"Okul Üzümü Projesi" devam edecek

EĞİTİM 01.03.2018 - 09:02, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

"Okul Üzümü Projesi" devam edecek

AK Parti Manisa Milletvekili Av. İsmail Bilen, Bakanlar Kurulu’nca 19 Şubat tarihinde kararlaştırılan “Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programı Uygulama Esasları Hakkında Karar”ın Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği müjdesini verdi. Bilen, "Okul Üzümü Projesi"nin tekrar başlayacağını söyledi.
Meclis Araştırması Komisyonu Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili Av. İsmail Bilen, ‘Okul Üzümü’ projesinin tekrar başlayacağının müjdesini verdi.  Bilen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi “Gelecek nesillerimizin, kıymetli çocuklarımızın daha sağlıklı ve daha başarılı olmaları, üzüm tüketiminin artırılması için okullarda kuru üzüm dağıtımı projesinin devam etmesi hususunda Meclis Araştırma Komisyonumuzun çalışmaları sürerken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba ile yaptığımız görüşmelerde projenin devamı yönünde söz almıştık. Sayın Başbakanımızın 10 Şubat 2018’deki Manisa ziyaretlerinde de bu hususu arz etmemizden sonra Bakanlar Kurulu’nca 19.02.2018 tarihinde kararlaştırılarak, “Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programı Uygulama Esasları Hakkında Karar” 26.02.2018 tarihli ve 30344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi."dedi. ÜZÜMLER 9 NUMARA KALİTEDE OLACAK Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirlenecek okullarda, 2018 yılı içerisinde, her öğrenciye haftada 2 gün, 25’er gramlık paketler halinde, 9 numara kalitede olmak üzere sultani çekirdeksiz kuru üzüm dağıtılacağını belirten Bilen, " Okullarda kuru üzüm dağıtımı projesiyle, kıymetli öğrencilerimize kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması ile öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini amaçlıyoruz. Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Bakanımıza şükranlarımı arz ediyor, ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ERTÜRK; "ÇOK SEVİNÇLİYİZ" "Okul Üzümü Projesi"nin 2018 yılında da devam edeceği haberi AK Parti İlçe Başkanlığında sevinç ve memnuniyetle karşılandı. AK Parti İlçe Başkanı Murat Ertürk, kararı sevinçle karşıladıklarını belirterek Başbakan Yıldırım, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba ve Manisa Milletvekili Bilen'e teşekkür etti. "PARTİLİ GENÇLERİMİZİN TALEBİYDİ" Bakanlar Kurulu’nca 19 Şubat tarihinde kararlaştırılan “Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programı Uygulama Esasları Hakkında Karar”ın Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesinden dolayı çok memnun olduklarını ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Murat Ertürk, "Hatırlanacağı gibi Sayın Başbakanımızın 10 Şubat 2018’deki Manisa ziyaretlerinde partimizin gençleri salonda pankart açarak sayın Başbakanımızdan "Okul Üzümü Projesi"nin devamını istemişlerdi. Bu talebimizin çok kısa sürede olumlu karşılanarak, uygulamaya geçilmesiyle büyük bir sevinç yaşadık. Başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba ve Manisa Milletvekilimiz Sayın İsmail Bilen olmak üzere emeği geçen herkese Alaşehir halkı ve teşkilatımız adına teşekkür ediyorum."dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili Av. İsmail Bilen, Bakanlar Kurulu’nca 19 Şubat tarihinde kararlaştırılan “Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programı Uygulama Esasları Hakkında Karar”ın Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği müjdesini verdi. Bilen, "Okul Üzümü Projesi"nin tekrar başlayacağını söyledi.

Meclis Araştırması Komisyonu Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili Av. İsmail Bilen, ‘Okul Üzümü’ projesinin tekrar başlayacağının müjdesini verdi. 

Bilen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi “Gelecek nesillerimizin, kıymetli çocuklarımızın daha sağlıklı ve daha başarılı olmaları, üzüm tüketiminin artırılması için okullarda kuru üzüm dağıtımı projesinin devam etmesi hususunda Meclis Araştırma Komisyonumuzun çalışmaları sürerken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba ile yaptığımız görüşmelerde projenin devamı yönünde söz almıştık. Sayın Başbakanımızın 10 Şubat 2018’deki Manisa ziyaretlerinde de bu hususu arz etmemizden sonra Bakanlar Kurulu’nca 19.02.2018 tarihinde kararlaştırılarak, “Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programı Uygulama Esasları Hakkında Karar” 26.02.2018 tarihli ve 30344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi."dedi.

ÜZÜMLER 9 NUMARA KALİTEDE OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirlenecek okullarda, 2018 yılı içerisinde, her öğrenciye haftada 2 gün, 25’er gramlık paketler halinde, 9 numara kalitede olmak üzere sultani çekirdeksiz kuru üzüm dağıtılacağını belirten Bilen, " Okullarda kuru üzüm dağıtımı projesiyle, kıymetli öğrencilerimize kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması ile öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini amaçlıyoruz. Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Bakanımıza şükranlarımı arz ediyor, ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ERTÜRK; "ÇOK SEVİNÇLİYİZ"

"Okul Üzümü Projesi"nin 2018 yılında da devam edeceği haberi AK Parti İlçe Başkanlığında sevinç ve memnuniyetle karşılandı. AK Parti İlçe Başkanı Murat Ertürk, kararı sevinçle karşıladıklarını belirterek Başbakan Yıldırım, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba ve Manisa Milletvekili Bilen'e teşekkür etti.

"PARTİLİ GENÇLERİMİZİN TALEBİYDİ"

Bakanlar Kurulu’nca 19 Şubat tarihinde kararlaştırılan “Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programı Uygulama Esasları Hakkında Karar”ın Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesinden dolayı çok memnun olduklarını ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Murat Ertürk, "Hatırlanacağı gibi Sayın Başbakanımızın 10 Şubat 2018’deki Manisa ziyaretlerinde partimizin gençleri salonda pankart açarak sayın Başbakanımızdan "Okul Üzümü Projesi"nin devamını istemişlerdi. Bu talebimizin çok kısa sürede olumlu karşılanarak, uygulamaya geçilmesiyle büyük bir sevinç yaşadık. Başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba ve Manisa Milletvekilimiz Sayın İsmail Bilen olmak üzere emeği geçen herkese Alaşehir halkı ve teşkilatımız adına teşekkür ediyorum."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.