu yaklaşık bin öğrenci izledi.
Alaşehir Ortaokulu tarafından organize edilen ve 15 Temmuz Darbe girişimini anlatan "Benim Adım Türkiye" adlı  tiyatro oyunu Alaşehir’de bulunan değişik okullardan gelen  yaklaşık bin öğrenciye sergilendi. Okul Müdürü Süleyman Büyükkarcı, "Öğrencilerimizin sosyal aktivitelerinin gelişmesi amacıyla okulumuzda tiyatro oyununun sergilenmesini sağladık.  Bu tür sosyal etkinlikler öğrencilerimizin tiyatro izleme, birlikte yaşama, toplum kurallarına uyma, dinleme,  arkadaşlarına saygılı olma gibi beceriler kazandırıyor. Bu alandaki çalışmalarımızı artıracağız" dedi.   GÜLNAR; "15 TEMMUZ TAM OLARAK ANLAŞILAMADI"   Tiyatro yönetmeni İsmail Gülnar ise, başta çocuklar olmak üzere toplumun 15 Temmuz hain darbe girişimini tam olarak anlayamadığına dikkat çekti.  Gülnar; "15 Temmuz’u sadece hapse atılan insanlar olarak  biliyor ve yorumluyorlar. Tiyatro oyunumuzla  sağcısıyla, solcusuyla nasıl birlikte olabildiğimizi anlattık. Halkımızın bu konuda daha bilgili olmalarını ve bilinçli davranmalarını amaçlıyoruz. Bugüne kadar 130 bin izleyiciye ulaşan oyunumuzla  yurt içi ve yurt dışı turnelerle daha fazla kişiye ulaşmayı hedefleyip bu alanda rekor kırmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Mehmet Dündar’ın aynı adlı eserinden sahneye uyarlanan iki perdelik tiyatronun yönetmenliğini İsmail Gülnar, sahne tasarımını Nermin Bilgin yaptı.
15 Temmuz Darbe girişimini anlatan "Benim Adım Türkiye" adlı tiyatro oyunu Alaşehir Ortaokulu Salonu’nda sergilendi. Dört seans olarak sergilenen iki perdelik oyunu yaklaşık bin öğrenci izledi.

Alaşehir Ortaokulu tarafından organize edilen ve 15 Temmuz Darbe girişimini anlatan "Benim Adım Türkiye" adlı  tiyatro oyunu Alaşehir’de bulunan değişik okullardan gelen  yaklaşık bin öğrenciye sergilendi. Okul Müdürü Süleyman Büyükkarcı, "Öğrencilerimizin sosyal aktivitelerinin gelişmesi amacıyla okulumuzda tiyatro oyununun sergilenmesini sağladık.  Bu tür sosyal etkinlikler öğrencilerimizin tiyatro izleme, birlikte yaşama, toplum kurallarına uyma, dinleme,  arkadaşlarına saygılı olma gibi beceriler kazandırıyor. Bu alandaki çalışmalarımızı artıracağız" dedi.

 

GÜLNAR; "15 TEMMUZ TAM OLARAK ANLAŞILAMADI"

 

Tiyatro yönetmeni İsmail Gülnar ise, başta çocuklar olmak üzere toplumun 15 Temmuz hain darbe girişimini tam olarak anlayamadığına dikkat çekti.  Gülnar; "15 Temmuz’u sadece hapse atılan insanlar olarak  biliyor ve yorumluyorlar. Tiyatro oyunumuzla  sağcısıyla, solcusuyla nasıl birlikte olabildiğimizi anlattık. Halkımızın bu konuda daha bilgili olmalarını ve bilinçli davranmalarını amaçlıyoruz. Bugüne kadar 130 bin izleyiciye ulaşan oyunumuzla  yurt içi ve yurt dışı turnelerle daha fazla kişiye ulaşmayı hedefleyip bu alanda rekor kırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Mehmet Dündar’ın aynı adlı eserinden sahneye uyarlanan iki perdelik tiyatronun yönetmenliğini İsmail Gülnar, sahne tasarımını Nermin Bilgin yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.