Seyhan: 4 YÖREL ÜRÜNÜMÜZ, COĞRAFİ İŞARET BEKLİYOR

09.04.2021 - 09:23, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Seyhan: 4 YÖREL ÜRÜNÜMÜZ, COĞRAFİ İŞARET BEKLİYOR

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Alaşehir’i marka şehirler arasına sokmak, yöresel ürünlerini tanıtmak ve markalaştırmak için başlattığı çalışmalarına hız verdi. Alaşehir’in Yaş sultani üzümü, asma yaprağı, kapaması ve ekmeği olan 4 yöresel ürünü için coğrafi işaret tescili projesi tamamlandı. Söz konusu 4 ürün için de coğrafi ürün tescil başvurusu da yapıldı.
Zafer Kalkınma Ajansı 2020 Teknik Destek Programı Kapsamında Alaşehir Kaymakamlığı AB ve Proje Ofisi Koordinatörlüğünde Şehit Efkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarımı  Öğretmeni Keziban Elçin  tarafından Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası adına hazırlanan ve başarılı bulunan "Alaşehir 'in Markalaşma Yolculuğunda Coğrafi İşaretler"  isimli proje Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülüyor. YAŞ ÜZÜM, ASMA YAPRAĞI KAPAMA VS…! Proje kapsamında; Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Alaşehir asma yaprağı, Sultani üzümü, Kapama ve ekmeğinin coğrafi işaretlerinin alınabilmesi için gerekli dosya hazırlıkları yapılarak,  başvurular yapıldı. Projenin süresi 90 gün olup, proje bittikten sonra da Zafer Kalkınma Ajansının teknik destek kapsamında sağladığı danışman tarafından 3 yıl boyunca dosya takibi yapılacak. 4 yörel ürünün ardından cennet elması için de girişimler başlatılacak. PROJENİN FİKİR BABASI KAYMAK UÇGUN VE BAŞKAN SEYHAN Projenin yazılma fikri; Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun ve Mustafa Seyhan ile AB Kaymakamlık Proje Ofisinin istişareleri sonucunda ilçemize marka değerinin oluşturulmasında çok büyük katkı sağlanacağı düşünülerek ortaya çıktı. Bu proje ile hedeflenen hem üreticiyi, hem de tüketiciyi  tesciller ile koruma altına almak, tescilleri alınan ürünlerin katma değerini artırmak. “HEDEFİMİZ ALAŞEHİR’İ DÜNYAYA TANITMAK” Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, proje ile Alaşehir’i dünyaya tanıtmak olduğunu belirterek şunları söyledi; “Bu çerçevede, yöresel ürünlerimiz olan sultani sofralık üzümümüzü, kapamamızı, asma yaprağımızı ve ekmeğimizi tescil çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaymakamlığımızın AB Proje Ofisi’nin hazırladığı proje ile Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğinde süreci yürütüyoruz. 24 Şubat’ta startını verdiğimiz çalışmaları 1 Nisan itibari ile projesini tamamladık. 4 ürünümüz için tescil başvurumuzu tamamladık. Artık ürünlerimiz için ilan ve askı sürecini bekliyoruz. Söz konusu projede emeği olan başta Kaymakamımız Sayın Abdullah Uçgun’a AB Proje ofisimizin değerli çalışanlarına, Zafer Kalkınma Ajansı yönetici ve personellerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Alaşehir’imize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”şeklinde konuştu.  
Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Alaşehir’i marka şehirler arasına sokmak, yöresel ürünlerini tanıtmak ve markalaştırmak için başlattığı çalışmalarına hız verdi. Alaşehir’in Yaş sultani üzümü, asma yaprağı, kapaması ve ekmeği olan 4 yöresel ürünü için coğrafi işaret tescili projesi tamamlandı. Söz konusu 4 ürün için de coğrafi ürün tescil başvurusu da yapıldı.

Zafer Kalkınma Ajansı 2020 Teknik Destek Programı Kapsamında Alaşehir Kaymakamlığı AB ve Proje Ofisi Koordinatörlüğünde Şehit Efkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarımı  Öğretmeni Keziban Elçin  tarafından Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası adına hazırlanan ve başarılı bulunan "Alaşehir 'in Markalaşma Yolculuğunda Coğrafi İşaretler"  isimli proje Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülüyor.

YAŞ ÜZÜM, ASMA YAPRAĞI KAPAMA VS…!

Proje kapsamında; Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Alaşehir asma yaprağı, Sultani üzümü, Kapama ve ekmeğinin coğrafi işaretlerinin alınabilmesi için gerekli dosya hazırlıkları yapılarak,  başvurular yapıldı. Projenin süresi 90 gün olup, proje bittikten sonra da Zafer Kalkınma Ajansının teknik destek kapsamında sağladığı danışman tarafından 3 yıl boyunca dosya takibi yapılacak. 4 yörel ürünün ardından cennet elması için de girişimler başlatılacak.

PROJENİN FİKİR BABASI KAYMAK UÇGUN VE BAŞKAN SEYHAN

Projenin yazılma fikri; Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun ve Mustafa Seyhan ile AB Kaymakamlık Proje Ofisinin istişareleri sonucunda ilçemize marka değerinin oluşturulmasında çok büyük katkı sağlanacağı düşünülerek ortaya çıktı. Bu proje ile hedeflenen hem üreticiyi, hem de tüketiciyi  tesciller ile koruma altına almak, tescilleri alınan ürünlerin katma değerini artırmak.

“HEDEFİMİZ ALAŞEHİR’İ DÜNYAYA TANITMAK”

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, proje ile Alaşehir’i dünyaya tanıtmak olduğunu belirterek şunları söyledi; “Bu çerçevede, yöresel ürünlerimiz olan sultani sofralık üzümümüzü, kapamamızı, asma yaprağımızı ve ekmeğimizi tescil çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaymakamlığımızın AB Proje Ofisi’nin hazırladığı proje ile Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğinde süreci yürütüyoruz. 24 Şubat’ta startını verdiğimiz çalışmaları 1 Nisan itibari ile projesini tamamladık. 4 ürünümüz için tescil başvurumuzu tamamladık. Artık ürünlerimiz için ilan ve askı sürecini bekliyoruz. Söz konusu projede emeği olan başta Kaymakamımız Sayın Abdullah Uçgun’a AB Proje ofisimizin değerli çalışanlarına, Zafer Kalkınma Ajansı yönetici ve personellerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Alaşehir’imize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.