Öğrenciler seçim heyecanı yaşadı

EĞİTİM 19.10.2015 - 09:02, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Öğrenciler seçim heyecanı yaşadı

19 Mayıs Ortaokulu'nda eğitim ve öğretim gören öğrenciler, temsilcilerini seçmek için sandık başına gitti. Okul öğrenci temsilciliği için 5-A Sınıfından Begüm Sarıgül ile 8-A sınıfından Avni Bayraktar'ın yarıştığı seçimin galibi, Bayraktar oldu.
19 Mayıs Ortaokulu'nda öğrenci temsilciliği için seçim yapıldı. 5-A Sınıfından Begüm Sarıgül ile 8-A sınıfından Avni Bayraktarın yarıştığı seçimde, her iki adayda, seçilmeleri durumunda yapacakları çalışmaları öğrencilere anlatarak, destek istediler. Birbirine başarılar dileyen adaylar, eğitim ve öğretimde kalitenin arttırılması için okul yönetimiyle eşgüdümlü çalışmalar yapacaklarını ve okulun güzelleşmesi için bazı çalışmalar yapacaklarını ifade ederek, birbirlerine şans dilediler.   ŞAVUR: ÖĞRENCİLERMİZE DEMOKRASİ BİLİNCİNİ AŞILIYORUZ   Yapılacak olan seçimde her iki adaya da başarılar dileyen Okul Müdürü Doğan Şavur, "Temsilcilik seçimini, öğrencilerimizde demokrasi kültürünün yerleşmesine, başkalarının düşüncelerine saygı ve anlayışla karşılamalarını sağlamaya yönelik olduğu için önemsiyoruz. Öğrencilerimizin kendilerini temsil edecek adayı, demokratik yöntemle belirleyecek olmaları ileride katılacakları seçimlere yardımcı olacaktır. Bu seçimle milli iradenin seçimle tecelli edecek olmasını görmeleri açısından da faydalı olacak. Bu nedenle seçimlerin 19 Mayıs'a hayırlı olmasını diliyor, adaylarımıza başarılar diliyorum."dedi.   19 MAYIS'I BAYRAKTAR, TEMSİL EDECEK   Konuşmaların ardından okulda bulunan tüm öğrenciler, seçim kurulu başkanı Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ali Serin'in gözetiminde oylarını kullandı. Oy verme işlemi bittikten sonra, sandık kurulu başkanı Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Emine Dalkılınç ile üye öğrenciler; Şükrü Eren Keten, Simge Demiraslan ve Ezgi Kutlukaya'dan oluşan heyetin yaptığı sayım sonucunda kullanılan 117 oydan 100'ünü Avni Bayraktar alarak, okul temsilcilik seçimini kazandı. 2 oy geçersiz sayılırken, diğer aday Begüm Sarıgül ise 15 oy aldı. Demokrasi şöleni havasında geçen seçimi kaybeden Begüm Sarıgül, arkadaşlarının tercihine saygılı olduğunu belirterek, okul temsilciliğini kazanan Bayraktar'ı kutladı ve her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi. Okul Temsilcisi Avni Bayraktar da, arkadaşlarının güvenine layık olmak için çalışacağını, belirterek, kendisine oy veren ve vermeyen tüm arkadaşlarına teşekkür etti.
19 Mayıs Ortaokulu'nda eğitim ve öğretim gören öğrenciler, temsilcilerini seçmek için sandık başına gitti. Okul öğrenci temsilciliği için 5-A Sınıfından Begüm Sarıgül ile 8-A sınıfından Avni Bayraktar'ın yarıştığı seçimin galibi, Bayraktar oldu.

19 Mayıs Ortaokulu'nda öğrenci temsilciliği için seçim yapıldı. 5-A Sınıfından Begüm Sarıgül ile 8-A sınıfından Avni Bayraktarın yarıştığı seçimde, her iki adayda, seçilmeleri durumunda yapacakları çalışmaları öğrencilere anlatarak, destek istediler. Birbirine başarılar dileyen adaylar, eğitim ve öğretimde kalitenin arttırılması için okul yönetimiyle eşgüdümlü çalışmalar yapacaklarını ve okulun güzelleşmesi için bazı çalışmalar yapacaklarını ifade ederek, birbirlerine şans dilediler.

 

ŞAVUR: ÖĞRENCİLERMİZE DEMOKRASİ BİLİNCİNİ AŞILIYORUZ

 

Yapılacak olan seçimde her iki adaya da başarılar dileyen Okul Müdürü Doğan Şavur, "Temsilcilik seçimini, öğrencilerimizde demokrasi kültürünün yerleşmesine, başkalarının düşüncelerine saygı ve anlayışla karşılamalarını sağlamaya yönelik olduğu için önemsiyoruz. Öğrencilerimizin kendilerini temsil edecek adayı, demokratik yöntemle belirleyecek olmaları ileride katılacakları seçimlere yardımcı olacaktır. Bu seçimle milli iradenin seçimle tecelli edecek olmasını görmeleri açısından da faydalı olacak. Bu nedenle seçimlerin 19 Mayıs'a hayırlı olmasını diliyor, adaylarımıza başarılar diliyorum."dedi.

 

19 MAYIS'I BAYRAKTAR, TEMSİL EDECEK

 

Konuşmaların ardından okulda bulunan tüm öğrenciler, seçim kurulu başkanı Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ali Serin'in gözetiminde oylarını kullandı. Oy verme işlemi bittikten sonra, sandık kurulu başkanı Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Emine Dalkılınç ile üye öğrenciler; Şükrü Eren Keten, Simge Demiraslan ve Ezgi Kutlukaya'dan oluşan heyetin yaptığı sayım sonucunda kullanılan 117 oydan 100'ünü Avni Bayraktar alarak, okul temsilcilik seçimini kazandı. 2 oy geçersiz sayılırken, diğer aday Begüm Sarıgül ise 15 oy aldı.

Demokrasi şöleni havasında geçen seçimi kaybeden Begüm Sarıgül, arkadaşlarının tercihine saygılı olduğunu belirterek, okul temsilciliğini kazanan Bayraktar'ı kutladı ve her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi. Okul Temsilcisi Avni Bayraktar da, arkadaşlarının güvenine layık olmak için çalışacağını, belirterek, kendisine oy veren ve vermeyen tüm arkadaşlarına teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.