TARİŞ, 40 bin ton kuru üzüm alacak

EKONOMİ 08.09.2015 - 11:09, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

TARİŞ, 40 bin ton kuru üzüm alacak

TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, TARİŞ olarak 2015 yılında ortaklarından sezon sonuna kadar 40 bin ton kuru üzüm alımı gerçekleştireceklerini ve alımlarda peşin ödeme yapılacağını söyledi.
2015 yılında Manisa ve ilçelerinde meydana gelen don ve dolu olaylarından üzüm bağlarının büyük zarar gördüğünü, rekoltesinde önemli ölçüde azalma olduğunu belirten TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, "TARİŞ olarak 2015 yılında ortaklarımızdan alacağımız kuru üzüm tipler 7,5 numara için 5.15 TL, 8 numara kuru üzüm kilosu 5.65 TL, 8.5 numara kuru üzümün kilosu 5.85 TL, 9 numara üzümün kilosu 6 TL, 9.5 numara kuru üzüm için kilosu 6.27 TL, 10 numara üzüm için de kilosunu 6.75 TL net ele geçen ücret olarak peşin ödeme yapılacak" dedi. Sarıgöl, Alaşehir, Salihli, Gölmarmara, Ahmetli, Saruhanlı gibi üzüm alım merkezlerinin depoları önünde üzümlerini TARİŞ'e teslim etmek için üreticilerin uzun kuyruklar oluşturmaya başladığını anlatan Türker, "TARİŞ'e rağbetin artmasının sebebi kuru üzüm alım fiyatlarının yüksek açıklanması, bunun yanında peşin ödeme yapması etken oldu. Ortaklarımız hiç endişeye gerek duymaksızın sezon sonuna kadar TARİŞ olarak 40 bin ton kuru üzüm alımını hedefliyoruz" diye konuştu.
TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, TARİŞ olarak 2015 yılında ortaklarından sezon sonuna kadar 40 bin ton kuru üzüm alımı gerçekleştireceklerini ve alımlarda peşin ödeme yapılacağını söyledi.

2015 yılında Manisa ve ilçelerinde meydana gelen don ve dolu olaylarından üzüm bağlarının büyük zarar gördüğünü, rekoltesinde önemli ölçüde azalma olduğunu belirten TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, "TARİŞ olarak 2015 yılında ortaklarımızdan alacağımız kuru üzüm tipler 7,5 numara için 5.15 TL, 8 numara kuru üzüm kilosu 5.65 TL, 8.5 numara kuru üzümün kilosu 5.85 TL, 9 numara üzümün kilosu 6 TL, 9.5 numara kuru üzüm için kilosu 6.27 TL, 10 numara üzüm için de kilosunu 6.75 TL net ele geçen ücret olarak peşin ödeme yapılacak" dedi.

Sarıgöl, Alaşehir, Salihli, Gölmarmara, Ahmetli, Saruhanlı gibi üzüm alım merkezlerinin depoları önünde üzümlerini TARİŞ'e teslim etmek için üreticilerin uzun kuyruklar oluşturmaya başladığını anlatan Türker, "TARİŞ'e rağbetin artmasının sebebi kuru üzüm alım fiyatlarının yüksek açıklanması, bunun yanında peşin ödeme yapması etken oldu. Ortaklarımız hiç endişeye gerek duymaksızın sezon sonuna kadar TARİŞ olarak 40 bin ton kuru üzüm alımını hedefliyoruz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.