Seyhan: TARIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

25.09.2020 - 09:34, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Seyhan: TARIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, üyelerine seslenerek, ‘DİJİTAL TARIM PAZARI’ (DİTAP) platformundan faydalanmaya çağırdı. 3 bakanlığın ve TOBB’un öncülünde başlatılan projenin önemine vurgu yapan Seyhan, “Proje, üretici ve paydaşlarına katma değerler sağlayacağına inanıyoruz.”dedi.
“Tarım ve Orman Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de (TOBB) desteklediği Dijital Tarım Pazarı ile tarımın tüm paydaşlarının tek bir platformda buluşması sağlanarak tarımsal arz ve talebin “Dijital Pazaryeri” yaklaşımı ve sözleşmeli tarım uygulaması ile buluşmasını sağlayacak olan DİTAP, üreticinin daha fazla gelir elde etmesini, tarım endüstrisinin istediği nitelikte tarımsal ürün bulmasını ve tüketicininde tarımsal ürünlere daha ucuza ulaşmasını sağlayacak.” Diyen Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, Www.ditap.gov.tr adresi üzerinden DİTAP’ı kullanan tarım sektörü paydaşları, bankaların sözleşmeli tarım kapsamında oluşturulan destekleyici kredi paketlerinden de yararlanabileceklerdir.”dedi. “PROJE, ÜRETİCİLERE VE PAYDAŞLARA ARTILAR SAĞLAYACAK” Seyhan açıklamasının devamında da şunları söyledi: “DİTAP ülkemizdeki tarım sektörünün tamamını kapsamaktadır. Kooperatiflerden, birliklere, çiftçilerden, üreticilere, gübre, tarımsal ilaç, alet ekipman sektörüne, fınasman sektörü, sigorta sektörünün bulunduğu kısaca sektörün tüm paydaşlarının gereksinim duyduğu her türlü ürünün tedarik edileceği bir alt yapıya sahip olacaktır. Alıcı, satıcı lojistik sektörü başta olmak üzere bu portalda herkes olacak, böylelikle; üretimden tüketime kadar her nokta izlenmiş olacaktır, www.ditap.gov.tr adresinden takip edilebilmektedir.”
Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, üyelerine seslenerek, ‘DİJİTAL TARIM PAZARI’ (DİTAP) platformundan faydalanmaya çağırdı. 3 bakanlığın ve TOBB’un öncülünde başlatılan projenin önemine vurgu yapan Seyhan, “Proje, üretici ve paydaşlarına katma değerler sağlayacağına inanıyoruz.”dedi.

“Tarım ve Orman Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de (TOBB) desteklediği Dijital Tarım Pazarı ile tarımın tüm paydaşlarının tek bir platformda buluşması sağlanarak tarımsal arz ve talebin “Dijital Pazaryeri” yaklaşımı ve sözleşmeli tarım uygulaması ile buluşmasını sağlayacak olan DİTAP, üreticinin daha fazla gelir elde etmesini, tarım endüstrisinin istediği nitelikte tarımsal ürün bulmasını ve tüketicininde tarımsal ürünlere daha ucuza ulaşmasını sağlayacak.” Diyen Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, Www.ditap.gov.tr adresi üzerinden DİTAP’ı kullanan tarım sektörü paydaşları, bankaların sözleşmeli tarım kapsamında oluşturulan destekleyici kredi paketlerinden de yararlanabileceklerdir.”dedi.

“PROJE, ÜRETİCİLERE VE PAYDAŞLARA ARTILAR SAĞLAYACAK”

Seyhan açıklamasının devamında da şunları söyledi: “DİTAP ülkemizdeki tarım sektörünün tamamını kapsamaktadır. Kooperatiflerden, birliklere, çiftçilerden, üreticilere, gübre, tarımsal ilaç, alet ekipman sektörüne, fınasman sektörü, sigorta sektörünün bulunduğu kısaca sektörün tüm paydaşlarının gereksinim duyduğu her türlü ürünün tedarik edileceği bir alt yapıya sahip olacaktır. Alıcı, satıcı lojistik sektörü başta olmak üzere bu portalda herkes olacak, böylelikle; üretimden tüketime kadar her nokta izlenmiş olacaktır, www.ditap.gov.tr adresinden takip edilebilmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.